5 Δεκεμβρίου 2016

Η μεγαλύτερη πορεία ακροδεξιών στην Σουηδία, με αφορμή την νίκη Τραμπ. ΒΙΝΤΕΟ


Οι συνθήκες στον ευρωπαϊκό χώρο αλλάζουν δραματικά και δεν μπορεί να μη επηρεαστεί η άλλοτε φιλήσυχη Σουηδία. Με τις μεταναστευτικές ροές να αυξάνονται δραματικά τα τελευταία 20 χρόνια και με την τρομοκρατία των αφρικανοασιατών μουσουλμάνων, να έχει γίνει καθημερινότητα στις μεγάλες πόλεις, είναι λογικό όχι απλά να στρέφονται στον εθνικισμό και πατριωτισμό (όπως θα έπρεπε να κάνει κάθε φυσιολογικός άνθρωπος), αλλά να αναζητούν πολιτική έκφραση όσο πιο ακραία γίνεται, από την νεοφιλελεύθερη ακροαριστερή λαίλαπα.

Στην Στοκχόλμη λοιπόν στις 13 Νοεμβρίου, πραγματοποιήθηκε η μεγαλύτερη συγκέντρωση διαμαρτυρίας (συμφώνως με την independent) του κόμματος Nordic Resistance Movement  (Σκανδιναβικό Κίνημα Αντίστασης), με πάνω από 600 διαδηλωτές να παρελαύνουν προς το Σουηδικό κοινοβούλιο, στην ιστορική περιοχή του Γκάμλα Σταν.
Όπως πάντα υπήρχε αντιδιαδήλωση από τους γνωστούς νεοφιλελεύθερους "αντι"φασίστες, που προκάλεσαν επεισόδια.
Το Σκανδιναβικό Κίνημα Αντίστασης είχε ιδρυθεί το 1997, συμφώνως με την wikipedia, από μέλη της "Λευκής Αρίας Αντίστασης" και εργαζομένους του νεοναζιστικού περιοδικού Folktribunen (το βήμα του λαού).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου