8 Ιουλίου 2016

Η.Π.Α. 5 αστυνομικοί νεκροί και 11 τραυματίες από επίθεση ελεύθερων σκοπευτών στο Ντάλλας!


Θα γινόταν κάποια στιγμή και αυτό. Ούτως ή άλλως η τυφλή βία στην Αμερική είναι κάτι συνηθισμένο.

Στην διάρκεια λοιπόν διαδηλώσεως διαμαρτυρίας στο Ντάλλας, κατά της αστυνομικής βίας, ύστερα από τον θάνατο 2 μαύρων πολιτών σε Μινεσότα και Λουιζιάνα, 16 αστυνομικοί δέχθηκαν αιφνιδιαστική επίθεση από ελεύθερο σκοπευτή.
Εικάζεται ένας από τους υπόπτους να σκοτώθηκε.

Η πολυφυλετικές κοινωνίες τα έχουν αυτά.

Και πάλι καλά να λέμε. Σίγουρα θα μπορούσε να είναι και χειρότερη η κατάσταση.
Φυσικά η "αντιρατσιστική" προπαγάνδα, που κύριος εκφραστής της είναι το Χόλιγουντ, έχει καταφέρει να συμφιλιώσει κάπως τις φυλές.
Οπωσδήποτε όμως συνεχίζουν να υφίστανται μέρη απροσπέλαστα για λευκούς, από τα λεγόμενα γκέτο των μαύρων ή ακόμη και των λατίνων. Διαφυλετικές συγκρούσεις κυρίως στις πιο φτωχές περιοχές, υπό τον μανδύα του ελέγχου του παρεμπορίου, των ναρκωτικών, της πορνείας κλπ, είναι ένα καθημερινό φαινόμενο.

Η υπερβολική αστυνομική βία κυρίως κατά των μαύρων που διαβιούν σε γκέτο είναι επίσης μία πραγματικότητα, που όμως δεν είναι τόσο φυλετικής φύσεως όσο κοινωνικών συνθηκών.
Ο επιθετικός νέγρος στα γκέτο είναι πάντοτε ύποπτος και η παραμικρή κίνηση κατά των αστυνομικών που τον ερευνούν ενεργοποιεί τα αντανακλαστικά επιβίωσης των οργάνων της τάξεως. Δεν διακινδυνεύουν την ζωή τους οι αστυνομικοί. Δεν αφήνουν τους υπόπτους που δεν συμβιβάζονται με τον έλεγχο να τους αιφνιδιάσουν κατά κανένα τρόπο.
Είτε λοιπόν ο νέγρος που συλλαμβάνεται είναι πραγματικά επικίνδυνος είτε όχι, δεν ενδιαφέρει τους αστυνομικούς. Η παραμικρή λάθος κίνηση θα είναι μοιραία...

Ως επίλογο θα πάρουμε ένα κείμενο του Ένγκελς

"Κάθε μεταναστευτική ομάδα καταλαβαίνει μόνο τον εαυτό της" (απόσπασμα από επιστολή του Ένγκελς προς τον Ζόργκε, 2 Δεκεμβρίου 1893).

Αναφέρει για την Αμερική:
"...υπάρχει και η μετανάστευση που διαιρεί τους εργάτες σε δύο ομάδες, στους ντόπιους και στους ξένους, και οι τελευταίοι χωρίζονται σε Ιρλανδούς, Γερμανούς και πολλές άλλες μικρές ομάδες, η κάθε μία απ' τις οποίες καταλαβαίνει μόνο τον εαυτό της. Τσέχοι, Πολωνοί, Ιταλοί, Σκανδιναβοί κλπ. Και έπειτα, υπάρχουν και οι Μαύροι. Για να σχηματίσεις απ' όλους αυτούς ένα ενιαίο κόμμα, απαιτούνται ασυνήθιστα μεγάλες δυνάμεις. Έχουμε συχνά κάποια βίαια ξεσπάσματα, αλλά η μπουρζουαζία δεν έχει παρά να περιμένει υπομονετικά αυτά τα ανομοιογενή στοιχεία της εργατικής τάξης να διαχωριστούν και πάλι..."

Στις ΗΠΑ μετά από έναν αιώνα και, εξακολουθεί, φυσιολογικά, η κάθε ομάδα να καταλαβαίνει μόνο τον εαυτό της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου