5 Ιουνίου 2016

Ο αυστριακός υπουργός εξωτερικών προτείνει "νήσους Έλις" για το λαθρομεταναστευτικό


Ο Σεμπάστιαν Κουρτζ, υπουργός εξωτερικών της Αυστρίας, προτείνει ένα σύστημα αξιολόγησης και υποδοχής των λαθρομεταναστών, αντίστοιχο με το σημερινό της Αυστραλίας ή των ΗΠΑ (νήσος Έλις) του 20ου αιώνος.

Πιστεύει ότι αυτή η μέθοδος αποκλεισμού των μεταναστευτικών ορδών, σε κάποια νησιά της Μεσογείου, θα λειτουργούσε αποτρεπτικά στο να μας "επισκέπτονται" συνέχεια λαθρομετανάστες.
Πιστεύει ότι η μεταφορά τους σε αυτά τα νησιά και η λεπτομερής καταγραφή τους και αποκλεισμός τους (αν δεν πληρούν τους ελάχιστους υγειονομικούς κανόνες) θα αποτελέσει ένα στοιχείο αποτροπής.
Όταν ρωτήθηκε αν θα μπορούσε αυτός ο χώρος να είναι η Λέσβος, απάντησε χαρακτηριστικά: «Ποιος θέλει να μείνει σε ένα νησί όπως η Λέσβος και να μην έχει ελπίδα για άσυλο».

Βεβαίως η Λέσβος είναι κατ' αρχάς ένα κατοικημένο νησί, που στηρίζεται και στον τουρισμό και καταλαβαίνουμε όλοι τι τεράστιο πλήγμα θα είναι η παρουσία στρατοπέδων εκατοντάδων χιλιάδων λαθρομεταναστών εκεί. Προφανώς όμως, εκ των πραγμάτων ένα νησί, δεν μπορεί να "φιλοξενήσει" όλες αυτές τις ορδές.


Μήπως όμως αυτές οι "νησίδες" θα είναι τα Hot-spot που δημιουργούνται σε όλη την ελληνική επικράτεια; 

Μήπως η νήσος Έλις της Ευρώπης προετοιμάζεται να γίνει όλη η Ελλάς; 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου