12 Μαΐου 2016

ΑΠΟ ΤΑ ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ. ΟΙ ΟΠΑΔΟΙ ΤΗΣ ΝΑΠΟΛΙ ΦΩΝΑΖΟΥΝ ΤΟ ΣΥΝΘΗΜΑ "NOI SIAMO PARTHENOPEI=ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΘΕΝΟΠΗ" (ΠΑΡΘΕΝΟΠΗ ΤΟ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΠΟΛΗΣ=NAPOLI)

Πρίν την έναρξη του τελικού Κυπέλλου Ιταλίας Νάπολι-Γιουβέντους, τόν Μάιο του 2012,οι οπαδοί της Νάπολι,αποδοκίμασαν κατά χιλιάδες, με έντονα σφυρίγματα και φωνές τον Εθνικό ύμνο της Ιταλίας, φωνάζοντας ταυτόχρονα το σύνθημα "Εμείς είμαστε από την Παρθενόπη"!!



Στην ελληνική μυθολογία ο Παρθενοπαίος ήταν ο ένας από τους επτά αρχηγούς που εξεστράτευσαν εναντίον των Θηβών και έγιναν γνωστοί ως οι Επτά επί 
Θήβας.
Υπήρξε γιος της Αταλάντης και του Ιππομένη ή Μελανίωνα, ή του Μελεάγρου ή ακόμα και του θεού του πολέμου Άρη. Παρθενοπαίοι ονομάζονται μέχρι σήμερα οι οπαδοί της ποδοσφαιρικής ομάδας της Νάπολι.

Η πρώτη πόλη ιδρύθηκε πιθανότητα από κατοίκους της Κύμης, αποικίας της ομώνυμης πόλης της Εύβοιας, γύρω στον 9ο και 8ο αι. π.Χ., με το όνομα Παρθενόπη. Η αποικία αυτή ονομάστηκε Παλαιόπολις, όταν, κατά τον 5ο αι. π.Χ., ιδρύθηκε σε μια κοντινή περιοχή η σημερινή Νάπολη (Νεάπολις=Νέα πόλις).



Και ακόμη ένα βίντεο από το πέταλο όπου κυματίζει η Ελληνική Σημαία του Στρατού Ξηράς!!! Παρατηρήστε το απίστευτο γιουχάισμα που κάνουν με το που ανακοινώνουν τα μεγάφωνα του σταδίου ότι ακολουθεί ο Εθνικός Ύμνος της Ιταλίας. Όλο το στάδιο βροντοφωνάζει:
ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΑΡΘΕNOΠΑΙΟΙ......!
Σε ποιά από τα κάναλα της διαπλοκής και του ανθελληνισμού, έστω και για πλάκα, έστω και σαν κάτι παράξενο, είδατε ή ενημερωθήκατε για το συγκεκριμένο συμβάν;;;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου