11 Μαρτίου 2016

Ράβουν τα χείλη τους και δεν εγκαταλείπουν τον καταυλισμό στο Καλαί οι πρόσφυγες

Δείτε τί σας περιμένει. Ήρθαν για να μείνουν. Η Ευρώπη των Ευρωπαϊκών λαών τελειώνει...

«Είμαστε άνθρωποι. Πού είναι η ελευθερία μας;», γράφουν στα πλακάτ  - Οι γαλλικές αρχές προσπαθούν να εκκενώσουν τον καταυλισμό - Βίαια επεισόδια έχουν ξεκινήσει από την Δευτέρα- Ανεξέλεγκτη η κατάσταση

Με ραμμένα τα χείλη και το αίμα να κυλάει άφθονο στο πρόσωπό τους, μετανάστες και πρόσφυγες στη ζούγκλα του Καλαί διατράνωσαν την αντίθεσή τους στα σχέδια των γαλλικών αρχών να εκκενώσουν τον προσφυγικό καταυλισμό που αποτελεί ντροπή για την Ευρώπη.

Στη ζούγκλα του Καλαί επικρατεί χάος." Είμαστε άνθρωποι. Πού είναι η ελευθερία μας;" , γράφουν τα συνθήματα στα πλακάτ που κραδαίνουν μετανάστες και πρόσφυγες. Οι περισσότεροι από αυτούς είναι Σύροι και Ιρανοί", όπως αναφέρει η γερμανική εφημερίδα "Bild". "Μας ικέτευαν να τους ράψουμε τα χείλη κι εμείς βεβαίως τους αρνηθήκαμε", υποστηρίζει ένα μέλος της οργάνωσης Γιατροί Χωρίς Σύνορα. "Τελικά έραψαν μόνοι τους το στόμα τους. Τις βελόνες τις έκαψαν για να τις αποστειρώσουν".

Οι εικόνες από τη ζούγκλα του Καλαί συγκλονίζουν. Από την Δευτέρα έχουν ξεκινήσει τα βίαια επεισόδια μεταξύ αστυνομικών και μεταναστών που αντιτίθενται στο σχέδιο εκκένωσης της «ζούγκλας» με μπουλντόζες.


Όπως αναφέρουν τα γαλλικά ΜΜΕ, η  κατάσταση είναι ανεξέλεγκτη με την αστυνομία να προσπαθεί να επιβάλει την τάξη. Τα μέτρα ασφαλείας στην περιοχή είναι δρακόντεια με τις γαλλικές αρχές να προσπαθούν να ξηλώσουν ένα τμήμα της  κόλασης του Καλαί, πραγματοποιώντας έτσι το πρώτο στάδιο της διάλυσης της μεγάλης παραγκούπολης που αποτελεί καταυλισμό των προσφύγων.

Το πράσινο φως για την έναρξη της κατεδάφισης είχε δοθεί από το γαλλικό δικαστήριο στις 25 Φεβρουαρίου. Η διαδικασία εκκένωσης της ζούγκλας του Καλαί  αναμένεται να διαρκέσει μερικές εβδομάδες.  Εργάτες μιας ιδιωτικής επιχείρισης που μισθώθηκε από την κυβέρνηση των Παρισίων βρίσκονται στο Καλαί με δύο μπουλντόζες προκειμένου να καταστρέφουν καθημερινά τα αυτοσχέδια καταλύματα σε μία ζώνη 100 τετραγωνικών μέτρων.


Η απόφαση των γαλλικών αρχών να γκρεμίσει τον προσφυγικό καταυλισμό του Καλαί, ενίσχυσε την ανασφάλεια των προσφύγων που έχουν καταλύσει εκεί. Οι άνθρωποι φοβούνται ότι, όχι μόνο δεν θα μπορέσουν να περάσουν στη Βρετανία για να ζητήσουν άσυλο αλλά και ότι οι γαλλικές αρχές θα αθετήσουν την υπόσχεση που τους έχουν δώσει ότι θα τους μεταφέρουν σε κέντρα φιλοξενίας στη Γαλλία.

ΠΗΓΗ: http://www.protothema.gr/world/article/558560/ravoun-ta-heili-tous-kai-den-egataleipoun-ton-kataulismo-sto-kalai-oi-prosfuges-/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου