29 Σεπτεμβρίου 2015

Παύλος Φύσσας και οι στίχοι του που μας εξέπληξαν...

Είμαστε εν αναμονή της κατάθεσης του Παναγιώτη Φύσσα για την υπόθεση του φόνου του γιού του. Τί μπορεί να καταθέσει όμως; Ήξερε αν υπήρχαν προηγούμενες προστριβές με στελέχη της Χ.Α.; Γιατί μόνο σε αυτό μπορεί να φανεί χρήσιμος, εφόσον απουσίαζε από την συμπλοκή. Μήπως θα μας πει αν ο γιος του είχε διασυνδέσεις με εγκληματικά στοιχεία του "αντιεξουσιαστικού" χώρου;


Πάντως ο Παύλος μας έχει μπερδέψει
Κατ' αρχάς το καλλιτεχνικό του ψευδώνυμο ήταν Killah-P που σημαίνει "Δολοφόνος του παρελθόντος", όχι και τόσο φιλειρηνικό. Κατά δεύτερον κάποιοι στίχοι του οδηγούν καθαρά σε πράξεις βίας, για να μη πούμε σε δολοφονικές πράξεις:
«Σήκωσε την αντένα γαμώ τον φασισμό σου πουτάνας γέννα / ναι καλά κατάλαβες αυτό εδώ είναι για σένα / ΔΙΑΛΕΞΕ, ΘΕΛΕΙΣ ΚΡΕΜΑΛΑ ή ΤΡΕΧΑΛΑ / γαμιέται κάθε είδους φασίστας μαλάκα και πάμε γι’ άλλα / ΓΑΜΑ ΤΟΥΣ, ΠΑΤΑ ΤΟΥΣ ΓΑΜΑ ΤΟΥΣ / ΚΑΤΟΥΡΑ ΤΟΥΣ ΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΚΑΙ ΓΑΜΑ ΤΟΥΣ ΤΗ ΦΑΡΑ ΤΟΥΣ"!!! 

Υπάρχει όμως και μία άλλη πλευρά
Ανακαλύψαμε ένα τραγούδι του, το επονομαζόμενο "Ζόρια", από το οποίο διαβάσαμε τους στίχους και εκπλαγήκαμε:

Ζόρια
Μια τέτοια μέρα είναι ωραία για να πεθαίνεις
όμορφα κι όρθιος σε δημόσια θέα
με λένε Παύλο Φύσσα από τον Περαία
Έλληνας κι ότι συνάδει αυτό όχι μια σημαία
μελανοχίτωνος γόνος τού Αχιλλέα και του Καραϊσκάκη

κι αν όντως ξέρω κάτι είναι πως γεννήθηκα ήδη
με δυο καταδίκες βαριές φορτωμένος πάνω στην πλάτη
δυο φτερά από γέννα πάνω στο σώμα μου ραμμένα
.....


Καταλήγουμε μετά από αυτό στο συμπέρασμα, ότι, όπως και οι περισσότεροι αριστεριστές ή αριστερίζοντες, ήταν μπερδεμένος... Παραδόξως παραδέχεται την αλήθεια της φυλετικής συνέχειας: "μελανοχίτωνας γόνος του Αχιλλέα και του Καραϊσκάκη" όπως μας αναφέρει, μία ξεκάθαρη δηλαδή αποδοχή της διαχρονίας του ελληνισμού και της φυλετικής συνέχειας ημών των Ελλήνων από τα πανάρχαια χρόνια μέχρι σήμερα.
Αδυνατούμε να κατανοήσουμε, πώς, με αυτές τις ιδέες, κατέληξε και τον απορρόφησε, ο βόρβορος του εξουσιαστικού-νεοταξίτικου, αναρχοφιλελεύθερου χώρου. 

1 σχόλιο: