10 Αυγούστου 2015

Τέλης Σαβάλας, ο Λάκωνας ηθοποιός, σε σπάνιο βίντεο των αρχών της δεκαετίας του '70, δηλώνει υπερήφανος που είναι Έλλην!

ΤΕΛΗΣ ΣΑΒΑΛΑΣ Ο ΛΑΚΩΝΑΣ, ΓΝΩΣΤΟΤΕΡΟΣ ΩΣ ΚΟΤΖΑΚ.


ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ 1971 ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΜΑΣ TELLY SAVALAS ΣΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΝΑΣΟ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ, ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ 'ΣΗΜΕΡΑ' ΤΗΣ ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ, ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ ΤΟΥ '70 ΚΑΙ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗΣ ΣΕΙΡΑΣ 'KOJAK'.

Ο Τέλης Σαβάλας (Αριστοτέλης Τσαβαλάς) (1922-1994) υπήρξε ηθοποιός του Χόλιγουντ και έγινε παγκόσμια γνωστός με τη τηλεοπτική σειρά "Κότζακ". Γεννήθηκε το 1922 στη Νέα Υόρκη από Έλληνες γονείς από τον Γέρακα Λακωνίας. Ο Λάκωνας πατέρας του Νίκος Σαβάλας (Τσαβαλάς) είχε εστιατόριο και η μητέρα του Χριστίνα ζωγράφιζε ως τα τέλη της ζωής της. Ήταν υποψήφιος για Όσκαρ το 1963 για την ταινία "Birdman of Alcatraz". Έγινε πολύ γνωστός εκτός από τον Κότζακ, και από την ταινία του Τζέιμς Μποντ On Her Majesty's Secret Service όπου έπαιξε τον Ernst Stavro Blofeld. Ήταν νονός της Ελληνοαμερικανίδας ηθοποιού, Τζένιφερ Άνιστον. Όταν τέλειωσε τις έξη πρώτες τάξεις του σχολείου, μιλούσε καλύτερα ελληνικά από αγγλικά. Η καριέρα του ως ηθοποιού άρχισε μετά τα 35 του, όταν ο Μπάρτ Λάγκαστερ τον διάλεξε, φατσικά, για να παίξει μαζί του στη ταινία "Birdman of Alcatraz", γνωστή στην Ελλάδα ως "Ο βαρυποινίτης του Αλκατράζ".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου