6 Ιουλίου 2015

ΟΧΙ 61,31% - ΝΑΙ 38,69% αυτό δεν το περίμενε κανείς. Εξελίξεις.

Πανηγυρισμοί στην πλατεία Συντάγματος, μέχρι και χοροί, λες και τελείωσε η κρίση, τα μνημόνια, η πτώση μας. Αντιθέτως, ανεξαρτήτου αποτελέσματος, θα έπρεπε να είναι ώρες περισυλλογής και προετοιμασίας για τα δύσκολα που έρχονται. Η γελοιότητα και η γραφικότητά μας σε όλο της το μεγαλείο.

Εγγεγραμμένοι9.858.508
Ενσωμάτωση100,00 %
Ψήφισαν62,50 %
Ακυρα/Λευκά5,80 %

61,31 %
38,69 %

Απίστευτο το ποσοστό του ΟΧΙ και πολύ μεγάλη η συμμετοχή του κόσμου στην διαδικασία. Ούτε οι πιο αισιόδοξοι των τριών κομμάτων που το στήριξαν δεν περίμεναν αυτήν την διαφορά. Εμείς είχαμε πει ότι δεν θα ξεπερνά η διαφορά το 10% και με δεδομένο την απίστευτη προπαγάνδα υπέρ του ΝΑΙ από τους ιδιωτικούς τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς, κλείναμε προς το ΝΑΙ. Πέσαμε έξω και με μεγάλη διαφορά.
Το μόνο ευχάριστο από την διαδικασία είναι ότι δεν φόβισαν τον κόσμο οι απειλές και έκλεισε τα αυτιά του στα κανάλια της διαπλοκής που είχαν φαγωθεί και είχαν επιστρατεύσει λυτούς και δεμένους για το ΝΑΙ. Φάνηκε επίσης τελικά ότι υπάρχει οικονομικό πρόβλημα στην ελληνική κοινωνία. Ο Έλληνας έχει φτωχύνει και όσο και να τον φοβίσεις για τις καταθέσεις του, που είτε είναι ανύπαρκτες είτε πολύ περιορισμένες, δεν επηρεάζεται από την τρομοκρατική προπαγάνδα. 

Δεδομένο είναι ότι ο Τσίπρας είναι ο μεγάλος κερδισμένος (και κατά δεύτερον και τρίτον ο ΣΥΡΙΖΑ) και βγαίνει πάνω από τις συνιστώσες του, οι οποίες δεν πρέπει να χάρηκαν αυτήν την διαφορά. Η Χρυσή Αυγή το έπαιξε σωστά και μπορεί και αυτή να θεωρείται κερδισμένη. Μάλιστα στην σύγκλιση των πολιτικών αρχηγών, φάνηκε αργά το βράδυ, ότι θα είχε μία θέση ο Μιχαλολιάκος. Φυσικά και λογικά κανένας δεν το ήθελε αυτό. Παρασκηνιακά θα πρέπει να τον πίεσαν να μη δεχτεί, αλλά και ο ίδιος, αν ήθελε να μη χάσει την επαναστατικότητά του και με δεδομένο τις εκκρεμείς πολιτικές διώξεις εις βάρος του ιδίου και του κόμματός του, μόνο κέρδος έχει από την αποχή του. Οι δε ΑΝΕΛ βγήκαν πληγωμένοι από την διαδικασία, αλλά μάλλον κερδισμένοι κι αυτοί. Και μας ξέμεινε και ο Βαρουφάκης που τον παραίτησαν για τα μάτια του κόσμου.

Όπως είχαμε γράψει και το πιστεύουμε ακόμη, οι μνημονιακοί πέρασαν και ένα πλυντήριο, ξεσαλώνοντας στην κυριολεξία στα κανάλια.
Το Ποτάμι πρέπει να βγαίνει αρκετά δυνατό. Το υπό διάλυση ΠΑΣΟΚ επίσης δεν μπορεί να επηρεάστηκε, η όποια πτώση του είναι φυσιολογική ξέχωρα του δημοψηφίσματος. Κερδισμένοι μπορεί να θεωρηθούν η Ένωση Κεντρώων (Λεβέντης), αλλά λίγο και η Τελεία (Γκλέτσος), μόνο και μόνο γιατί απέκτησαν αρκετό χρόνο προβολής από τα κανάλια της διαπλοκής λόγω της στηρίξεως στο ΝΑΙ.

Ο μεγάλος χαμένος; Όχι τόσο η ΝΔ, αλλά ο αρχηγός της Αντώνης Σαμαράς. Ευκαιρία ήταν αυτό το δημοψήφισμα να το εκμεταλλευτούν οι δελφίνοι και να προχωρήσουν οι διαδικασίες διαδοχής. Ευκαιρία και για τον Μάκη Βορίδη, ο οποίος λογικά θα βάλει υποψηφιότητα, να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα. Βεβαίως με δεδομένη την συμμετοχή κάποιου από το Μητσοτακέικο, το θεωρούμε απίθανο να εκλεγεί. Εκτός βεβαίως κι αν έχουμε μία έκπληξη (πολύ μεγαλύτερη σίγουρα) όπως ήταν η εκλογή της Γεννηματά στο ΠΑΣΟΚ.

Τί θα γίνει όμως με το συμβούλιο αρχηγών;
Όπως επανειλημμένα έχουμε πει, το ΝΑΙ και το ΟΧΙ είναι για εσωτερική κατανάλωση. Οι εταίροι μας περιμένουν τις υπογραφές μας. Τα πράγματα είναι δεδομένα. Είτε μένεις στην ευρωζώνη και χρηματοδοτείσαι με μνημόνιο, είτε κάνεις ρήξη και ουδείς γνωρίζει τί μέλλει γενέσθαι, όχι μόνο σε οικονομικό, αλλά κυρίως σε γεωπολιτικό επίπεδο. Όπως έχουμε τονίσει πολλάκις, στην παρούσα κατάσταση που μας έχουν φέρει οι προδότες-ανίκανοι πολιτικοί, δεν μπορούν να κάνουν κάτι διαφορετικό. Ήδη η ελληνική οικονομία δέχθηκε δυνατό οικονομικό πλήγμα, με το δημοψήφισμα και δεν υπάρχουν περιθώρια. Μας αποδυνάμωσε κι άλλο ο Τσίπρας και με το συμβούλιο αρχηγών τώρα πια να τον υποστηρίζει ανοιχτά για μνημόνιο (εκτός Κουτσούμπα λογικά) πάμε για συμφωνία με τους εταίρους.
Όσο ευνοϊκό και να είναι αυτό το μνημόνιο, με το πατατράκ που περάσαμε με το κλείσιμο των τραπεζών, δεν θα έχουμε κερδίσει τίποτα.

Είναι δεδομένο ότι οι τύχες μας και η διακυβέρνηση της χώρας, είναι και κυρίως ήταν, αφημένη στα χέρια άχρηστων, φοβικών, διαπλεκόμενων, απάτριδων, κλεφτών. Κανένας από αυτά τα κουμάσια δεν ήθελε να έρθει σε ρήξη, κατ' αρχάς, με τον κακό εαυτό μας. Ακόμα και σήμερα που είμαστε σε διαρκή κατάρρευση, δεν διαλύουν το κομματικό κράτος, την αναξιοκρατία, την διαπλοκή του δημοσίου, την ασυδοσία.
Μέχρι νεοτέρας θα συνεχίσουμε να είμαστε ένα κρατίδιο γραικύλων. Ο θεός να βάλει το χέρι του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου