30 Ιουνίου 2015

Έλληνες μη τους δώσετε την χαρά της δημιουργίας εμφυλιοπολεμικού κλίματος. ΟΧΙ - ΝΑΙ.


ΕΛΛΗΝΕΣ μη διχάζεστε, όπως θέλουν οι του κοινοβουλίου και οι «φίλοι» μας ευρωπαίοι.

Επειδή ΟΛΕΣ οι κυβερνήσεις που χειρίστηκαν το χρέος και τα μνημόνια απέτυχαν παταγωδώς και αδιαφόρησαν αν πρόδιδαν και προδίδουν την πατρίδα, βάζουν εσένα να βγάλεις την καυτή πατάτα.

Ό,τι και να ψηφίσεις, αν γίνει τελικά δημοψήφισμα, δεν θα είσαι ούτε ήρωας ούτε προδότης.
Αν ήταν τόσο απλά τα πράγματα θα το έλεγε χωρίς δεύτερη σκέψη η εκλεγμένη κυβέρνηση το μεγάλο ΟΧΙ και θα γινόντουσαν και ήρωες.

Τώρα τους έπιασαν οι δημοκρατικές ευαισθησίες τους; Τον νόμο για την ιθαγένεια (αλλά και τόσους άλλους) για οποιονδήποτε εισβάλει στην χώρα μας, τον ψήφισαν χωρίς να μας ρωτήσουν και άρον άρον (να προλάβουν τί άραγε;) και ενώ καιγόμαστε με τις διαπραγματεύσεις.

Όταν ο Παπανδρέου (ψευδός γιατί στην ουσία δεν το ήθελε) είχε αναφέρει την λέξη  δημοψήφισμα το 2011, ο τωρινός πρωθυπουργός είχε μιλήσει για καταστροφή. Κι όμως, αν κάποια περίοδος από τις δύο (σήμερα ή το 2011) ήταν καταλληλότερη για δημοψήφισμα, αυτή ήταν τότε. Και πάλι όμως θα ήταν ένα μεγάλο δίλημμα για τον λαό.

Σήμερα βγαίνουν εκ των δανειστών και αναφέρουν ότι μία πιθανή έξοδος της Ελλάδος από την Ε.Ε. δεν θα είναι καταστροφική όπως θα ήταν πριν 4 χρόνια...! Βασικά δηλαδή τους δώσαμε χρόνο να διασφαλίσουν το τραπεζικό τους σύστημα από το grexit.

Και βγαίνουν και πολλοί... νομπελίστες οικονομολόγοι (ευρωπαίοι και αμερικανοί...) και αναρωτιούνται, πόσο χειρότερα μπορεί να είναι με δραχμή και εκτός ευρώπης, από την σημερινή κατάσταση που βιώνουμε. Μία ενδεχόμενη, λένε, υποτίμηση δεν θα είναι καταστροφικότερη, για την Ελλάδα, από το τώρα.

ΥΠΟΤΙΜΗΣΗ, καλά δεν ξέρουν ότι δεν μπορούμε να κάνουμε υποτίμηση στο... ευρώ; Δεν ξέρουν ότι η Ελλάδα δεν έχει νόμισμα δραχμή για να κάνει υποτίμηση και να ισορροπήσει, όπως το παράδειγμα της Ισλανδίας που φέρνουν που έχει δικός της νόμισμα; Ποιόν δουλεύουν;
ΔΕΝ ΕΠΡΕΠΕ ΠΟΤΕ να μπούμε στο ευρώ, αλλά τότε, όταν μαζευόμασταν καμμία τρακοσαριά άτομα έξω από την βουλή, και φωνάζαμε για να παραμείνουμε στην δραχμή, μας θεωρούσαν γραφικούς. Αλλά αυτό δεν έχει κανένα νόημα να συζητείται τώρα.

Τα πράγματα είναι πάρα πολύ δύσκολα.
Ένα ενδεχόμενο ΟΧΙ μοιάζει σαν μία έξοδος του Μεσολογγίου (κρατώντας ένα... σουγιαδάκι) που γίνεται μέρα και με τον εχθρό να είναι πανέτοιμος να σε αντιμετωπίσει, το μόνο που ελπίζεις είναι να έχεις τον ήλιο από πίσω σου και να τους τυφλώνει.
Ένα ενδεχόμενο ΝΑΙ μοιάζει με μία παραμονή μέσα στα τοίχοι του Μεσολογγίου, με λίγη τροφή και νερό και να ελπίζεις το πηγάδι να μη στερέψει και κάποιος να σπάσει τον κλοιό των πολιορκητών και να σου προσφέρει βοήθεια.

ΤΟΣΟ ΔΥΣΚΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ και ούτε εμείς έχουμε κατασταλάξει στο ποια είναι η πιο σωστή επιλογή, μιας και δεν ξέρουμε τί διαπραγματεύσεις έχουν γίνει και ποια θα είναι η χιονοστιβάδα των εξελίξεων. 

Βασικά οι ανύπαρκτοι ηγετίσκοι απαιτούν από τον λαό να ρίξει μία... ζαριά.


κ. Τσίπρα, στα τελεσίγραφα απαντούν οι ΗΓΕΤΕΣ, δεν πετάνε το μπαλάκι στον λαό, που δεν διαπραγματεύτηκε αυτός αλλά οι εντολοδόχοι του, εσείς δηλαδή και οι υπουργοί σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου