30 Αυγούστου 2014

Ο ΤΑΦΟΣ ΤΗΣ ΑΜΦΙΠΟΛΗΣ - ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΙΘΑΝΟ ΝΑ ΕΧΕΙ ΣΥΛΗΘΕΙ

Από την  μέχρι στιγμής πορεία της ανασκαφής στον Τάφο της Αμφίπολης από πολλούς διατυπώνεται η άποψη ότι ο τάφος πιθανόν να έχει συληθεί.

Και αυτό διότι αφ’ ενός μεν δεν έχουν βρεθεί τα κεφάλια των Σφιγγών και αφ’ ετέρου λόγω της  ύπαρξης ενός κενού 40 Χ 50 cm στον διαφραγματικό τοίχο που βρέθηκε μετά την αφαίρεση του χώματος  που κάλυπτε την είσοδο κάτω από τις Σφίγγες.

Όσον αφορά το πρώτο, όπως έχω ήδη αναφέρει,  οι Σφίγγες είναιεσκεμμένα ακέφαλες  είτε για λόγους συμβολικούς είτε για άλλους λόγους που αφορούν την ασφάλεια του μνημείου. Το γεγονός ότι δεν βρέθηκαν τα κεφάλια των Σφιγγώναυτό καθ’ εαυτό  ενισχύει αυτήν την άποψη  μιας και είναι  απίθανο να εκλάπησαν από τυμβωρύχους καθώς αυτοί ενδιαφέρονται αποκλειστικά  και μόνο για πολύτιμα αντικείμενακαι είναι λογικό να αγνοούσαν τέτοια ογκώδη και πολύ βαριά αντικείμενα.

Όσον αφορά δε το δεύτερο, κατά την άποψη μου η ύπαρξη του κενού είναιεσκεμμένη  και προβλέφθηκε από τον κατασκευαστή  (εν προκειμένω οΔεινοκράτης) για λόγους που αφορούν την ασφάλεια του μνημείου.

Ας δούμε πιο επιστάμενα τον τάφο, όπως μπορούμε να συνάγουμε από τις ήδη δημοσιευθείσες φωτογραφίες και βίντεο :


Στην παραπάνω  φωτογραφία,  παρατηρούμε ότι η είσοδος του τάφου είναι σε κάποια απόσταση μέσα στον εντυπωσιακό περίβολο των 497 μέτρων. Καθώς λοιπόν από εκεί αρχίζει η κατάβαση μέσω των 13 σκαλοπατιών που έχουν ήδη βρεθεί, φαίνεται ότι τελικά  η είσοδος με τις Σφίγγες βρίσκεται στο επίπεδο της βάσης του περιβόλου που εκτιμώ ότι βρίσκεται περίπου 2-3 μέτρα μέσα από τον περίβολο.

(Να σημειωθεί ότι η διεύθυνση της εισόδου δεν είναι επί της ακτίνας του περιβόλου, αλλά έχει πλάγια κατεύθυνση, υπό γωνία προς την ακτίνα.Προφανώς να έχει γίνει για λόγους αποπροσανατολισμού των υποψήφιων εισβολέων, μιας και το πιο πιθανό είναι, κάποιος που βλέπει αυτόν τον κυκλικό τύμβο,  να αναζητήσει είσοδο που θα έχει διεύθυνση  προς το  κέντρο του κύκλου και συνεπώς να ανασκάπτει  ακολουθώντας την διεύθυνση της ακτίνας  και έτσι να αυξηθούν οι πιθανότητες ναπροσπεράσει την είσοδο του μνημείου ή να επιπέσει στους πλαϊνούς τοίχους της εισόδου καθώς η αναζήτηση του θα γίνεται στα τυφλά)

Έτσι λοιπόν σχηματίζεται μια ζώνη πλάτους 2 μέτρων μέσα από τον περίβολο που καλύπτει περιμετρικά τον τάφο και αποτελεί  ένα πρώτο ανάχωμα για τους υποψήφιους τυμβωρύχους . 

Άρα οποιοσδήποτε θα προσπαθούσε να διεισδύσει στον τάφο από το επίπεδο του περιβόλου, αφού πρώτα έπρεπε να καταστρέψει τον εντυπωσιακό περίβολο από μάρμαρο Θάσου, θα έπρεπε μετά να σκάψει μέσα στο χώμα για να διατρέξει τα 2-3 μέτρα, για να φτάσει σίγουρα στον δεύτερο τοίχο, ο οποίος μπροστά από την είσοδο των Σφιγγών εμφανίσθηκε ως προστατευτικός τοίχος  με τους ογκόλιθους,  και ο οποίος  απ’ ό,τι φαίνεται διατρέχει  περιμετρικά ολόκληρο το μνημείο , όπως δήλωσε και η αρχαιολόγος κα Περιστέρη στις 12/8/2014 κατά την επίσκεψη του πρωθυπουργού στον τύμβο : «Αυτήν την στιγμή βρισκόμαστε μπροστά στον τάφο , σε έναν καταπληκτικό τάφο, ο οποίος έχει 13 σκαλοπάτια για να κατέβουμε από τον περίβολο, και απέναντι έχει έναν τοίχο που έκλεινε προστατευτικά  όλο το ταφικό μνημείο. Είναι ένα τεράστιο ταφικό μνημείο μέσα. Ήταν προστατευτικός τοίχος  που έκλεινε ακόμα και τις Σφίγγες που υπήρχαν».

Από οποιοδήποτε σημείο υψηλότερο του περιβόλου, οι υποψήφιοι τυμβωρύχοι δεν θα ανακάλυπταν τίποτα καθώς σκάβοντας οριζόντια απλά θα προσπερνούσαν τον τάφο από πάνω, μιας και ο τάφος φαίνεται ότι είναικάτω από το επίπεδο του περιβόλου.

Η μόνη περίπτωση που θα συναντούσαν κάτι θα ήταν οι δύο Σφίγγες, αφού όμως  θα έπρεπε να συμβεί να καταστρέψουν τον προστατευτικό τοίχο στοσυγκεκριμένο σημείο, όπως και δυστυχώς συνέβη. 

Η εικόνα όμως που θα συναντούσαν θα ήταν όπως φαίνεται στην παρακάτω φωτογραφία :

Θα συναντούσαν έτσι έναν χωμάτινο τοίχο ο οποίος βρίσκεται  πίσω  από τις Σφίγγες  που σίγουρα θα τους αποθάρρυνε από οποιαδήποτε άλλη προσπάθεια. Έτσι όπως φαίνεται στην φωτογραφία ο τοίχος είναι φανερό ότι είναι φτιαγμένος από ανθρώπινα χέρια, καθώς το χώμα είναιπιεσμένο και συμπαγές.  Τέτοιο χώμα  υπήρχε άφθονο από τις όχθες τουΣτρυμόνα το οποίο χρησιμοποίησαν οι  κατασκευαστές για να ασφαλίσουντο μνημείο.

Η άποψη ότι πιθανόν ο χώρος να κατακλύστηκε από τις φερτές ύλες του ποταμού Στρυμόνα κατά τις πλημμύρες δεν ευσταθεί διότι  σε τέτοια περίπτωση ο τοίχος δεν θα εμφάνιζε την τέλεια αυτή συμπίεση ούτε βέβαια θα καλυπτόταν όλος ο χώρος του προθαλάμου ασφυκτικά  με χώμα. Ούτε βέβαια οι Σφίγγες θα παρέμεναν έτσι καθαρές και ελεύθερες από χώματα, μιας και αφού τα φερτά υλικά είχαν καλύψει το πίσω μέρος τους σε ύψος που τις ξεπερνούσε, θα έπρεπε να τις είχαν  καλύψει και αυτές. Ο χώρος που βρίσκονται οι δύο Σφίγγες είναι εκπληκτικά καθαρός και τακτοποιημένος (εκτός και αν αποτελεί έργο των αρχαιολόγων, οπότε η πραγματική εικόνα που θα συναντούσαν οι επίδοξοι τυμβωρύχοι θα ήταν ακόμα πιο αποθαρρυντική).

Ούτε όμως είναι δυνατόν η επιχωμάτωση όλου του προθαλάμου   να συνέβη από κατάρρευση της οροφής, μιας και αυτή βρέθηκε απείραχτη.

Έτσι λοιπόν φαίνεται ότι  όλος ο χώρος του προθαλάμου είχε μπαζωθεί επιμελώς από χώμα. Ενδεικτικό της πρόθεσης αυτής των κατασκευαστών είναι ότι δεν υπάρχουν  θύρες στην είσοδο, καθώς ο χώρος θα σφραγιζόταν από τον προστατευτικό τοίχο.


Όπως βλέπουμε λοιπόν όλος ο χώρος από την είσοδο μέχρι τον διαφραγματικό τοίχο που είναι στο βάθος σε απόσταση 6 μέτρων ήταν γεμάτος από χώμα. Λαμβάνοντας  υπ’ όψιν τις διαστάσεις (3 Χ 4,5 Χ 6) ο υποψήφιος τυμβωρύχος θα συναντούσε ένα συμπαγές όγκο χώματος 81 κυβικών μέτρων που σίγουρα θα ήταν σχεδόν αδύνατο να διαπεράσει.

Τι υπάρχει όμως μετά τον διαφραγματικό χώρο που βρίσκεται στο βάθοςκαι στου οποίου το άνω αριστερό άκρο βρέθηκε το  άνοιγμα 40 Χ 50 εκ. που κάποιοι φοβούνται ότι αποτελεί έργο τυμβωρύχων που προμηνύει ότιίσως ο τάφος έχει συληθεί ; 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου :
«Επίσης, με την συνέχιση της αφαίρεσης των χωμάτων, στο εσωτερικό του προθαλάμου, εμφανίστηκε κάτω από το μαρμάρινο ιωνικό επιστύλιο, ένθετη μαρμάρινη επένδυση, από ορθοστάτες, καθ όλο το μήκος των πλευρικών τοίχων. Σε απόσταση 6μ. από το άνοιγμα της εισόδου αποκαλύφθηκε το άνω μέρος μαρμάρινου διαφραγματικού τοίχου, ελλειπούς κατά τμήμα του αριστερού μέρους του. Πίσω από αυτόν διακρίνονται δύο ακόμη χώροι. 
Επί του διαφραγματικού τοίχου αποκαλύπτεται, επίσης, μαρμάρινο επιστύλιο με γείσο, όμοιο του αντίστοιχου του ιδίου περιβόλου. Φέρει διάκοσμο μεοκτάφυλλους ανάγλυφους ρόδακες, στο ύψος του επιστυλίου των πλευρικών τοίχων.

Επί του διαφραγματικού τοίχου αναμένεται να υπάρχει δεύτερη είσοδος που οδηγεί στο εσωτερικό του μνημείου. Τα χώματα του χώρου που δημιουργείται όπισθεν της θύρας, θα αφαιρεθούν στις επόμενες μέρες, εφόσον το επιτρέψουν οι εργασίες στερέωσης και συντήρησης στα σημεία, που έχουν αποκαλυφθεί
»

Συνεπώς υπάρχει από πίσω από τον διαφραγματικό τοίχο  άλλος ένας χώρος γεμάτος με χώματα και, όπως το αντιλαμβάνομαι ακολουθεί και ένας άλλος χώρος που ίσως να είναι διαδοχικός και να οδηγεί πλέον στονκυρίως τάφο.

(Η ύπαρξη των οκτάφυλλων ροδάκων πάνω στον διαφραγματικό τοίχουποδηλώνει ότι έχουμε φθάσει στην είσοδο του προθαλάμου του τάφου, ότι ό τάφος είναι βασιλικός και ότι κατά πάσα πιθανότητα αποδίδεται στονΑλέξανδρο – βλέπε σχετικά:http://www.empedotimos.blogspot.gr/2014/08/2782014.html)

Ίσως λοιπόν η κάτοψη του τάφου, όπως συνάγεται από τα παραπάνω, να είναι κάπως έτσι :

Αν λοιπόν η άποψη μου είναι σωστή, τότε κατά την σφράγιση του τάφου, αφού σφραγίστηκε  η θύρα του κυρίως τάφου (Τ2) και ακολούθησε ησφράγιση του θαλάμου Θ2 με την σφράγιση της θύρας Τ1, έπρεπε να υπάρχει ένα άνοιγμα για να γεμίσει ο χώρος Θ2 με χώμα, κατά ταπρότυπα της επιχωμάτωσης του θαλάμου (Θ1), από τους εργάτες που θα βρίσκονταν προφανώς στον θάλαμο Θ1, και αφού γίνει αυτό, να ολοκληρωθεί η σφράγιση του Θ1 με την κατασκευή του προστατευτικού τοίχου και την επιχωμάτωση όλου του χώρου Θ1

Αυτόν λοιπόν τον σκοπό εξυπηρετεί το περιβόητο άνοιγμα 40 Χ 50 εκ! Δηλαδή το άνοιγμα αυτό υπάρχει ΕΣΚΕΜΜΕΝΑ  ΕΚ  ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ, για να διευκολυνθεί η σφράγιση του μνημείου.
Αν υπήρξε αποκόλληση του ογκολίθου  που σκέπαζε το άνοιγμα -είτε λόγωτυμβωρυχίας είτε λόγω αποκόλλησης λόγω γεωλογικών φαινομένων- τότε αυτό πρέπει να βρεθεί στο πίσω μέρος του διαφραγματικού τοίχου , στον χώρο Θ2 (γιατί από ό,τι φαίνεται δεν βρέθηκε στον θάλαμο  Θ1).

[Ακόμα και αν πάρουμε την ακραία περίπτωση ότι υπήρξε σύληση τότε :
Αν η υποτιθέμενη σύληση έγινε πριν γεμίσει ο χώρος με χώμα από τις φερτές ύλες, τότε οι τυμβωρύχοι θα έκαναν άνοιγμα  στην βάση του διαφραγματικού τοίχου  και όχι στο άνω άκρο της κορυφής του, που απέχει πάνω από 3 μέτρα ύψος,  και μέχρι  το  οποίο θα ήταν αδύνατο να αναρριχηθούν.
Αν ο χώρος γέμισε με φερτές ύλες λόγω πλημμυρών, τότε είναι φύσει αδύνατον οι τυμβωρύχοι να είχαν φτάσει μέχρι εκείνο το σημείο αφού ο χώρος θα είχε καλυφθεί με χώμα.]

Το τι υπάρχει μετά τον τοίχο Τ2 είναι αδύνατον να το φανταστώ , μιας και το ταφικό μνημείο καταλαμβάνει έκταση 20 στρεμμάτων, η ακτίνατου κυκλικού τύμβου είναι 79,2 μέτρα και μέχρι τον  τοίχο Τ2 έχουν καλυφθεί περίπου 10 μέτρα, και επειδή η «διαδρομή» αυτή γίνεται υπό γωνία ως προς την ακτίνα η διανυθείσα απόσταση προς το κέντρο του κύκλου είναι μικρότερη


Έτσι λοιπόν, ΑΝ ΟΙ  ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΣΥΛΛΟΓΙΣΜΟΙ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΟΙ, συμπεραίνουμε ότι είναι φύσει αδύνατον ο τάφος να έχει συληθεί, τουλάχιστον κατά το επίπεδο του περιβόλου, όπως επίσης και από οποιοδήποτε σημείο σε ύψος πάνω από το ύψος του περιβόλου οριζοντίως μιας και οι υποψήφιοι τυμβωρύχοι όσο και να έσκαβαν δεν θα συναντούσαν τίποτα.

 Όσον αφορά την πιθανότητα να έχει υπάρξει σύληση κατακορύφως από την κορυφή του τάφου, το θεωρώ μάλλον απίθανο, μιας και οι επίδοξοι τυμβωρύχοι θα έπρεπε να διανοίξουν  κατακόρυφο  πέρασμα μέσα από 20-25 μέτρα χώματος , με το οποίο είχε καλυφθεί το μνημείο, στην κορυφή του οποίου υπήρχε ο Λέων της Αμφίπολης, στο κατάλληλο σημείοκαι μάλιστα να αφαιρέσουν όλο το χώμα γιατί  αλλοιώς το οποιοδήποτε πέρασμα θα κατέρρεε από μόνο του λόγω της κατακόρυφης κλίσης του. 

Με άλλα λόγια  τόσο οριζοντίως όσο και καθέτως, ο τάφος είναι πλήρως ασφαλισμένος.

Θέλω να ελπίζω ότι έχω μαντέψει τον σχεδιασμό του δεινού Δεινοκράτη, ο οποίος ανέλαβε, κατά την άποψη μου, να ενταφιάσει τον φίλο του καισυμμαχητή Αλέξανδρο, έτσι ώστε ο τάφος του  να μην συληθεί ποτέ!

 [Η ανάρτηση αυτή αποτελεί μέρος της μελέτης περί του Τάφου της Αμφίπολης : Ο ΤΑΦΟΣ ΤΗΣ ΑΜΦΙΠΟΛΗΣ ]


ΠΗΓΗ: http://www.empedotimos.blogspot.gr/2014/08/blog-post_28.html

18 Αυγούστου 2014

150.000 στρατιώτες Εβραϊκής καταγωγής, υπηρέτησαν στον στρατό του... Χίτλερ!



Περίπου 150.000 Εβραίοι υπηρέτησαν στον στρατό του Χίτλερ, μερικοί με την ρητή συγκατάθεση του ηγέτη των Ναζί, σύμφωνα με ιστορικό των ΗΠΑ που πήρε συνέντευξη από εκατοντάδες πρώην στρατιώτες.

Bryan Mark Rigg
Ο Bryan Mark Rigg, καθηγητής ιστορίας στο Αμερικανικό Πανεπιστήμιο Πολέμου της Βιρτζίνιας, ανέφερε στο Ρόιτερς ότι το θέμα με τους στρατιώτες που ήταν μερικής εβραϊκής καταγωγής, ήταν επί μακρόν ένα θέμα ταμπού και παραβλέφθηκε από τους περισσότερους ακαδημαϊκούς, αφού εμφάνιζε ακανθώδη ερωτήματα.

«Δεν ήταν όλοι όσοι φορούσαν στρατιωτική στολή, Ναζί και δεν καταδιώχθηκε κάθε άτομο εβραϊκής καταγωγής», αναφέρει. «Πού ανήκαν...; Υπηρετούσαν στον στρατό και είχαν χάσει την μητέρα τους στο Άουσβιτς».

Σύμφωνα με τους Νόμους της Νυρεμβέργης του 1935, οι Εβραίοι ή αυτοί που είχαν μερικώς εβραϊκή καταγωγή, ήταν ακατάλληλοι να υπηρετήσουν στον στρατό, αλλά ο Rigg κατέγραψε και πήρε συνέντευξη από περισσότερους από 400 πρώην στρατιώτες μερικής εβραϊκής καταγωγής, που χαρακτηρίζονταν “Mischlinge” (μικτής φυλής) από τους Ναζί.

Υπολογίζει ότι υπήρχαν περίπου 60.000 στρατιώτες με έναν Εβραίο γονέα και 90.000, με Εβραίο παππού ή γιαγιά, στην Βέρμαχτ, τον τακτικό στρατό δηλαδή που ήταν ξεχωριστός από τα SS.

«Υπέθεταν ότι ‘Εάν υπηρετήσω καλά, δεν πρόκειται να πειράξουν εμένα και την οικογένειά μου’», αναφέρει.

Πάντως, επιστρέφοντας στην οικία τους από την εκστρατεία στην Πολωνία στην έναρξη του πολέμου, βρήκαν ότι οι διώξεις κατά των οικογενειών τους είχαν χειροτερέψει. Πολλοί λοιπόν από τους μισούς-Εβραίους άρχισαν να παραπονιούνται, οδηγώντας τον Χίτλερ στην απόλυσή τους από το στράτευμα στα 1940.

Αλλά πολλοί από αυτούς που ονομάζονταν μερικώς εβραίοι, συνέχισαν να υπηρετούν, πολλές φορές και λόγω της καθυστέρησης να έρθουν οι απαλλαγές τους στην πρώτη γραμμή, είτε γιατί έκρυβαν την καταγωγή τους, είτε γιατί είχαν προσφέρει καλή υπηρεσία.

Πολλοί ανώτεροι αξιωματικοί, με εβραίο πρόγονο, κέρδισαν ειδική άδεια για να υπηρετήσουν, από τον ίδιο τον Χίτλερ.

«Η ιστορία δεν είναι τόσο μαύρο και άσπρο. Η ιστορία με τους μιγάδες, δείχνει πόσο χρεωκοπημένοι ήταν οι φυλετικοί νόμοι των Ναζί», αναφέρει ο Rigg.

ΕΥΑΙΣΘΗΤΟ ΘΕΜΑ

Στην Γερμανία από καιρό ήξεραν για άνδρες που υπηρετούσαν στον στρατό, τους οποίους οι φυλετικοί νόμοι των Ναζί θα έπρεπε να τους κατατάξουν ως Εβραίους,  με πιο τρανταχτές περιπτώσεις τον πρώην καγκελάριο Χέλμουτ Σμιτ (ο παππούς του ήταν εβραϊκής καταγωγής και ο ίδιος υπηρέτησε ως υπαξιωματικός πυροβολικού) και τον Πτέραρχο της Λουφτβάφε Έρχαρντ Μιλχ (με πατέρα εβραϊκής καταγωγής!!!).

Η εφημερίδα «Die Welt» αναφέρει για το βιβλίο του Rigg «Οι Εβραίοι στρατιώτες του Χίτλερ, μία από τις πιο σημαντικές έρευνες για το ολοκαύτωμα τα τελευταία χρόνια».

«Οι μικτής-φυλής υπέφεραν την ίδια μοίρα στην ακαδημαϊκή ζωή, όπως και στην πραγματική. Δεν υπήρχε κανένας να μιλήσει για αυτούς» αναφέρει ο Rigg.

Ο Rigg, που υπηρέτησε στους πεζοναύτες του στρατού των ΗΠΑ και σαν εθελοντής στον ισραηλινό στρατό, κινήθηκε για να ερευνήσει το θέμα, αφού ανακάλυψε την δική του εβραϊκή καταγωγή, καθώς εξέταζε το γενεαλογικό του δέντρο και αφού είχε την ευκαιρία να συναντήσει έναν Εβραίο βετεράνο της Βέρμαχτ.

Πολλά από τα άτομα αυτά, του έλεγαν την ιστορία τους για πρώτη φορά και σε μερικές περιπτώσεις οι οικογένειές τους δεν ήξεραν τίποτα για την εβραϊκή καταγωγή τους. «Μπορούσαν να μου λένε τα εσώψυχά τους, μιλώντας μου για την σχιζοφρενική ιστορία που πέρασαν», αναφέρει.

Είναι βέβαιος ότι οι περισσότεροι των στρατιωτών εβραϊκής καταγωγής, δεν ήταν γνώστες της συστηματικής δολοφονίας των εβραίων, σημειώνοντας ότι οι περισσότεροι μισοί εβραίοι αναφέρθηκαν στους σταθμούς απέλασης το 1944.

«Οι περισσότεροι λένε ότι δεν αισθάνονται ένοχοι, που υπηρέτησαν στο στρατό, αισθάνονται όμως ενοχή για ό,τι δεν έκαναν για να σώσουν τους συγγενείς τους»,  αναφέρει.

Η Ρωσία μετέφρασε το Σύνταγμά της στα ελληνικά - Ο Β.Πούτιν στον Μυστρά - Γιατί;

Μία είδηση που είχε βγει πριν 8 μήνες.
Πόσα πράγματα άλλαξαν από τότε, με τους γραικύλους πολιτικούς μας, να ακολουθούν τις επιταγές των αφεντικών τους και να μη επιχειρούν καμμία προσέγγιση.

Η Ρωσία μετέφρασε το Σύνταγμά της στα ελληνικά - Ο Β.Πούτιν στον Μυστρά - Γιατί;

Σε μία ασυνήθιστη κίνηση η Ρωσική Ομοσπονδία προχώρησε στην μετάφραση του ρωσικού Συντάγματος στην ελληνική γλώσσα και αυτό έρχεται να προστεθεί σε μία σειρά κινήσεων που δείχνουν ότι η Ρωσία επενδύει στην Ελλάδα πέρα από την απλή διακρατική σχέση μεταξύ των δύο χωρών στην ανάπτυξη στενών σχέσεων με τους Έλληνες πολίτες.

Με αφορμή τη συμπλήρωση 20 χρόνων από την υιοθέτηση του ρωσικού Συντάγματος, το βασικό νομοθετικό κείμενο της Ρωσίας μεταφράστηκε στην ελληνική γλώσσα, ανέφεραν οι διοργανωτές του 1ου Ελληνορωσικού Νομικού Συνεδρίου που διεξήχθη στην Αθήνα.
Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, το ελληνικό κοινό είχε την ευκαιρία να γνωρίσει το Σύνταγμα της Ρωσίας, την κρατική δομή και το σύστημα των ανώτατων Αρχών κρατικής εξουσίας, όπως και το δικαστικό της σύστημα.
Η έκδοση του ρωσικού Συντάγματος στην ελληνική αναμένεται τον Ιανουάριο του 2014.
Το συνέδριο πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της ρωσικής πρεσβείας, του ελληνικού υπουργείου Δικαιοσύνης κλπ.
Όπως δήλωσε η πρόεδρος του «Συντονιστικού Συμβουλίου των ρώσων συμπατριωτών στην Ελλάδα», Άννα Κοντράτοβα, "Η Ελλάδα είναι μια από τις λίγες χώρες στον κόσμο όπου ο Ρώσος αισθάνεται τη μέγιστη άνεση και δεν αντιμετωπίζει προβλήματα ανοικτών διακρίσεων, διώξεων ή παρενοχλήσεων".
Ο Φιόντορ Ιγνατιάδης, εκδότης της εφημερίδας «ΜΚ - Athens Courier» και του περιοδικού «Nasha Gretsya» (Η δική μας Ελλάδα), καθώς και πρόεδρος του εκδοτικού οίκου «Contact», ανέφερε ότι υπάρχουν πολλοί Έλληνες που επιθυμούν να συνάψουν οικονομικές, επιχειρηματικές, ή απλώς πολιτιστικές σχέσεις με τη Ρωσία.
Η Μόσχα προχωρά σε κινήσεις πολύ πέρα από την συνήθη πολιτική προσέγγιση και χρησιμοποιεί την ιστορική και θρησκευτική παράδοση για να μιλήσει στο θυμικό του ελληνικού λαού.
Η επικείμενη επίσκεψη Β.Πούτιν την άνοιξη, στην Σπάρτη όπου ο Ρώσος πρόεδρος Βλάντιμιρ Πούτιν θα προσκυνήσει του τάφους των τελευταίων Βυζαντινών αυτοκρατόρων των Παλαιολόγων στον Μυστρά (μην ξεχνάμε ότι ο Μυστράς ήταν και η έδρα της χιλιόχρονης Βυζαντινής Αυτοκρατορίας), αλλά και η επιθυμία του να προχωρήσει στην δημιουργία ενός Ορθόδοξου Βατικανό στο Άγιο Όρος, είναι κινήσες που δείχνουν την απόφαση της Μόσχας να προχωρήσει σε ιστορική μόχλευση όλων εκείνων που συνδέουν την Ρωσία με την Ελλάδα, πολύ περισσότερο απ'ότι με την Δύση και την ΕΕ.

Η πλατεία Ομονοίας στην Αθήνα το 1903 και.... σήμερα!

Τότε... το 1903


Σήμερα... το 2014

 

Τα λόγια είναι περιττά
Ο Παράδεισος και η κόλαση

Πρέπει να δώσουμε πάντως συγχαρητήρια, σε κυβερνώντες, θολοκουλτούρα και "καλλιτέχνες". Έβαλαν τα δυνατά τους και τελικά ύστερα από δεκαετίες αγώνων, κατάφεραν, να δημιουργήσουν την ασχημότερη πρωτεύουσα τους δυτικού και όχι μόνο κόσμου.

14 Αυγούστου 2014

Μας απειλούν ότι θα μπουκάρουν οι εφοριακοί στα σπίτια μας με το έτσι θέλω. Ας κοπιάσει οποιανού του κοτάει........

Πάνω στην χαρά τους, που βλέπουν τους Έλληνες να τα έχουν χαμένα από την άνευ προηγουμένου και ανελέητη φοροκλοπή του γραικυλιστάν, οι προδότες που μας κυβερνούν, βγάζουν απίστευτα σενάρια για το πως θα μας ληστέψουν.
Άκουσον άκουσον, θα μπουκάρει λέει ο εφοριακός (χωρίς εισαγγελική εντολή) στην οικία σου, εφόσον χρωστάς στην εφορία - στο κράτος (αλήθεια, μετά τις απίστευτες φορολογίες που μας έχουν επιβάλει πόσοι θα είναι αυτοί που δεν θα χρωστάνε;) και θα δικαιούται να σου αρπάζει λεφτά ή ό,τι αυτός θεωρεί πολύτιμο.
Θα μας πάρουν δηλαδή ό,τι άφησε πίσω του, ο λαθρομετανάστης ληστής.

Απίστευτα πράγματα....!!!

Αλλά ποιός θα τολμήσει, από τους εφοριακούς, να κάνει την πρώτη προσπάθεια...; 

Σε φοβίζουν ραγιά. Κλείσε την γαμημένη την τηλεόραση επιτέλους.
Και όταν με το καλό την σπάσεις, τότε θα έχεις κάνει ένα πρώτο βήμα προς την ελευθερία σου.

Κι επειδή τα πράγματα δυσκολεύουν και επειδή πρέπει να σε καθυποτάξουν, έχουν γεμίσει την πατρίδα μας λαθρομετανάστες. Ορδές τριτοκοσμικών βαρβάρων, σε περιμένουν.
Τα αντιρατσιστικά νομοσχέδια θα επιχειρήσουν και αυτό· δηλαδή, να επιτρέψουν άνευ όρων και ορίων, την εισβολή των λαθροβαρβάρων και μέσα στην δημόσια διοίκηση. Ήδη οι γόνοι τους ψευτομπαίνουν, αλλά αυτά που θα επακολουθήσουν δεν θα έχουν προηγούμενο.

Και τότε θα καταλάβουμε τί εστί βερίκοκκο...

11 Αυγούστου 2014

Κάποιοι θέλουν τα ΛΟΚ…μαζορέτες! αλλά δεν θα τους περάσει… ΒΙΝΤΕΟ

Γέμισε το διαδίκτυο με τα γνωστά θολοκουλτουριάρικα δημοσιεύματα περί δήθεν σάλου που έχει ξεσπάσει από τη δημοσιοποίηση του βίντεο από εκπαίδευση λοκατζήδων στο Σταυροβούνι της Κύπρου.
Η πίεση που ασκείται από τους συνήθεις ύποπτους κύκλους για επίσημη τοποθέτηση του Υπουργείου και για τιμωρία των Λοκατζήδων μοναδικό σκοπό έχει να κάνει τα ΛΟΚ…μαζορέτες!
Δεν εξηγείται διαφορετικά…όποιος έχει πρόβλημα με τα συνθήματα η δεν ξέρει τι γίνεται στα αντίστοιχα σώματα των άλλων χωρών ή απλά θέλει να μετατρέψει τις ειδικές δυνάμεις σε κάτι άλλο και να αφήσει την χώρα ανυπεράσπιστη έρμαιο της ιδεολογίας των προοδευτικάριων και της βούλησης των πατρόνων τους.
Αλήθεια πως περιμένουν να εκπαιδεύονται τα ΛΟΚ; με συνθήματα υπερ της αδελφοποίησης και της Ελληνοτουρκικής φιλίας; και αν κάποια στιγμή (ο μη γένοιτο) χρειαστεί αυτά τα παιδιά να πολεμήσουν…πως θα το κάνουν; με τι φρόνημα; Όταν οι έχθροι που θα κληθούν να πολεμήσουν θα τους στέλνουν σφαίρες και οβίδες αυτοί τι θα κάνουν;…θα έχουν κρύο αίμα και σιδερένια θέληση ή θα κάνουν τους χίπιδες στέλνοντας λουλούδια και γράφοντας ποιήματα δήθεν αδερφοποίησης όπως θα ήθελαν οι επικριτές τους;


Ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ στα παλληκάρια μας, στους εκπαιδευτές τους και στον διοικητή της μονάδος τους.
Καλό θα ήταν (αν υπάρχει λίγο φιλότιμο από τους κυβερνώντες) να συγχαρούν τα παιδιά μας και να χλευάσουν, τουλάχιστον, τους θολοκουλτουρο-προδότες.

Ο Ελληνικός Στρατός είμαστε εμείς. Δεν είναι κάποιοι βάρβαροι μισθοφόροι. Και ο στρατός έχει κάποιο σκοπό, και αυτός είναι, ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ, να διαφυλάξει κατ' αρχάς τα εδάφη μας.
Ζήτω ο Ελληνικός Στρατός

Το αίσχος του ΕΝΦΙΑ και το μίσος της κυβέρνησης για τους ιδιοκτήτες κατοικίας

Η νέα γκάφα της κυβέρνησης με τον ΕΝΦΙΑ, καθώς και ο τρόπος με τον οποίο προσπαθεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, δείχνει όχι μόνο την προχειρότητα με την οποία προσπαθεί να φανεί υπάκουη στις εντολές των διεθνών τοκογλύφων, αλλά και το μίσος που την διακατέχει για τον Ελληνικό Λαό και ιδιαιτέρως για όσους διαθέτουν ιδιόκτητη κατοικία. Μέσα στο κατακαλόκαιρο περνάει βασικά νομοσχέδια τα οποία αποτελούν απαίτηση της τρόικας, αλλά και των εγχώριων συμμάχων της όπως οι μεγαλοεκδότες.

Με τον ΕΝΦΙΑ η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου εφαρμόζει πιστά το σχέδιο για πλήρη διάλυση του κοινωνικού ιστού και την τιμωρία όσων έχουν ιδιόκτητη ακίνητη περιουσία. Οι διαδοχικές μνημονιακές κυβερνήσεις Παπανδρέου, Παπαδήμου, Σαμαρά έκαναν ό,τι ήταν δυνατόν για να εκδικηθούν τους Έλληνες που είχαν δικό τους σπίτι, κινούμενοι προς αυτήν την κατεύθυνση με δύο αποφάσεις: α) την άρση της απαγόρευσης των πλειστηριασμών για τα κόκκινα δάνεια, β) την ανελέητη και αδίστακτη φορολογική εξόντωση όσων Ελλήνων διαθέτουν έστω κι ένα σπίτι ή οικόπεδο.

Την ίδια ώρα ντροπή αποτελεί η στάση των λεγομένων «συνήθων ανταρτών» από τα δύο κυβερνητικά κόμματα. Με πολύ ήπιες αντιδράσεις (ε, όχι να ρίξουν και την κυβέρνηση για μερικές εκατοντάδες χιλιάδες «κωλόσπιτα»…) ουσιαστικά κοροϊδεύουν τον Λαό, ο οποίος έχει αγανακτήσει (για μια ακόμη φορά) με την αντιλαϊκή φορομπηχτική τακτική της κυβέρνησης. Παίζοντας ένα κακόγουστο θέατρο σκιών,ειδικά οι βουλευτές της ΝΔ, κάνουν προσπάθειες να αποτινάξουν από πάνω τους την τεράστια ευθύνη που έχουν, έτσι ώστε να ξεγελάσουν τον κόσμο. Αντί να χτυπήσουν στη ρίζα το αίσχος του ΕΝΦΙΑ αρκούνται σε κακότεχνα «μερεμέτια», τα οποία βαφτίζουν ως «διορθωτικές κινήσεις».

Από την μεριά τους οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ προσπαθούν, ανεπιτυχώς, να ισορροπήσουν ανάμεσα στο ψέμα και την υποκρισία. Από τη μια μεριά εμφανίζονται στις συζητήσεις των νομοσχεδίων, δήθεν, ως αντίθετοι, αλλά κατόπιν ψηφίζουν και με τα δύο χέρια όλα τα νομοσχέδια που εξαθλιώνουν και γονατίζουν τον Ελληνικό Λαό. Όλα αυτά, εκτός από την ασόβαρη και αμήχανη κατάσταση της κυβέρνησης, δείχνουν και την εικόνα αποσύνθεσης που παρουσιάζει το επιτελείο του Σαμαρά. Καταφέρνουν να γιγαντώνουν ακόμη περισσότερο την Λαϊκή κατακραυγή εναντίον της κυβέρνησης, κάτι που θα φανεί καθαρά στις εκλογές, τις οποίες όσο κι αν προσπαθεί να καθυστερήσει ο Σαμαράς κάποια στιγμή θα έλθουν και θα τον συνθλίψουν πολιτικά, τόσο αυτόν και το κόμμα του όσο και τους συνεταίρους του στο ΠΑΣΟΚ.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/to-aischos-tou-enfia-kai-to-misos-ths-kubernhshs-gia-tous-idiokthtes-katoik#ixzz3A4YTKOVc

ΕΝΦΙΑ: ένας νόμος που πρέπει να καταργηθεί στην πράξη

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Μετά τη θύελλα αντιδράσεων που προκάλεσε η κλήση της εφορίας για την πληρωμή στο τέλος του μήνα της 1ης δόσης του περίφημου ΕΝΦΙΑ, δηλαδή του φόρου που επιβλήθηκε από την μνημονιακή κυβέρνηση σε κάθε εμπράγματο δικαίωμα επί της ελληνικής γης, όπου και ο τελευταίος πολίτης αντιλήφθηκε την σκοπιμότητα αυτής της ληστρικής σε βάρος της περιουσίας των πολιτών φορολόγησης, το κατοχικό καθεστώς έκανε ένα βήμα πίσω.
Οι βουλευτές και οι υπουργοί του αναγκάστηκαν να παραδεχθούν «λάθη» στον υπολογισμό του φόρου και τελικά παρατάθηκε η προθεσμία καταβολής της 1ης δόσης κατά ένα μήνα, προκειμένου να διορθωθούν αυτά τα «λάθη», με την πασίγνωστη πλέον μέθοδο της «εντολής» Σαμαρά, που ανακοίνωσε περιχαρής ο έτερος των συμβαλλομένων και συναγωνιζόμενος σε εθελοδουλία και δωσιλογισμό τον πρώτο, Βενιζέλος.
Στην πραγματικότητα, το καθεστώς πέτυχε αρχικά τον στόχο του. Αφού και με αυτή ακόμα την «υποχώρηση» και την αναγνώριση «λαθών» στον υπολογισμό του ληστρικού φόρου, κατόρθωσε να μεταφέρει -βοηθούντων και των γνωστών ΜΜΕ- τη συζήτηση για τη νομιμότητα και τη σκοπιμότητα της επιβολής της εξοντωτικής αυτής φορολόγησης, στο πεδίο των υποτιθέμενων λαθών που χρήζουν διόρθωσης, ή των όποιων ελαφρύνσεων τελικά θα αποφασιστούν, για να «χρυσωθεί το χάπι».
Για το Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο το θέμα είναι απολύτως ξεκάθαρο. Δεν πρόκειται για την ανάγκη διόρθωσης των όποιων λαθών, υπαρκτών, ή μη, ούτε για το ύψος του φόρου που καλούνται να καταβάλουν οι πολίτες, ούτε ακόμα αν αυτός εξοφληθεί σε τρεις, πέντε, ή περισσότερες δόσεις. Ο φόρος αυτός είναι ληστρικός, παράνομος και καταχρηστικός στη σύλληψή του και αποβλέπει στη σταδιακή εκποίηση της ιδιωτικής περιουσίας των Ελλήνων πολιτών και κυρίως των πλέον αδυνάτων, καθώς και των ταχύτατα φτωχοποιούμενων «μεσαίων» στρωμάτων του πληθυσμού, που διαθέτουν -μετά το Δημόσιο- το μεγαλύτερο μέρος των εμπραγμάτων δικαιωμάτων ιδιοκτησίας επί του ελληνικού εδάφους.
Είχαμε έγκαιρα προειδοποιήσει, ήδη από το 2011: Η πολιτική της βάρβαρης εσωτερικής υποτίμησης ένα και μόνο σκοπό είχε, την απαξία κάθε περιουσιακού στοιχείου, είτε δημόσιου, είτε ιδιωτικού και τη σταδιακή εκποίησή του με κάθε πρόσφορο μέσο. Την δημόσια περιουσία ανέλαβε το ΤΑΙΠΕΔ. Την ιδιωτική περιουσία οι τράπεζες και η εφορία. Και ο ΕΝΦΙΑ είναι το εργαλείο για την επίτευξη του τελικού στόχου εκκαθάρισης από κάθε διεκδίκηση και εμπράγματο δικαίωμα που υφίσταται επί ελληνικού εδάφους και η παράδοση καθαρού του «οικοπέδου» στους «γύπες» των διεθνών αγορών και στα εγχώρια «κοράκια», που καραδοκούν σε ό,τι απομείνει από τη λεία.
Για τον λόγο αυτόν, το Ε.ΠΑ.Μ. καλεί τους πολίτες να μην παρασυρθούν και πέσουν στη παγίδα. Ο μόνος δρόμος είναι να αρνηθούν να πληρώσουν αυτόν τον φόρο, αλλά και κάθε φόρο από εδώ και πέρα.
Η πιο δίκαιη πράξη, η πιο έντιμη στάση, η πιο ταξική, αλλά και συνάμα πατριωτική ενέργεια, που οι συνθήκες των καιρών επιβάλλουν σε όλους, είναι η άρνηση πληρωμής του ΕΝΦΙΑ και όχι μόνον αυτού.
Το Ε.ΠΑ.Μ. καλεί κάθε συλλογικότητα, κάθε σωματείο καταναλωτών, κάθε ένωση πολιτών, να προσφύγουν μαζικά κατά της νομιμότητας και της συνταγματικότητας του νόμου.
Το Ε.ΠΑ.Μ. καλεί επίσης ανοιχτά όλες τις εξωκοινοβουλευτικές, αλλά και τις κοινοβουλευτικές δυνάμεις της αντιπολίτευσης, να αφουγκραστούν τις ανάγκες των καιρών και όλοι μαζί να εργαστούμε για την οργάνωση ενός παλλαϊκού μετώπου άρνησης πληρωμής και τελικής κατάργησης των ληστρικών φόρων.

Αθήνα 7 Αυγούστου 2014
Η Πολιτική Γραμματεία του Ε.ΠΑ.Μ.

7 Αυγούστου 2014

Ακαδημαϊκοί εναντίον… κηπουρικής! Ρατσιστικές έννοιες η «εδαφική καθαρότητα» και τα «παρεισφρητικά είδη» !!


Ακαδημαϊκοί εναντίον… κηπουρικής! Ρατσιστικές έννοιες η «εδαφική καθαρότητα» και τα «παρεισφρητικά είδη» !!Όσοι νόμιζαν ότι οι υπερ-προοδευτικοί και τρανοί δήθεν αντιρατσιστές είχαν εξαντλήσει τα όρια της βλακείας βλέποντας παντού ρατσιστικές εξάρσεις, κάνανε λάθος. Τίποτα δεν φαίνεται να τους σταματά, μιας και όπως φαίνεται είναι αποφασισμένοι να αναθεωρήσουν από φυσικούς νόμους μέχρι επιστημονικές ορολογίες προς τέρψη της υπεράσπισης των πολυαγαπημένων τους αλλοεθνών. Στη μάχη «κατά του ρατσισμού», που τις περισσότερες φορές καταλήγει να είναι μάχη κατά της ανθρώπινης διάνοιας, οι «παραμορφωμένοι» πανεπιστημιακοί δίνουν το ηχηρό παρόν.

Ένα ακόμα δείγμα της κατάστασης που επικρατεί στο ανελέητο κυνήγι «κατά του ρατσισμού» αποτελεί περιστατικό στην Αγγλία με πρωταγωνιστές φυσικά εγχώριους Ακαδημαϊκούς. Συγκεκριμένα, ο πρώην λέκτορας του Πανεπιστημίου του Westminster, Dr Ben Pitcher, εξαπέλυσε τα πυρά του εναντίον γνωστής ραδιοφωνικής εκπομπής κηπουρικής της χώρας. Ο λόγος ήταν ότι στην εν λόγω εκπομπή οι παρουσιαστές και οι προσκεκλημένοι τους έκαναν το μέγα λάθος να μιλήσουν χρησιμοποιώντας ορολογία που αφορά στη κηπουρική και τις καλλιέργειες. Και δη η χρήση από μέρους των τελευταίων των επιστημονικών όρων «εδαφική καθαρότητα» και «παρεισφρητικά είδη»! 
Η επιλογή και χρήση των συγκεκριμένων φράσεων αποτέλεσαν την αφορμή για το ξέσπασμα του Βρετανού πρώην λέκτορα, ο οποίος έκανε λόγο για ρατσιστικές φράσεις που χρησιμοποιούνται ως κάλυψη για την εκδήλωση ακραίων ρατσιστικών απόψεων! «Υπάρχει κρίση στη ταυτότητα των λευκών που ζουν στη πολυπολιτισμική Βρετανία. Η διάκριση που έγινε μεταξύ ενδημικών και μη- ενδημικών ειδών αποτελεί ένα φαντασιακό τρόπο υπεράσπισης του εθνικού χώρου», για να προσθέσει στη συνέχεια «Αυτή η ραδιοφωνική εκπομπή διακατέχεται από ρατσιστική συνθηματολογία»! Στο παραλήρημά του ήρθε να προστεθεί και η φωνή της καθηγήτριας Πολιτιστικών Επιστημών, Lola Young, η οποία συνέκρινε τις προσπάθειες από μέρους των κηπουρών να απομακρύνουν τα παρασιτικά είδη από τον κήπο τους με τις βίαιες επιθέσεις κατά των Πακιστανών που συμβαίνουν στην Αγγλία! 
Φυσικά μέσα σε όλη αυτή την αντιπαράθεση δεν θα μπορούσε να λείπει και η τοποθέτηση επί του ζητήματος της μεριάς των παρουσιαστών της ραδιοφωνικής εκπομπής που ασχολείται με θέματα κηπουρικής. Ο Stefan Buczacki, τακτικός φιλοξενούμενος της εκπομπής χαρακτήρισε «απόλυτα παράλογους» τους ισχυρισμούς των Βρετανών «αντιρατσιστών» ακαδημαϊκών, τονίζοντας ότι: «Τα σχόλιά τους δείχνουν την παντελή άγνοια που τους διακατέχει στη δομή και λειτουργία του φυσικού κόσμου». Συνεχίζοντας προσέθεσε: «Έρχονται και φεύγουν, και προσαρμόζονται σε διαφορετικά περιβάλλοντα. Αυτό εννοούμε όταν κάνουμε λόγο για ενδημικά και μη- ενδημικά είδη. Δεν υπάρχει κανένας απολύτως συσχετισμός με τον εθνικισμό ή τον ρατσισμό. Ήδη υπάρχει αρκετός ρατσισμός στον κόσμο για να τον ψάχνουμε σε μέρη που δεν υπάρχει». 
Ο παραλογισμός των Βρετανών ακαδημαϊκών είναι τόσο μεγάλος, ώστε ο ισχυρισμός ότι η κηπουρική βρίθει «ρατσιστικής φρασεολογίας και προσέγγισης» έχει εδραιωθεί μεταξύ των πανεπιστημιακών κύκλων, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι οι καλλιεργητικές μέθοδοι, καθώς και η αντίστοιχη επιστημονική ορολογία που ακολουθεί τους μηχανισμούς λειτουργίας της φύσης αποτελούν κεκαλυμμένο ρατσιστικό κώδικα! 
Μετά από αυτό αναμένεται η επέκταση της «αντιρατσιστικής» δράσης των Βρετανών ακαδημαϊκών για την περίπτωση του «μαύρου προβάτου»… 


ΠΗΓΗ: http://lithosfotos.blogspot.gr/2014/08/blog-post_651.html

5 Αυγούστου 2014

Φορολογία που σπάει κόκαλα, αλλά ακόμη οι ραγιάδες να ξεσηκωθούμε. Ποιός μπορεί να πληρώσει τους φόρους του και τα χαράτσια χωρίς να ματώσει; Γιατί τα κόμματα δεν επαναστατούν;

ΠΡΕΠΕΙ ΕΛΛΗΝΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΣ
ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΕΙΣ;


Γονατίζουν τον Έλληνα και επιδιώκουν να εξαλείψουν την μεσαία τάξη.
Η φετινή χρονιά ασυζητητί, φορολογικά, ανήκει στους ελεύθερους επαγγελματίες.
Τα ποσά που καλούνται να πληρώσουν στην κατοχική κυβέρνηση των ελληνόφωνων γραικύλων, είναι απίστευτα και έχουν σκοπό: 
1) Να εξαθλιώσουν τον ελεύθερο επαγγελματία
2) Να τον αναγκάσουν να κλείσει την επιχείρησή του
3) Γιατί όχι και να να αυτοκτονήσει

Και όλους τους Έλληνες μέσα από τα χαράτσια, τους φόρους, τις απειλές κλπ θέλουν να τους απομυζήσουν τις αποταμιεύσεις, τα χρήματα που έχουν για να περάσουν τον μήνα τους.
Άλλωστε τον χρυσό τους λίγο πολύ τον έχουν πάρει...

Στους συνταξιούχους έχουν μειώσει τις συντάξεις και έχουν κόψει τα δώρα
Στους δημοσίους υπαλλήλους τους έχουν κόψει τα επιδόματα και τα δώρα
Οι ιδιωτικοί υπάλληλοι ακολουθούν τον Γολγοθά των υπολοίπων (με απειροελάχιστες εξαιρέσεις)

Σαν να μη φθάνουν όλα αυτά, που εξοικονομούν δισεκατομμύρια στο κράτος, συνεχίζουν μία προσπάθεια, καθαρά, να εξαθλιώσουν τον ραγιά.

Χαράτσια - χαράτσια - χαράτσια
Φόροι - Φόροι - Φόροι

Πού πάμε; Τί κάνουμε; Ποιές είναι οι αντιδράσεις μας; 

Τα κόμματα τί κάνουν; Γιατί δεν αντιδρούν; 

Γιατί τα κόμματα της ψευτοαριστεράς δεν δηλώνουν άρνηση πληρωμών; Ποιοί τους κρατάνε; Τί τους έχουν πει; Όλοι στο κόλπο;

- Πού είναι ο ΣΥΡΙΖΑ με τους παπαρόλες, τους κοσμοπολίτες "επαναστάτες" του κώλου; Αλλά μια ζωή προδότες και γερολαδάδες ήταν.

- Πού είναι το ΚΚΕ; Αποδεικνύει για ακόμη μία φορά ότι είναι ανύπαρκτο στην υπεράσπιση των εθνικών ιδανικών και ότι μισεί θανάσιμα τους έλληνες. Υπάρχει περίπτωση και να χαίρει για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί. ΠΡΟΔΟΤΕΣ.

- Πού είναι οι Αν.Ελ. οι καμπόσοι; 

- Πού είναι η Χρυσή Αυγή; Έχουν φυλακίσει την μισή κοινοβουλευτική τους ομάδα. Τί φοβούνται πια;

Ποιό από τα κοινοβουλευτικά κόμματα της αντιπολίτευσης, θα καταγγείλει ανοιχτά και πραγματικά ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ αυτήν την γενοκτονία;
Πότε θα έρθει σε πραγματική ρήξη με το καθεστώς; 

Οι κυβερνώντες τί αποζητούν; Θέλουν να μη υπάρχει Έλλην που να μη χρωστάει στις τράπεζες ή στο ίδιο το κράτος; 
Τί θέλουν; Να μας κατασχέσουν ακόμα και το ένα σπίτι, το ένα κτηματάκι που κληρονομήσαμε από τους προγόνους μας; 
Να χάσουμε το σπίτι, που με ιδρώτα και κόπο αποκτήσαμε; 
Να γίνουμε ξανά μετανάστες; Ή ακόμη καλλίτερα λαθρομετανάστες; 
Να αυτοκτονήσουμε; 

Κι άν κάποτε υπήρχε ο στρατός και όλοι ήλπιζαν σε κάποια αντίδρασή του, σήμερα δεν υπάρχει τίποτα.

ΖΗΤΩ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ τους...!

Ραγιά μου πότε θα αντιδράσουμε; Τί μας μένεις ακόμη;

Ελλάς = Νέα Σοβιετία… Ἐξωφρενικά ποσά στόν φόρο ἀκινήτων

Επίκαιρο το σημερινό άρθρο της "Εστίας" για τον ΕΝΦΙΑ

Ἐμβρόντητοι οἱ ἰδιοκτῆτες ἀκινήτων ἄρχισαν νά πληροφοροῦνται ἀπό χθές τά ποσά τοῦ Ἑνιαίου Φόρου Ἰδιοκτησίας Ἀκινήτων (ΕΝΦΙΑ), πού καλοῦνται νά καταβάλουν σέ πέντε δόσεις μέχρι τό τέλος τοῦ ἔτους. Σέ πάρα πολλές περιπτώσεις τά ποσά εἶναι ἐξωφρενικά, οἱ δέ ὑπόχρεοι βρίσκονται σέ ἀδυναμία νά τά πληρώσουν. 

Πρῶτονδιότι στήν ἐφετινή ἐκκαθάριση τοῦ φόρου εἶναι ἐνσωματωμένο καί τό...
ἔκτακτο τέλος ἀκινήτων (ΕΕΤΗΔΕ) πού εἰσεπτράττετο μέσω τῆς ΔΕΗ πού μονιμοποιήθηκε. 

Δεύτερον, διότι ἐφέτος φολογοῦνται γιά πρώτη φορά τά οἰκόπεδα καί τά ἀγροτεμάχια. 

Καί τρίτον, διότι ὁ φόρος περιουσίας ἔχει ὑπολογισθῆ βάσει τῶν ἀντικειμενικῶν ἀξιῶν τοῦ ἔτους 2007, οἱ ὁποῖες δέν ἔχουν καμμία σχέση μέ τήν σημερινή κατάσταση στήν κτηματαγορά.

Εἶναι ἑπομένως ἐπιτακτική ἡ ἀνάγκη νά ὑπάρξη ἄμεση ἀλλαγή τῶν ἀντικειμενικῶν ἀξιῶν καί προσαρ μογή τους στήν πραγματικότητα. Ἄλλως ὁ καταλογιζόμενος φόρος θά εἶναι παράνομος καί θά τεθῆ ὑπό τήν κρίση τῶν δικαστηρίων πού θά γεμίσουν μέ προσφυγές ἀδικουμένων πολιτῶν. Ὁ ΕΝΦΙΑ, ὅπως καταλογίζεται σήμερα, εἶναι παράνομος διότι προσκρούει στίς διατάξεις τοῦ νόμου γιά τόν προσδιορισμό τῶν ἀντικειμενικῶν ἀξιῶν τῶν ἀκινήτων. Ὁ νόμος αὐτός (Ν.1249/82 καί τροποποιήσεις Ν.1473/84 καί Ν.1882/90) ὁρίζει: 
  • Οἱ τιμές ἐκκίνησης αὐξάνονται ἤ μειώνονται ποσοστιαῖα, ἀνάλογα μέ τούς παράγοντες πού ἐπηρεάζουν αὐξητικά ἤ μειωτικά τήν ἀξία τῶν ἀκινήτων.
  • Οἱ τιμές ἐκκίνησης καί οἱ συντελεστές αὐξομείωσής τους καθορίζονται μέ ἀποφάσεις τοῦ Ὑπουργοῦ τῶν Οἰκονομικῶν, μετά ἀπό εἰσήγηση Ἐπιτροπῶν πού ἀποτελοῦνται ἀπό οἰκονομικούς ὑπαλλήλους, μηχανκούς τοῦ Ὑπουργείου Δημοσίων Ἔργων, ἐκπροσώπους τῆς Τοπικῆς Αὐτοδιοίκησης, ἐκπροσώπους τοῦ Τεχνικοῦ Ἐπιμελητηρίου τῆς Ἑλλάδος καί ἄλλα πρόσωπα πού διαθέτουν εἰδικές γνώσεις ἤ ἰδιάζουσα ἐμπειρία.
Καί τό σημαντικώτερο:
  • Οἱ κατά τό προηγούμενο ἐδάφιο τιμές ἀναπροσαρμόζονται τό βραδύτερο ἀνά διετία.
Εἶναι λοιπόν σαφές ὅτι οἱ ἀντικειμενικές ἀξίεςπρέπει νά αὐξομειώνονται ἀνάλογα μέ τίς συνθῆκες τῆς κτηματαγορᾶς καί ὅτι αὐτό πρέπει νά γίνεται τό ἀργότερο ἀνά διετία. Ἐν τούτοις ἐδῶ ἔχουμε τόν φόρο ἀκινήτων τοῦ ἔτους 2014 νά ὑπολογίζεται καί νά καταλογίζεται βάσει τῶν ἀντικειμενικῶν ἀξιῶν πού ἴσχυαν πρίν ἀπό 7 χρόνια! Διότι πλήν ἐλαχίστων ἐξαιρέσεων, οἱ τιμές ἐκκινήσεως εἶναι αὐτές πού εἶχαν προσδιορισθῆ τό ἔτος 2007, δύο ὁλόκληρα χρόνια προτοῦ ἐκσπάσει ἡ κρίσις ἡ ὁποία ἔπληξε βάναυσα τήν κτηματαγορά καί προκάλεσε τήν κατάρρευση τῶν τιμῶν τῶν ἀκινήτων.

Δήμευσις περιουσιῶν

Καί μόνον αὐτό εἶναι ἀρκετό γιά νά ὁδηγήση σέ δήμευση περιουσιῶν. Διότι σέ πολλές περιπτώσεις, οἱ ἀντικειμενικές ἀξίες ἐπί τῶν ὁποίων ὑπολογίζεται ὁ φόρος εἶναι διπλάσιες ἤ καί τριπλάσιες τῶν ὑποτιθέμενων ἐμπορικῶν ἀξιῶν, οἱ ὁποῖες μπορεῖ νά εἶναι καί ἀνύπαρκτες λόγω τῆς μή λειτουργίας τῆς κτηματαγορᾶς. Στίς περιπτώσεις αὐτές λοιπόν, ὁ φορολογούμενος καλεῖται νά καταβάλη πολλαπλάσιο φόρο ἀπό αὐτόν πού δικαιολογεῖ ἡ πραγματική ἀξία τῆς ἀκινήτου περιουσίας του. Καί ἄν ἀδυνατῆ νά καταβάλη τόν φόρο, τότε ἤ κινδυνεύει μέ κατάσχεση τῆς περιουσίας του, ἤ ἀναγκάζεται νά τήν ἐκποιήση σέ τιμή πολύ χαμηλότερη ἀπό αὐτήν ἐπί τῆς ὁποίας καλεῖται νά πληρώση τόν φόρο. 

Δηλαδή καί στίς δύο περιπτώσεις ἔχουμε δήμευση περιουσίας. Ἐδῶ ἡ παρανομία τοῦ κράτους εἶναι ἀκόμη πιό σοβαρή, ἀφοῦ παραβιάζεται τό Σύνταγμα πού ὁρίζει ὅτιἡ ἰδιοκτησία τελεῖ ὑπό τήν προστασία τοῦ κράτους. 

Συγκεκριμένα τό ἄρθρο 17 ἀναφέρει:
  • Κανένας δέν στερεῖται τήν ἰδιοκτησία του, παράμόνο γιά δημόσια ὠφέλεια πού ἔχει ἀποδειχθεῖ μέ τόν προσήκοντα τρόπο καί πάντοτε ἀφοῦ προηγηθεῖ πλήρης ἀποζημίωση πού νά ἀνταποκρίνεται στήν ἀξία τοῦ ἀπαλλοτριουμένου. Ὅταν λοιπόν οἱ ἰδιοκτῆτες ἀκινήτων βαρύνονται μέ φόρους πού δέν ἔχουν σχέση μέ τήν πραγματική ἀξία τῶν ἀκινήτων τους, δέν διαθέτουν τούς πόρους γιά νά καταβάλουν τούς φόρους αὐτούς καί ἀναγκάζονται νά ἀποξενωθοῦν ἀπό τήν περιουσία τους χωρίς νά καρπωθοῦν τήν προσήκουσα ἀποζημίωση, τότε ἔχουμε ἀπροκάλυπτη δήμευση ἰδιοκτησίας. Δηλαδή ὠμή παραβίαση καί τοῦ Συντάγματος. Ἑπομένως τό πρῶτο βῆμα γιά τήν ἀποκατάσταση τῆς νομιμότητος εἶναι νά ἀλλάξουν οἱ ἀντικειμενικές ἀξίες τώρα!
Για την αντιγραφή: Ιάσων /"Εστια" 02.08.2014