18 Νοεμβρίου 2014

"Οι μουσουλμάνοι ανακάλυψαν την Αμερική" κατά Ερντογάν

Ξέχωρα από την ξεκάθαρη μπαρουφολογία του συγκεκριμένου, κατά τα άλλα δυναμικού, ηγέτη, το θέμα το θέτουμε και για έναν ακόμη λόγο. Θέλουμε να καταδείξουμε, ότι ακόμη και σήμερα, δεν υπάρχει μία ενιαία φυλετική εθνότητα, στην γείτονα. Το μόνο που ενώνει αυτό το μόρφωμα, είναι ο μουσουλμανισμός και αν του τον αφαιρέσεις θα κομματιαστεί άμεσα.
Δεν είναι σαν την Ελλάδα δηλαδή. Κανείς δεν πιστεύει ότι άμα αφαιρέσεις τον χριστιανισμό από τους Έλληνες, δεν θα συνεχίσουν να είναι Έλληνες. Μη πούμε ότι συμβαίνοντας αυτό (και με την αφαίρεση της παλαιάς διαθήκης) θα γίνουν ακόμη "πιο Έλληνες".
Δεν θα αρνηθούμε βεβαίως ότι και για εμάς, από τα χρόνια της τουρκοκρατίας και μετά, κριτήριο τού να είσαι Έλλην, ήταν να είσαι και χριστιανός. Όμως το να είσαι χριστιανός δεν σε έκανε και Έλληνα. Εξ ου και οι διάφορες χριστιανικές φυλετικές ομάδες, δεν μπέρδεψαν την φυλετική διαφορετικότητά τους με το κοινό θρήσκευμα (Σέρβοι, Αρμένιοι, Βούλγαροι...)

Χαρακτηριστικά λοιπόν είπε:
«Οι επαφές ανάμεσα στη Λατινική Αμερική και το Ισλάμ χρονολογούνται από τον 12ο αιώνα. Οι μουσουλμάνοι ανακάλυψαν την Αμερική το 1178, όχι ο Χριστόφορος Κολόμβος», ανέφερε Ερντογάν κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε συνάντηση μουσουλμάνων κληρικών από χώρες της Λατινικής Αμερικής που οργανώθηκε από τις τουρκικές αρχές.

Άλλη μία απόδειξη ότι το Τουρκικό κράτος, ποτέ δεν ήταν και δεν είναι εθνικό κράτος. Είναι μία θρησκευτική αυτοκρατορία, πολυφυλετική, πολυπολιτισμική, ακόμη και σήμερα, παρά τις ατελείωτες γενοκτονίες και την ωμή βία, των εκάστοτε καθεστώτων.
Ακόμη και ο Κεμάλ, που προσπάθησε να φτιάξει ένα κοσμικό τουρκικό κράτος και να δημιουργήσει τουρκική εθνική συνείδηση, πήρε ως πρωταρχικό κριτήριο, και μοναδικό, το θρησκεύεσθαι των υπηκόων του.
Τούρκος λοιπόν δεν ήταν ο φέρων κάποιο συγκεκριμένο φυλετικό χαρακτηριστικό, αλλά ο κάθε μουσουλμάνος της άλλοτε "μουσουλμανικής αυτοκρατορίας" ανεξαρτήτου φυλετικής καταγωγής. Για αυτούς, μιας και δεν έχουν ξεκάθαρη φυλετική καταγωγή, γραπώνονται από τον μουσουλμανισμό. Δεν είπε λοιπόν ο Ερντογάν ότι την Αμερική την ανακάλυψε... τούρκος.... αλλά μουσουλμάνος, και νοιώθει περήφανος για αυτό!

Και αυτή είναι μία μεγάλη διαφορά με τα ευρωπαϊκά φυλετικά κράτη. Τα ευρωπαϊκά κράτη δεν νοιώθουν υπερήφανα που ένας... χριστιανός ανακάλυψε την Αμερική. Δεν έχει σημασία η θρησκευτική ταυτότητα του εξερευνητή, αλλά η εθνική - φυλετική.
Η υπόθεση λοιπόν ανακάλυψης της Αμερικής (τα νεότερα χρόνια τουλάχιστον) είναι ζήτημα υπερηφάνειας των Ισπανών και κανενός άλλου... "χριστιανού".

Θα πρέπει λοιπόν, επ' ευκαιρία αυτής της δηλώσεως, να σκεφτούμε για ακόμη μία φορά, τί είναι ο μουσουλμανισμός για την τουρκία και τί ιδεολογία είναι ο μουσουλμανισμός εν γένει. Ο μουσουλμανισμός φαίνεται να είναι η θρησκεία που ξεπερνάει τα κράτη και τις φυλές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου