11 Ιουλίου 2014

Στην... μπουζού και ο Κασιδιάρης! Εννέα βουλευτές της Χρυσής Αυγής στην φυλακή και τρεις σε κατ' οίκον περιορισμό...


Ότι είχε να δώσει μέσα από τις διαδικτυακές εκπομπές, το έδωσε, ας τεντώσουμε λίγο παραπάνω το σκοινί (σκέφτηκαν οι εξουσιαστές μας).
Τί άλλαξε από την πρώτη φορά που τον είχαν αφήσει ελεύθερο; Φυσικά ΤΙΠΟΤΑ.
Άφησαν μόνο να περάσει λίγος χρόνος για να πούνε ότι συγκέντρωσαν κι άλλα στοιχεία εις βάρος του, που τώρα πια "δέσαν" την υπόθεση (γνωστή ατάκα).
Μία υπόθεση φάβα. Η χειρότερη φάση της δικαστικής εξουσίας, τουλάχιστον μετά την δεκαετία του '50. Ακόμη και στην δικτατορία του Παπαδόπουλου, ξέρουμε ότι δικαστικοί δεν ανεχόντουσαν τις πιέσεις της εξουσίας...!
Οι ψευτοαριστεροί από την άλλη μεριά, βλέπουν τις διώξεις και ηδονίζονται και παραλλήλως φθονούν, αφού και το ελάχιστο ίχνος επαναστατικότητος που είχαν, έχει αλλάξει στρατόπεδο.

Και οι εποχές είναι διαφορετικές σε σχέση με το παρελθόν. Τα χρόνια που έκαναν οι αγωνιστές της αριστεράς σε ξερονήσια και φυλακές (οι πραγματικοί αγωνιστές και όχι οι προδότες οι επικεφαλής) μπορεί να ήταν πιο σκληρά και πιο πολλά, αλλά ήταν μία περίοδος επίσης πολύ σκληρή· γενικής ανέχειας και αναστάτωσης, που κατά βάσει γιγάντωνε την θέληση και ενίσχυε την συντροφικότητα.
Σήμερα, οι πολιτικές διώξεις, και ενώ βρισκόμαστε σε μία εποχή χαλαρότητας και ευδαιμονίας, μπορούμε να πούμε, ότι αναλογικά με τις παλαιότερες εποχές, είναι το ίδιο σκληρές.
Χωρίς κανένας μας να έχει ζήσει σκληρές καταστάσεις και στερήσεις, πολέμους και πείνα, η παραμικρή στέρηση της ελευθερίας φαντάζει Γολγοθάς. Τρανό παράδειγμα η περίπτωση του πρώην πασόκου και βουλευτή της Χ.Α. Μπούκουρα, ο οποίος μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα λύγισε. Τα κλαψουρίσματά του και η όλη συμπεριφορά του μετά την φυλάκιση δείχνουν πολλά.
Φυσικά, ένας παλαιός, πραγματικός αγωνιστής της αριστεράς, θα γελάει με την αδυναμία που μπορεί να εμφανίζουν οι σημερινοί πολιτικοί κρατούμενοι, όμως, όπως αναφέραμε, είναι πολύ διαφορετικές και οι εποχές.

Συνεχίζονται οι πολιτικές διώξεις λοιπόν κανονικά, με εννέα βουλευτές της Χρυσής Αυγής στην φυλακή και τρεις σε κατ' οίκον περιορισμό!!!

διαβάζουμε από το http://www.iefimerida.gr
Ποιοι βουλευτές της ΧΑ είναι στη φυλακή;
Στο διευθυντήριο της εγκληματικής οργάνωσης εντάσσονται -σύμφωνα με την κατηγορία - και οι 18 βουλευτές που εξελέγησαν με τη Χρυσή Αυγή, οι οποίοι βρίσκονται αντιμέτωποι με τη Δικαιοσύνη. Μετά και την προφυλάκιση του Ηλία Κασιδιάρη, οι βουλευτές της ΧΑ που βρίσκονται στις φυλακές του Κορυδαλλού είναι εννέα μαζί και με τον ανεξάρτητο πλέον Στάθη Μπούκουρα. Πρόκειται για τους Νίκο Μιχαλολιάκο, Χρήστο Παππά, Γιάννη Λαγό, Γιώργο Γερμενή, Παναγιώτη Ηλιόπουλο, Νίκο Κούζηλο και Αρτέμη Ματθαιόπουλο. 

Τι ισχύει για τους υπόλοιπους;
Οι υπόλοιποι βουλευτές της ΧΑ που δεν έχουν προφυλακιστεί βρίσκονται είτε σε κατ'οίκον περιορισμό είτε ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους. Συγκεκριμένα η Ελένη Ζαρούλια και ο Δημήτρης Κουκούτσης βρίσκονται σε κατ'οίκον περιορισμό, όπως και ο Νίκος Μίχος (μέχρι να αποφασίσει το Δικαστικό Συμβούλιο αν θα προφυλακιστεί ή όχι). 
Από την άλλη πλευρά στο Μιχάλη Αρβανίτη απαγορεύθηκε η συμμετοχή σε εκδηλώσεις της ΧΑ και η έξοδος του από τη χώρα. Το ίδιο ισχύει και για τον Αντώνη Γρέγο, ο οποίος πλήρωσε και εγγύηση 20.000 ευρώ. Στους Κωνσταντίνο Μπαρμπαρούση και Πολύβιο Ζησιμόπουλο έχει επιβληθεί απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και χρηματική εγγύηση 20.000 ευρώ. Στο Ηλία Παναγιώταρο έχει επιβληθεί απαγόρευση εξόδου από τη χώρα. Ελεύθερος είναι ο ανεξάρτητος βουλευτής Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος.

Για όποιον δεν το έχει καταλάβει, η μισή κοινοβουλευτική ομάδα της Χρυσής Αυγής είναι φυλακή, με κατηγορητήριο της πλάκας.
Αν αυτό δεν είναι συνταγματική εκτροπή, τότε τί είναι;

Όσο για τον Ηλία Κασιδιάρη, η περίοδος της δοκιμασίας του μόλις άρχισε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου