3 Απριλίου 2014

Η Χρυσή Αυγή εναντίον όλων. Όχι τόσο γιατί το θέλει η ίδια, αλλά περισσότερο γιατί το θέλουν όλοι οι άλλοι!


Ένα ολόκληρο σύστημα, που είχε συνηθίσει σε μία διαφορετική πολιτική κατάσταση, αδυνατεί να ακολουθήσει τις εξελίξεις.
Όλοι οι πολιτικοί παράγοντες, και μέσα σε αυτούς εμπερικλείω, από τους εντός της βουλής κομματανθρώπους, μέχρι και τους δημοσιογράφους (τους κύριους ρυθμιστές της κοινής γνώμης), βρίσκονται μπροστά σε μία περίεργη πολιτικοκοινωνική κατάσταση. Μία κατάσταση, που πια, δεν μπορεί να ελεγχθεί με τα ρουσφιέτα και τους διορισμούς, με τις αυξήσεις των μισθών και την παραχώρηση ψευτοελευθεριών, με την προπαγάνδα των ΜΜΕ.

Για όλο αυτό το σύστημα εξουσίας, για όλο αυτό το σύστημα που έχει επιβάλει έναν συγκεκριμένο τρόπος ζωής, τα όποια κομματικά παιχνίδια και παρανομίες γίνονται, από το λεγόμενο "συνταγματικό" τόξο, εν πολύς δικαιολογούνται.
Ακόμα και οι τελευταίες αποκαλύψεις, που θα έπρεπε να δημιουργήσουν σεισμό, αντιμετωπίζονται τρόπο τινά, σαν κακοί χειρισμοί ενός κυβερνητικού έργου. Την πατήσαμε, δεν πειράζει, προχωράμε ατιμωρητί, όπως έχουμε συνηθίσει τόσα χρόνια να γίνεται.
Όχι μόνο αυτό, αλλά συνεχίζουν να δημοσιοποιούν φωτογραφίες με το οπλοστάσιο της Χ.Α. από τον... στρατό...!!!

Μείζον θέμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ τους ενάντιους στην Χρυσή Αυγή, εξακολουθεί να είναι η Χρυσή Αυγή.
Ο Γιάννης Τριάντης στην " Ελευθεροτυπία"  αναφέρει χαρακτηριστικά: "Η χθεσινή αποκάλυψη δεν φορτίζει απλώς το πολιτικό κλίμα εν όψει των ευρωεκλογών, αλλά επαναφέρει στο προσκήνιο ένα μείζον θέμα. Την αντιμετώπιση της Χρυσής Αυγής από την συντεταγμένη πολιτεία"

Οι άνθρωποι που σχηματίζουν την ψευτοαριστερά στην Ελλάδα είναι για λύπηση. Μέσα στον νεοφιλελεύθερο τσουνάμι που τους έχει παρασύρει, μέσα στο ανθελληνικό και αντιφυλετικό τους μένος, συνεχίζουν να σκληραίνουν την δύναμη της Χρυσής Αυγής.

Όλοι μαζί, μα ΟΛΟΙ δεξιοί και αριστεροί νεοφιλελεύθεροι, μαζί με το σινάφι τους και ο καθένας με τον τρόπο του και από την θέση του, έχουν καταφέρει και έχουν φθάσει την Χρυσή Αυγή, από το 6,7% στο.... 15%... 20%, ίσως και περισσότερο;
Αυτοί που έχουν βάλει τον "λαουτζίκο"  απέναντί τους, έβαλαν απέναντί τους (μαζί με τον λαουτζίκο) και την Χ.Α..
Εκεί, απέναντι, συναντήθηκαν λαός και Χ.Α.

Και έχεις και μυξοκλαίνε, για την Χ.Α. και το ποιόν της, ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ. Εντός και εκτός βουλής, κόμματα, συνδυασμοί και κινήσεις και μας πληροφορούν για την Χ.Α. ακολουθώντας την φρασεολογία και την λογική των συστημικών κομμάτων.

Ποιός όμως είναι ο βαθύτερος λόγος που γίνονται όλα αυτά;
Δεν θα αποκλείσουμε το ενδεχόμενο να υπάρχει έξωθεν σχέδιο ενδυναμώσεως της Χρυσής Αυγής, μέσω της ηρωοποίησης των στελεχών της.
Άλλωστε, λίγο πολύ, όλοι μας είμαστε πιονάκια στην σκακιέρα τους, εν γνώση μας ή όχι, και η αλήθεια είναι ότι αδυνατούμε να δούμε τα σχέδιά τους.

Τελειώνοντας, θα εκφράσουμε μία ευχή. Ο "λαουτζίκος" επιτέλους να γίνει, λίγο, Λαός και στις επερχόμενες εκλογές, να μη ψηφίσει ΠΑΣΟΚ -  ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ -  ΚΚΕ. Τουλάχιστον αυτά τα συστημικά ανθελληνικά αποκόμματα πρέπει να εξαφανιστούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου