3 Δεκεμβρίου 2013

Μάκης Βορίδης, ο άλλοτε πολέμιος του φιλελευθερισμού, επί αρχηγίας του στην νεολαία της ΕΠΕΝ. Ιστορικό τεκμήριο αλλαγής ιδεολογίας.


Αλιεύσαμε συνέντευξη του περιβόητου...... εθνικοφιλελεύθερου, όπως είχε χαρακτηρίσει τον εαυτό του (η μεγαλύτερη μπαρούφα που έχουμε ακούσει τα τελευταία χρόνια), που είχε δώσει ως αρχηγός της νεολαίας της ΕΠΕΝ, τον Σεπτέμβριο του 1989, στην "Ελεύθερη Ώρα" και στον δημοσιογράφο Αριστοτέλη Καλέντζη.


Απομονώνουμε μία παράγραφο από την συνέντευξη, που είναι και η πιο σημαντική:
"... Εξάλλου μην ξεχνάμε ότι διανύουμε μία περίοδο όπου ο φιλελευθερισμός, όχι τόσο ως πολιτική ιδεολογία, μα ως τρόπος ζωής, έχει πλήρως επικρατήσει. Ο καταναλωτισμός, ο ηδονισμός, ο ατομικισμός είναι πια φαινόμενα κυρίαρχα μέσα στην ελληνική κοινωνία. Και την κυριαρχία τους αυτήν την πέτυχαν γιατί υποστηρίζονται από ένα σύστημα με πανίσχυρες δομές που εκπροσωπεί τεράστια συμφέροντα, τα συμφέροντα του διεθνούς εμπορίου, που σε όλο τον κόσμο δίνει σήμερα μία τεράστια μάχη για την εξαφάνιση των εθνικών πολιτισμών, για την ομοιομορφία και την ισοπέδωση, για την τυποποίηση, για το γκρέμισμα των συνόρων, όχι μόνο των εθνικών, μα και κάθε είδους συνόρων: των ηθικών, των πολιτισμών, των κοινωνιών. Και πιστεύω ότι τα εθνικά κινήματα τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη πιαστήκαμε στον ύπνο: αργήσαμε να καταλάβουμε ποιός είναι ο κυριότερός μας εχθρός..."


Εξαιρετική ανάλυση!!! Πραγματικά δεν έχουμε να προσθέσουμε τίποτα παραπάνω. Τα είπε όλα!!! Όποιος έμεινε με ανοιχτό το στόμα, παρακαλούμε πολύ να το κλείσει.
Όποιος όψιμος φιλελεύθερος, οπαδός τού συγκεκριμένου τύπου, συνεχίζει ακόμη και μετά από αυτήν την αποκάλυψη, να πιστεύει ότι φιλελευθερισμός και πατρίδα μπορούν να συντεριαστούν, τότε, ή ηλίθιος είναι ή προδότης.

Επίσης, από την ωραία και μεστή ανάλυση τού τέως εθνικιστή Βορίδη, γίνεται επίσης εμφανές, ότι όλος ο εσμός των αντισυνταγματικών γκρουπούσκουλων  (ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ - ΚΚΕ) ανήκουν στην μία και αυτή παράταξη, του Νεοφιλελευθερισμού, που σκοπό έχει το γκρέμισμα των συνόρων και την αποδόμηση των εθνικών κοινωνιών. 

Ψάχναμε καιρό για μία δήλωσή του, από το παρελθόν, που να στρέφεται ανοιχτά κατά του φιλελευθερισμού. Σύμφωνα λοιπόν με τον ίδιο, γίνεται εμφανές, ότι Φιλελευθερισμός και Εθνικισμός είναι έννοιες συγκρουόμενες.
Γίνεται επίσης πασιφανές, ότι ο Μάκης Βορίδης έχει προδώσει τον εθνικισμό - πατριωτισμό προ πολλού.

Ποιός, που λογιέται ως εθνικιστής ή πατριώτης, θα ψηφίσει αυτόν τον τύπο ξανά;


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου