1 Δεκεμβρίου 2013

Συγκεντρώσεις - Αντισυγκεντρώσεις - Δημοσκοπήσεις. Όταν αριθμοί - ποσοστά και καταμετρήσεις διαστρεβλώνονται κατά το δοκούν.


Πόλεμος αριθμών και εντυπώσεων για ακόμη μία φορά, και ξεκινάμε με την χθεσινή συγκέντρωση της Χρυσής Αυγής και σχετική αντισυγκέντρωση νεοταξίτων απλυτοφόρων, οργανωμένων από τους παρακρατικούς μηχανισμούς.
Η αντισυγκέντρωση των νεοταξιτών, στα προπύλαια, έληξε κατά τις 19:15 με... "αντιστασιακή" πορεία προς την πλατεία Ομονοίας. Μάλιστα στα μεγάφωνά τους αναφωνούσαν ότι, παρ' όλες τις απαγορεύσεις του κράτους για πορείες, αυτοί θα κάνουν την πορεία τους κανονικά προς την Ομόνοια. Κανονικό δούλεμα δηλαδή, σε μία πορεία που ζήτημα είναι να υπήρχαν 10 αστυνομικοί...!
Καμμία αστυνομική κλούβα να τους περιστοιχίζει, κανένας αστυνομικός να τους εμποδίζει να κάνουν το οτιδήποτε. Σχετική πορεία που επεχείρησαν προς το Σύνταγμα, ανακόπηκε χωρίς πολλά - πολλά...
Προφανώς δεν ενδιέφερε το κράτος η παρουσία των νεοταξιτών, και οι σχετικές πορείες τους, αλλά η ενδεχόμενη πορεία της Χ.Α..
Αριθμητικά πρέπει να κυμάνθηκαν μεταξύ των 500 ατόμων, τη συνδρομή φυσικά και λαθρομεταναστών. Σίγουρα αριθμητικά και σε παλμό, ως ήταν προβλεπόμενο, απέτυχε η "επαναστατική" τους - ΠΑΡΑΚΡΑΤΙΚΗ - αντισυγκέντρωση.


Από την άλλη πλευρά στο Σύνταγμα, υπήρχε σίγουρα, μεγάλη συγκέντρωση και μπορεί ο καθένας να μπεί στην ιστοσελίδα τους με τις σχετικές αναρτήσεις φωτογραφιών και βίντεο.
Θα σταθούμε όμως στους αριθμούς που μας δίνουν τα κανάλια και η Χ.Α.
Η Χ.Α. ομιλεί για.... 50.000 και τα κανάλια για 2500 με 3000, πράγμα που εξόργισε τους διοργανωτές. Εμείς όμως εκπλαγήκαμε που έδωσαν, έστω και αυτούς τους συμπυκνωμένους (κατά Χ.Α.) αριθμούς. Μας έχουν συνηθίσει σε χοντρά ψέματα, όπου ανάλογες συγκεντρώσεις τις έβγαζαν των... 300 ατόμων....
Όμως, σε καμμία περίπτωση δεν ήταν και 50.000 οι συναθροιζόμενοι. "Συναγωνιστές", καλό είναι να μη υπερβάλλετε. Εμείς γύρω στις 6.000 υπολογίσαμε τους συγκεντρωμένους και για να είμαστε ειλικρινείς, μας έκανε και εντύπωση αυτό το μέγεθος, αν λάβουμε υπ' όψιν μας τις αντισυγκεντρώσεις, το κλείσιμο όλων των πέριξ σταθμών και την τρομοκρατία των Μέσων Μαζικής Εξαπάτησης, προς τους πολίτες σε σχέση με το συγκεκριμένο κόμμα.

Πάντως το μόνο σίγουρο είναι, ότι στις μέρες μας το μόνο κόμμα που μπορεί να κάνει τέτοιες συγκεντρώσεις και να μπορεί να μαζέψει και πάνω από 10.000 κόσμο είναι η Χ.Α.
Δεν συζητάμε βεβαίως για τα κόμματα της ρεμούλας και της διαπλοκής, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Έχουν προ πολλού εγκαταλειφθεί από τους Έλληνες πολίτες, τουλάχιστον όσον αφορά τις συγκεντρώσεις, γιατί κατά τα άλλα συνεχίζουν να υπάρχουν ζώα. Αυτό όμως που μας κάνει εντύπωση, είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, με το ζόρι μαζεύει 5.000 άτομα και σε κάποιες τελευταίες συγκεντρώσεις δεν ξεπέρασε τους 1.000.

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ

Και καθ' όσον συμβαίνουν αυτά, μέσα σε λίγες ημέρες, τα ποσοστά της Χ.Α. συνεχώς... πέφτουν, και η ΝΔ βγαίνει πρώτη! Και ενώ τα νεοταξίτικα κόμματα της ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ, βρίσκονται κοντά και μπορεί να υφίστανται και τα λεγόμενα στατιστικά λάθη στις διαφορές τους, στα ποσοστά της Χ.Α. γίνεται το μεγάλο πανηγύρι. Φθάνουν μάλιστα στο σημείο, να δημοσιοποιούν ποσοστά που είναι μικρότερα από αυτά που έλαβαν στις τελευταίες εκλογές!
Συγκεκριμένα σε νέες δημοσκοπήσεις (Metrisis - Κάπα Research) είδαμε τα κάτωθι ποσοστά (παραθέτουμε και τις προηγούμενες της Metron Analysis και του Ζούγκλα):

Εταιρεία Metrisis:
ΝΔ 21,6%
ΣΥΡΙΖΑ 20,6 %
Χρυσή Αυγή 6,1%

Εταιρεία Κάπα Research:
ΝΔ 23%
ΣΥΡΙΖΑ 22,4 %
Χρυσή Αυγή 7,9%

Εταιρεία Metron Analysis: 
ΝΔ 29,2 %
ΖΥΡΙΖΑ 29,9 %
ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 10 %

Ζούγκλα:
ΝΔ 19,6 %
ΖΥΡΙΖΑ 22,6 %
ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 26,6%

Πιστεύουμε, σύμφωνα με το κλίμα που προσλαμβάνουμε, ότι το πραγματικό ποσοστό της Χ.Α. δεν πρέπει να είναι κάτω του 15% σε ενδεχόμενες βουλευτικές εκλογές.
Δική μας πρόβλεψη είναι, όσον αφορά τις δημοτικές & ευρωπαϊκές εκλογές, ότι η δημοσκόπηση του Ζούγκλα, θα έχει πλησιάσει αρκετά τα τελικά αποτελέσματα, με έστω και τρίτη την Χ.Α. αλλά με πολύ μικρή διαφορά από τους δύο πρώτους. Μη πούμε ότι, τουλάχιστον για τον δήμο της Αθήνας, αυτά βλέπουμε να είναι και τα ποσοστά, του πρώτου γύρου...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου