10 Οκτωβρίου 2013

National Socialist Movement (NSM) Το κόμμα ή το κίνημα των νεοναζί με την μεγαλύτερη απήχηση στις... ΗΠΑ. ΒΙΝΤΕΟ

Θηραιός "αμερικανιά". Κάτι σαν νεοναζί "Κάπτεν Αμέρικα" (κόμικ)

Ναι, και όμως υπάρχουν οργανωμένοι νεοναζί στις ΗΠΑ. Όχι μόνο αυτό, αλλά διαδηλώνουν ανοικτά, τις πεποιθήσεις τους!
Όπως αναφέρεται, στις ΗΠΑ υπάρχουν πάνω από 900 αντίστοιχες ομάδες νεοναζί, και αυξάνονται! Κάπως υπερβολικό ακούγεται, αλλά αυτά είναι τα "καλά" του πολυφυλετισμού.
Όπως και να έχει, δεν πρέπει να μιλάμε για συγκεντρώσεις περισσοτέρων από μερικές δεκάδες, ανά ομάδα.

Φυσικά, ο ρατσισμός λευκών προς μαύρους και μαύρων προς λευκούς, είναι ένα καθεστώς στις ΗΠΑ, που προσπαθούν μάταια να πολεμήσουν (κυρίως μέσω του Hollywood) οι κυβερνώντες, και οι ελάχιστοι νεοναζί που υπάρχουν, είναι απλώς η πιο ακραία έκφραση τού ρατσισμού των λευκών. Οι ΗΠΑ είναι η πιο ρατσιστική κοινωνία του πλανήτη και αυτό είναι το αποτέλεσμα σε κάθε πολυφυλετικό μόρφωμα.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η ομολογία ενός ομογενούς, από την Νέα Ορλεάνη.
Όταν το 2005 ο τυφώνας Κατρίνα, έσπασε μέρος του φράγματος της πόλεως, η Νέα Ορλεάνη, πλημμύρισε και υπέστη μεγάλες καταστροφές. Η ΝΕΤ θέλοντας τότε, να έρθει σε επικοινωνία με τους Έλληνες της πόλης, συνομίλησε ζωντανά με κάποιον εξ αυτών. Είχε μόλις σωθεί από τα ελικόπτερα διάσωσης και ήταν ακόμη σε μεγάλη ταραχή. Σχεδόν κλαίγοντας, ευχαριστούσε το κράτος των ΗΠΑ που τους έσωσε (αυτόν και την οικογένειά του) όχι από τον τυφώνα, αλλά από τους... μαύρους, γιατί είχε βρεθεί σε έναν χώρο που ήταν οι μόνοι... λευκοί και φοβόταν για την σωματική του ακεραιότητα και την ζωή του! 

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου τα γκέτο των μαύρων και των λατίνων, είναι απροσπέλαστες περιοχές, για τους λευκούς Ευρωπαίους, μία τέτοια δήλωση είναι απολύτως φυσιολογική.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου