1 Οκτωβρίου 2013

ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ " Η Ελληνική κυβέρνηση φοβάται στρατιωτικό πραξικόπηπα"

Ο Βαλεντίν Μαντρασέσκου αναλύει τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα, προαναγγέλλει πιθανό στρατιωτικό πραξικόπημα ενώ χαρακτηρίζει "Ριζοσπαστικό" και όχι "νεοναζιστικό" κόμμα τη X.A όπως ο υπόλοιπος ευρωπαϊκός τύπος

Οι Έλληνες αξιωματούχοι ανησυχούν για τις απειλές που προέρχονται από εφέδρους στρατιωτικούς  και μέλη παραστρατιωτικών οργανώσεων . Σε μια χώρα που δοκιμάζεται από εσωτερικές διαμάχες , οικονομικές δυσκολίες και πολιτικές συγκρούσεις , ο στρατός θεωρείται ως μια πιθανή πηγή αστάθειας και απειλή για την κυβέρνηση .

Ο  πρωθυπουργός της Ελλάδας Αντώνης Σαμαράς παραδέχθηκε ότι ήταν ανήσυχος από τις εκκλήσεις για ένα στρατιωτικό πραξικόπημα που προέρχονταν από παραστρατιωτικές οργανώσεις , στελεχωμένες με πρώην υπαλλήλους που έχουν υπηρετήσει στο στρατό σε ελίτ μονάδες της χώρας .Θέση που δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα των Ειδικών Δυνάμεων καλούσε για τη δημιουργία μιας κυβέρνησης που "διασφαλίζεται από τις ένοπλες δυνάμεις » .

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου ,δήλωσε στην εφημερίδα Guardian ότι « η συντριπτική πλειοψηφία των ενόπλων δυνάμεων είναι αφιερωμένη στη δημοκρατία μας . Οι λίγοι που δεν είναι θα υποστούν τις συνέπειες . "

Οι πρόσφατες νομικές ενέργειες κατά του ριζοσπαστικού κόμματος "Χρυσή Αυγή" και οι συλλήψεις των ηγετικών στελεχών της θα μπορούσε να διαδραματίσει ένα ρόλο στη δραστηριοποίηση των εφέδρων του στρατού .

Μια πρόσφατη έκθεση που εκπονήθηκε από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο σημείωσε ότι η Ελλάδα ήταν το πιο διεφθαρμένο κράτος των 28 χωρών μελών της κοινότητας και εξέφρασε φόβους για την άνοδο του ακροδεξιού εξτρεμισμού στη χώρα . 
Τα συμπεράσματα της έκθεσης είναι ζοφερά : « Οι ερευνητές διαπίστωσαν Ελλάδα συγκλονίζεται από υψηλή ανεργία , κοινωνική αναταραχή και διαφθορά ενώ υπάρχει μεγάλη  απογοήτευση από το πολιτικό κατεστημένο " .

Είναι προφανές ότι ένα τέτοιο περιβάλλον είναι ιδανικό για ένα στρατιωτικό πραξικόπημα . Μερικές ανεπίσημες αναφορές υποστηρίζουν ότι το ριζοσπαστικό κόμμα "Χρυσή Αυγή" έχει τεράστια υποστήριξη στο χώρο του στρατού και της αστυνομίας.

Η προσπάθεια  καταστολής της δράσης της "Χρυσής Αυγής" από την κυβέρνηση μπορεί να ώθησει το στρατό σε μη δημοκρατικές και μη πολιτικές επιλογές για την απόκτηση δύναμης .

Ο Γερμανός υπουργός παραδέχθηκε ότι η Ελλάδα θα χρειαστεί ένα νέο πακέτο διάσωσης του ΔΝΤ στους επόμενους  μήνες .Οι "διασώσεις" του ΔΝΤ συνοδεύονται πάντα από τις περικοπές του προϋπολογισμού και αντιλαϊκά μέτρα πολιτικής. 

Είναι πιθανό ότι η επόμενη ελληνική διάσωση θα πρέπει να υποστηρίζεται από τον γερμανικό στρατό , επειδή ο ελληνικός στρατός είναι στα πρόθυρα να στραφεί εναντίον της ελληνικής κυβέρνησης !!!

ΤΟ ΕΙΔΑΜΕ: http://www.rafailhellas.com/2013/10/blog-post.html#.Ukq_VYZ7J8E
ΠΗΓΗ: http://voiceofrussia.com/2013_09_30/Greek-government-fears-a-military-coup-2038/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου