15 Σεπτεμβρίου 2013

Πως ψηφίζονται τα σχέδια νόμου, στην.... "ελληνική" "δημοκρατία" και η υποκρισία όλων τους. ΒΙΝΤΕΟ

"Ψηφοφορία στην Επιτροπή Δικαιοσύνης της Βουλής, στις 12.9.2013, δίχως τον απαιτούμενο αριθμό βουλευτών, όπου ο πρόεδρος Κ. Βιρβιδάκης απλώς αγνοεί τις ενστάσεις της Ζωής Κωνσταντοπούλου και ανακοινώνει ότι κάθε άρθρο «ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία», δίχως να έχει ψηφίσει κανένας!"

Βεβαίως, ο κ. Βιρδιβάκης, δεν έκανε κάτι παράδοξο. Η κυβερνητική πλειοψηφία, τον είχε ενημερώσει προφανώς, ότι όλα τα άρθρα περνάνε και προφανώς, η όποια περαιτέρω συζήτηση και ξεχωριστή απάντηση από τον παριστάμενο κυβερνητικό βουλευτή, θα ήταν χρονοβόρα και άνευ ουσίας, αφού είχαν, δημοκρατικά, επιφορτιστεί από τα κόμματά τους να υπερψηφίσουν τα άρθρα. Φυσικά και η αντίδραση της Ζωής Κωνσταντοπούλου είναι για εντυπωσιασμό και άνευ ουσίας, μιας και αυτός είναι ο τρόπος που διεξάγονται οι ψηφοφορίες στην βουλή. Το θέμα ήταν καθαρά διαδικαστικό, μιας και η απαίτηση της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ, δεν θα άλλαζε το τελικό αποτέλεσμα, δηλαδή το προαποφασισμένο εγκριθέν νομοσχέδιο. Για αυτό και στις ερωτήσεις της, προς τους άλλους βουλευτές, αυτοί, δεν μπήκαν καν στον κόπο να της απαντήσουν. Είναι μία συνήθης διαδικασία...! Να μη πούμε ότι από μέσα τους την μπινελίκωναν κιόλας, γιατί καθυστερούσε την λήξη της!

Όπως λοιπόν αναφέραμε και προηγουμένως, για όσους εξεπλάγησαν, αυτές οι συνεδριάσεις, τουλάχιστον από την μεταπολίτευση και εντεύθεν, είναι ένα σύνηθες φαινόμενο. Μη ξεχνάμε ότι κάπως έτσι καταργήθηκε και το πολυτονικό, κάποια μεταμεσονύχτια συνεδρίαση των αρχών του 1980 σε νομοσχέδιο για τις συγκοινωνίες, αν δεν μας απατά η μνήμη μας.

Αυτός είναι ο κοινοβουλευτισμός...!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου