14 Αυγούστου 2013

Πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας... η αρχή του τέλους;


Οι αργυρώνητοι βουλευτίσκοι και ξενόδουλες μαριονέτες των τραπεζιτών και των αμερικανογερμανών, ξεσπαθώνουν αυτές τις μέρες, οργίλοι και φαμφαρολογώντας, για το δικαίωμα του Έλληνα να μπορέσει να μη χάσει την πρώτη κατοικία.

Πάλι τρομάζουν τον Έλληνα και τον απελπίζουν, για να μπορέσουν να περάσουν κι άλλα φορολογικά μέτρα, να ληστεύσουν και άλλο χρήμα και χρυσό από τις τσέπες του.

Μας τρομάζουν με το φόβητρο που λέγεται "απώλεια του σπιτιού", όμως ποιός Έλληνας όταν θα φθάσει σε αυτό το σημείο, σήμερα, χάνοντας την βασική κατοικία του, θα μείνει με σταυρωμένα τα χέρια; Ξέρουν καλά αυτά τα καθάρματα, ότι ο Έλλην όταν θα φθάσει σε αυτό το σημείο θα αφυπνιστεί. Γι' αυτόν τον λόγο και παρότι θα το ήθελαν, δεν θα φθάσουν να επιχειρήσουν να αρπάξουν την πρώτη κατοικία.

Μας φοβίζουν λοιπόν συνέχεια, για να μας φορτώνουν κι άλλες φορολογίες, κι άλλα χαράτσια, για να ξεπουλήσουμε τον χρυσό μας και να αδειάσουν τελείως τα ταμεία μας.
Όταν θα πετύχουν να φθάσουμε σε κατώτατα επίπεδα αγοραστικής δυνάμεως, τότε μόνο θα ισορροπήσουν λίγο τα πράγματα, μιας και δεν θα έχουν τίποτα άλλο να αρπάξουν.

Υπό αυτές τις προϋποθέσεις και με τις υπάρχουσες συνθήκες, ξέρουν ότι ακόμη έχουμε λίπος να δώσουμε. Και γι' αυτό θα μας πιέσουν και άλλο στο να δώσουμε ρευστό. Ο Έλληνας θα δίνει από το υστέρημά του για να μπορέσει να διατηρήσει τα ελάχιστα κεκτημένα και σαν κόκκινη γραμμή έχει βάλει τουλάχιστον, το ένα σπίτι που μπορεί να έχει. Όσο μπορεί να ανταπεξέρχεται στις υποχρεώσεις του, θα πληρώνει και ας βαρυγκωμά. Θα κόψει από το φαΐ του, θα κόψει από τις διακοπές του, θα κόψει από την διασκέδασή του, αλλά θα προσπαθήσει να εκπληρώσει τις παράνομες φορολογικές αλητείες των προδοτών. Όμως όταν θα φθάσει στο έσχατο σημείο, όταν θα φθάσει να είναι με την πλάτη στον τοίχο, πια, δεν θα τον ενδιαφέρει τίποτα. Και επειδή κατά τα φαινόμενα και λόγω του ότι αλληλοϋποστηριζόμαστε ως φυλή και ως οικογένεια, σχεδόν όλοι μαζί θα φθάσουμε σε αυτό το σημείο. Τότε όλοι μαζί θα αγωνιστούμε για να σώσουμε ό,τι έχει απομείνει και αυτό οι εξουσιαστές μας δεν το θέλουν. Μόνο τότε θα ενωθούμε και θα πολεμήσουμε, όταν δεν θα έχουμε τίποτα άλλο να χάσουμε.

Θα φθάσουμε, ή καλλίτερα, θα μας φθάσουν λοιπόν σε αυτό σημείο; Λογικά όχι. Θα μας ξεζουμίσουν και άλλο, αλλά μέχρι εκεί που να τους είμαστε και ευγνώμονες από πάνω, που δεν μας πήραν το σπίτι...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου