6 Φεβρουαρίου 2013

Ο πρώτος πυρήνας τής Χρυσής Αυγής στην Δ. Ευρώπη και οι σχέσεις της με τους νεοναζιστές της Γερμανίας


Τις δύο τελευταίες μέρες ακούγονται έντονες φημολογίες για στενές επαφές και συνεννοήσεις της Χρυσής Αυγής με εθνικοσοσιαλιστό κόμμα ή οργάνωση στην Βαυαρία.
Αυτήν την φημολογία την «ανακάλυψε» το περιοδικό «Spiegel», όπου σε άρθρο με τίτλο: «Έλληνες Εξτρεμιστές: Η ‘Χρυσή Αυγή’ καλλιεργεί δεσμούς με γερμανούς νεοναζί» αναφέρεται σε επαφές μελών της Χρυσής Αυγής με Βαυαρούς νεοναζί.
Αφορμή αυτού του δημοσιεύματος ήταν η δημιουργία πυρήνα χρυσής αυγής στην Νυρεμβέργη: Χρυσή Αυγή - Πυρήνας Νυρεμβέργης Γερμανίας
Η πρώτη ανάρτηση του εν λόγου πυρήνα στο διαδίκτυο έγινε την Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2013 και έχει ως εξής:

O πρώτος πυρήνας στη Γερμανία και σε ολη την Δ. Ευρώπη
Σήμερα,  07/01/2013 το απόγευμα, στην ΝΥΡΕΜΒΕΡΓΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ, ολοκληρώθηκε η σύσκεψη, του πρώτου υπό ίδρυση πυρήνα Χρυσής Αυγής  στην  Δ. Ευρώπη.
Η ομογένεια απαντά στους άπλυτους  και στο κατεστημένο της δημοκρατικής δικτατορίας στην Πατρίδα μας.
1.Οργανωνόμαστε υπό την καθοδήγηση στελεχών της κεντρικής διοίκησης της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ.
2.Μεγαλωνουμε και στρατευόμαστε στο πλευρό όλων των Ελλήνων στην ψυχή και την καρδιά.
3.Αναμενουμε την σάλπιγγα από τον Αρχηγό μας ΝΙΚΟΛΑΟ ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟ για να ξεχυθούμε σαν χείμαρρος από όλα τα μήκη και πλάτη του κόσμου, για την τελική νίκη.
ΠΛΕΟΝ ΔΕΝ ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ!!!… ΗΡΘΑΜΕ!!!... ΚΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ !!!!
Ζήτω η χρυσή Αυγή
Ζήτω ο Αρχηγός μας     ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ

Τώρα κατά πόσο είναι κοντά σε συνεννοήσεις με νεοναζί στην Βαυαρία, αυτό μπορεί να ισχύει μπορεί και όχι. Και εξηγούμαστε αμέσως.
Ως γνωστόν η χρυσή αυγή είχε καλές σχέσεις με το επίσημο ακροδεξιό (νεοναζιστικό για πολλούς) κόμμα της Γερμανίας το NPD (National Democratic Party). Μάλιστα, τουλάχιστον, μέχρι και στις εκδηλώσεις των Ιμίων του 2011, έστελναν αντιπροσωπεία.

Όμως με την οικονομική κρίση στην Ελλάδα να γιγαντώνεται, μεγάλωσε, τουλάχιστον επισήμως, και το χάσμα μεταξύ αυτών των «αδελφών» κομμάτων. Μάλιστα μετά την πρώτη διαδήλωση μελών του NPD στο Ελληνικό προξενείο του Ντύσσελντορφ με κεντρικό σύνθημα: «Τα γερμανικά λεφτά στους γερμανούς – Όχι οικονομική βοήθεια στην Ελλάδα» τον Απρίλιο του 2010, υπήρξε γραπτή δήλωση της Χρυσής Αυγής εναντίον αυτής της εκδηλώσεως.
Αυτή η δήλωση, μέσα σε άλλα, τους κατηγορεί ότι αγνοούν εταιρείες παράσιτα όπως η Siemens και ότι τα λεφτά που τροφοδοτούσαν την Ελλάδα, επέστρεφαν σε αγορές, κυρίως, γερμανικών προϊόντων. Τους καλούσαν αντί να πάνε στην Ελληνική πρεσβεία, θα έπρεπε να πάνε στην Ισραηλιτική. Και τους κατηγορούν ότι δεν έχουν καταφέρει να καταλάβουν ότι η Ελλάς έχει επιλεχθεί ως ο πρώτος στόχος για την διάλυση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Καταλήγοντας αναφέρουν ότι πρωταρχικό τους πιστεύω είναι  «Η Ελλάς υπεράνω όλων», όπως και η ελευθερία της πραγματικής Ευρώπης. Καταδικάζουν λοιπόν αυτήν την ενέργεια του NPD, αποδεικνύοντας ότι οι πραγματικοί εθνικιστές, βάζουν πάνω από οποιαδήποτε πολιτική συνεργασία, την πατρίδα, αντιθέτως με τους φιλελεύθερους και τους μαρξιστές. (η δήλωση στα αγγλικά

Τώρα αν ήρθαν πράγματι σε συνεννόηση με νεοναζί της Βαυαρίας, άλλους από αυτούς του ακροδεξιού NPD, δεν γνωρίζουμε. Τα δημοσιεύματα πάντως δεν κατονομάζουν το NPD, που μάλλον στην παρούσα φάση δεν τους θεωρούν νεοναζί.
Πάντως μία τέτοια «ανακάλυψη» δεν θα ήταν είδηση, μιας και η ιστορία των σχέσεων των δύο αυτών κομμάτων δεν ήταν κρυφή. 

Αντί επιλόγου:
Πάντως η ιδεοπολιτική ταύτιση της Χρυσής Αυγής με τον ναζισμό, τουλάχιστον, στα πρώτα βήματά της, είναι κάτι ΑΔΙΑΜΦΙΣΒΗΤΗΤΟ.
Ασχέτως του ότι υπερασπίζονται με πάθος το αντίθετο σήμερα, αυτό δεν ισχύει. Τα αφιερώματα στον Χίτλερ, τα Ες-Ες, τον Ρούντολφ Ες και λοιπούς ηγέτες και θεωρητικούς του εθνικοσοσιαλισμού, μέσω του περιοδικού της, ήταν αμέτρητα. Για αυτόν τον λόγο και λίαν συντόμως θα έχουμε ένα μικρό αφιέρωμα στην Χρυσή Αυγή των πρώτων χρόνων. Μία ολοκληρωμένη έρευνα με παράθεση άρθρων από τεύχη των αρχών του 80’ που θα μας δώσουν μία γεύση της Χρυσής Αυγής των πρώτων χρόνων.

Υ.Γ. Παρότι αυτό το σπάνιο υλικό είναι αρκετό καιρό στην κατοχή μας, δεν θέλαμε να το βγάλουμε νωρίτερα ή να το εκμεταλλευτούμε οικονομικά, παραχωρώντας το στους ρουφιάνους, αλήτες δημοσιογράφους. Η αλήθεια όμως δεν πρέπει να αποκρύπτεται.
Πάντως, πιστεύουμε ότι ο τελευταίος εχθρός της πατρίδος μας, σήμερα, είναι ο νεοναζισμός. Προ πολλού, ακόμα και η τόσο "πολύτιμη", κοινοβουλευτική ολιγαρχία που βιώνουμε σήμερα, τον έχουν ξεπεράσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου