19 Σεπτεμβρίου 2012

ΞΥΠΝΗΣΑΝ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΘΥΜΗΘΗΚΑΝ ΤΟ ΠΑΡΕΜΠΟΡΙΟ. Δημιουργία Συντονιστικού Κέντρου για τη δίωξη του παρεμπορίου. Καταγγελίες στο 1520

ΔΗΛΑΔΗ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΤΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ, ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΔΡΑΣΗ Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ή ΝΑ ΕΚΤΟΞΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΤΗΣ;




Ξεκίνησε και επίσημα η λειτουργία του συντονιστικού οργάνου για την πάταξη του παρεμπορίου, ενώ το υπουργείο Ανάπτυξης προχωρά παράλληλα και σε αναθεώρηση του θεσμικού πλαισίου για το πλανόδιο υπαίθριο εμπόριο με στόχο να γίνει πιο ορθολογικό και πιο διαφανές.


Ο υπουργός Ανάπτυξης, Κωστής Χατζηδάκης, που προήδρευσε το μεσημέρι στην εναρκτήρια συνεδρίαση του Συντονιστικού Κέντρου για τη δίωξη του παρεμπορίου, στο κτίριο της πλατείας Κάνιγγος, στο οποίο συμμετέχουν εκπρόσωποι του επιχειρηματικού κόσμου (Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων, ΕΣΕΕ, ΓΣΕΒΕΕ, ΣΕΛΠΕ) και των συναρμόδιων υπηρεσιών (ΣΔΟΕ, ΕΛΑΣ, τελωνεία, Λιμενικό, ΚΕΔΕ, Γραμματεία Εμπορίου, Περιφέρεια Αττικής), επανέλαβε την αποφασιστηκότητα της κυβέρνσηης να χτυπήσει το παρεμπόριο.

"Περνάμε από τη θεωρία στην πράξη", τόνισε σε δηλώσεις του ο υπουργός Ανάπτυξης και προσέθεσε ότι δεν ενδιαφέρει μόνο η καταστροφή ορισμένων προϊόντων στον δρόμο, αλλά να αντιμετωπιστεί το κακό στη ρίζα του.
"Σήμερα που το κράτος δεν έχει τη δυνατότητα να κάνει παροχές, οφείλει να είναι εντάξει απέναντι στους πολίτες ως προς το υπόλοιπο τμήμα του ρόλου του, να κάνει ο,τι μπορεί για να υπάρχει νομιμότητα και δικαιοσύνη", υπογράμμισε.

Σκοπός του συντονιστικού οργάνου είναι να συντονίζει όλες τις συναρμόδιες αρχές για την αντιμετώπιση του παρεμπορίου, συλλέγοντας πληροφορίες από εμπόρους και καταναλωτές.
Αμέσως θα κινητοποιούνται κλιμάκια ελέγχου για τον εντοπισμό πηγών παράνομης διάθεσης εμπορευμάτων.
Ο γενικός γραμματέας Εμπορίου Σ. Κομνηνός, ανέφερε ότι το Συντονιστικό Κέντρο θα ενώσει τις κατακερματισμένες δυνάμεις της Πολιτείας, καθώς όπως ανέφερε, αυτό που έλειπε ήταν η δυνατότητα να συνεργαστούν οι φορείς.
Και ο αντιστράτηγος εν αποστρατεία της ΕΛΑΣ Δημήτρης Μπουλούκος, ο οποίος έχει αναλάβει τον επιχειρησιακό συντονισμό του Κέντρου, κάλεσε τους πολίτες να συνδράμουν στην πάταξη του παρεμπορίου, αφενός απέχοντας από την αγορά αυτών των προϊόντων και αφετέρου παρέχοντας πληροφορίες στο Συντονιστικό Κέντρο προκειμένου να κατευθύνονται πιο αποτελεσματικά οι δυνάμεις δίωξης.

Το τηλεφωνικό κέντρο στο οποίο θα δίνονται οι καταγγελίες είναι το τετραψήφιο 1520

ΒΕΑ: Θα περιοριστούν τα δισεκατομμύρια που χάνονται ετησίως
Το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθήνας (ΒΕΑ) χαιρετίζει τη συντονισμένη προσπάθεια του υπουργείου Ανάπτυξης για την πάταξη του παρεμπορίου, του λαθρεμπορίου και των προϊόντων απομίμησης, επισημαίνοντας ότι θα συμβάλει στον περιορισμό των 6 δισεκατομμυρίων ευρώ που χάνονται ετησίως.
"Η παρεμπορική δραστηριότητα τόσο στο στεγασμένο όσο και στο υπαίθριο εμπόριο, τείνει να λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις που οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στη μονιμοποίηση του φαινομένου αυτού, με παράλληλο αφανισμό χιλιάδων μικρομεσαίων επιχειρήσεων σε περίοδο παρατεταμένης οικονομικής κρίσης, με ανυπολόγιστες συνέπειες για το κράτος, τους επιχειρηματίες και τους καταναλωτές", επισημαίνει το Επιμελητήριο.

ΣΧΟΛΙΟ ΑΚΟΜΜΑΤΙΣΤΩΝ
Έπρεπε να κάνει σαματά η Χρυσή Αυγή, να αναποδογυρίσει μερικούς πάγκους, να ανέβουν και άλλο τα ποσοστά της, ώστε τα κομματόσκυλα, μετά από 30 χρόνια οργίων, να καταλάβουν ότι υπάρχει πρόβλημα με το παρεμπόριο..... ΑΛΗΤΕΣ....
Δεν θα πούμε κάλλιο αργά παρά ποτέ. Κάντε άμεσα κάτι προδότες και με το παρεμπόριο και με το δουλεμπόριο και τους λαρθομετανάστες.

Να δώσουμε ένα μεγάλο ΕΥΓΕ στον δήμαρχο Πειραιά κ. Μιχαλολιάκο.
Στον Πειραιά τον τελευταίο χρόνο έχουν στην κυριολεξία εξαφανιστεί οι λαθρέμποροι. Τα πράγματα είναι απλά. Ήρθε σε επαφή με τους εμπόρους, του έκανα 10 προτάσεις, τις εφάρμοσε, τελείωσε.
ΕΤΣΙ ΑΠΛΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ, αν βεβαίως υπήρχε η διάθεση να γίνουν τα αυτονόητα, από τις δημοτικές αρχές μέχρι τις κρατικές.

Και μη ξεχνάτε. Παίρνοντας τηλέφωνο στο 1520, γνωστοποιούμε που γίνεται όργιο λαθρεμπορίου. ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΝΑ ΔΡΑΣΟΥΜΕ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου