12 Ιουλίου 2012

Ερώτηση βουλευτών Χρυσής Αυγής για λαθρομετανάστες που ευνοήθηκαν από τον νόμο Ραγκούση

Σήμερα το πρωί κατετέθη ερώτηση από βουλευτές του Κινήματός μας προς τον υπουργό Εσωτερικών με την οποία ζητείται ο ακριβής αριθμός των λαθρομεταναστών, που κάνοντας χρήση των διατάξεων του λαθρονομοσχεδίου Ραγκούση απέκτησαν ελληνική ιθαγένεια, εκλογικά δικαιώματα και διορίστηκαν σε Ο.Τ.Α.  Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης:

Προς τον Κύριο Υπουργό Εσωτερικών

Θέμα: Παροχή στοιχείων εφαρμογής διατάξεων του Κώδικα Ελληνικής Ιθαγένειας & του Νόμου 3838/2010

Ο Λαϊκός Σύνδεσμος-Χρυσή Αυγή με σύσσωμη την κοινοβουλευτική του Ομάδα κατέθεσε στις 09.07.2012 πρόταση νόμου για την κατάργηση & τροποποίηση διατάξεων του Κώδικα Ελληνικής Ιθαγένειας (ΚΕΙ) & του Νόμου 3838/2010
Κατόπιν τούτου ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός με ταυτόχρονη Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων (ΑΚΕ) όπου απαιτείται:
1. Πόσοι αλλοδαποί απέκτησαν την ελληνική ιθαγένεια χωρίς Έλληνα γονέα λόγω γέννησης της παραγράφου 2 του άρθρου 1 του ΚΕΙ, όπως ισχύει, από τη δημοσίευση του Ν.3284/2004 έως σήμερα; Πόσες σχετικές αιτήσεις εκκρεμούν;  Ποιας υπηκοότητας είναι οι γονείς των τέκνων, που την απέκτησαν σύμφωνα με την περίπτωση α’ της παραγράφου 2 του άρθρου 1 του ΚΕΙ; (αναλυτικά στοιχεία ανά χώρα υπηκοότητας γονέων)
2. Πόσοι αλλοδαποί απέκτησαν την ελληνική ιθαγένεια λόγω γέννησης & πόσοι λόγω φοίτησης σε Ελληνικό Σχολείο των άρθρων 1Α ΚΕΙ & 24 Ν.3838/2010 έως σήμερα; Πόσες σχετικές αιτήσεις εκκρεμούν για κάθε περίπτωση; Πόσοι αλλοδαποί είναι εγγεγραμμένοι σε Ελληνικά Σχολεία της πρωτοβάθμιας & δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης; (αναλυτικά στοιχεία για κάθε ερώτηση με πίνακες για τη χώρα υπηκοότητας των αιτούντων για κάθε περίπτωση, καθώς και των εγγεγραμμένων στα σχολεία ανά χώρα προέλευσης)
3. Πόσοι αλλοδαποί απέκτησαν την ελληνική ιθαγένεια λόγω πολιτογράφησης του άρθρου 5 του ΚΕΙ, όπως ισχύει, από τη δημοσίευση του Ν.3284/2004 έως σήμερα; Πόσες σχετικές αιτήσεις εκκρεμούν για κάθε περίπτωση; (αναλυτικά στοιχεία κατ’ έτος με διάκριση των αλλογενών & των ομογενών & χώρα προέλευσης των αλλοδαπών & των 2 περιπτώσεων σε ξεχωριστό πίνακα για κάθε έτος)
4. Σε ποια εκλογικά τμήματα ανά Δήμο έγινε χρήση των ειδικών εκλογικών καταλόγων των άρθρων 14-21 του Ν.3838/2010 στις Δημοτικές Εκλογές 7ης & 14ης Νοεμβρίου 2010; (αναλυτικά στοιχεία του αριθμού & των στοιχείων των εκλογικών τμημάτων, του αριθμού των εγγεγραμμένων στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους σε κάθε τμήμα, του συνολικού αριθμού των εγγεγραμμένων σε κάθε τέτοιο εκλογικό τμήμα συμπεριλαμβανομένων των Ελλήνων & Κοινοτικών εκλογέων & του αριθμού των ψηφισάντων στα εκλογικά τμήματα με ειδικούς εκλογικούς καταλόγους τόσο στις Δημοτικές Εκλογές της 7ης Νοεμβρίου 2010 όσο & της 14ης Νοεμβρίου 2010 )
5. Πόσοι αλλοδαποί εξελέγησαν σύμβουλοι στις Δημοτικές Εκλογές 2010 & πόσοι από αυτούς είναι διορισμένοι σε Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Ο.Τ.Α.); (αναλυτικά στοιχεία ανά Δήμο εκλεγέντων αλλοδαπών με τα ονοματεπώνυμα τους, την υπηκοότητα τους & τις θέσεις, που κατέχουν τόσο στα Συμβούλια όσο & σε λοιπά όργανα & υπηρεσίες/επιχειρήσεις του Ο.Τ.Α. που εξελέγησαν)

Αθήνα, 12.07.2012
ΟΙ ΕΡΩΤΩΝΤΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ

Γερμενής Γεώργιος
Βουλευτής Β’ Αθηνών
ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ – ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ηλίας Κασιδιάρης
Βουλευτής Αττικής
ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ – ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου