12 Ιουλίου 2012

Σαν σήμερα το 1935 πέθανε ο Άλφρεντ Ντρέιφους



Ποιός ήταν όμως ο Άλφρεντ Ντρέιφους;
Πρόκειται για τον Γαλλοεβραίο αξιωματικό του πυροβολικού, του γαλλικού στρατού, ο οποίος κατηγορήθηκε για προδοσία στα 1894 και ήταν η αφορμή για το περίφημο "κατηγορώ" του Εμίλ Ζολά.

Διαβάζουμε στο http://www.sansimera.gr/:

"Η πολύκροτη Υπόθεση Ντρέιφους έχει χαρακτηριστεί ως μία από τις μεγαλύτερες δικαστικές πλάνες και αποτέλεσε το επίκεντρο μιας έντονης αντιπαράθεσης, που ταλάνισε τη γαλλική κοινωνία για πολλά χρόνια.
Το 1894 ο αξιωματικός του πυροβολικού Άλφρεντ Ντρέιφους οδηγήθηκε ενώπιον στρατοδικείου και καταδικάστηκε για προδοσία. Μία κατηγορία που βασίστηκε σε απλές υποψίες και κυρίως στην εβραϊκή καταγωγή του. Η ποινή που του επιβλήθηκε ήταν ισόβια κάθειρξη, σε καθεστώς πλήρους απομόνωσης, στο Νησί του Διαβόλου, στη Γαλλική Γουινέα.
Η υπόθεση πήρε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις. Έγινε πολιτικό και ιδεολογικό λάβαρο, δίχασε βαθιά τη Γαλλία, συντάραξε τα θεμέλια της Γαλλικής Δημοκρατίας, και έφερε στο φως δηλητηριώδεις χυμούς που διαπότιζαν το σώμα της γαλλικής κοινωνίας, όπως π.χ. το ανερχόμενο κύμα αντισημιτισμού. Ο στρατός, όταν διαπίστωσε το λάθος, χρησιμοποίησε κάθε μέσο για να το συγκαλύψει.
Στο πλευρό του Ντρέιφους τάχθηκαν προοδευτικοί πολιτικοί, σοσιαλιστές και διανοούμενοι, όπως ο Εμίλ Ζολά, ο οποίος στις 13 Ιανουαρίου του 1898 δημοσίευσε στην εφημερίδα «L' Aurore» μια ανοιχτή επιστολή προς τον πρόεδρος της χώρας, υπό τον τίτλο «Κατηγορώ».
Το κείμενο αυτό αποτέλεσε την κύρια αιτία για την αναψηλάφηση της υπόθεσης, που οδήγησε τελικά στην αθώωση του Ντρέιφους, ο οποίος στις 12 Ιουλίου του 1906 επέστρεψε στο σύνταγμά του, με το βαθμό που είχε πριν από τη μακρόχρονη δικαστική του περιπέτεια."

Σχόλιο:
  • Αυτό που μας προξένησε μεγάλο ενδιαφέρον είναι η παραδοχή, ότι στην Γαλλία των αρχών του περασμένου αιώνος, υπήρχε κύμα αντισημιτισμού...
  • Αλήθεια ποια είναι τα αίτια αυτής της αντισημιτικής έξαρσης στην Ευρώπη; 
  • Πόσο πρωτότυπος και καινοφανής ήταν ο αντιεβραϊσμός στην ναζιστική Γερμανία;
  • Ποια ήταν τα αίτια που δημιούργησαν αυτό το κλίμα στην "δημοκρατική|" Γαλλία αλλά και στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες;
  • Πόσο πίσω στον χρόνο πρέπει να ανατρέξουμε για να βρούμε τα αίτια; 
  • Τελικά οι εβραιομασωνικές λέσχες πόσο επιδότησαν την εικόνα του "κακομοίρη" και "κυνηγημένου" Εβραίου, επιδοτώντας οι ίδιοι οι Μεγαλομασώνοι, τον Πανευρωπαϊκό Αντισημιτισμό εναντίον των ομοθρήσκων τους (γιατί κυρίως είναι ομόθρησκοι και όχι ομόφυλοι);

Πιστεύουμε ότι ο Ντρέιφους κατηγορήθηκε άδικα και η κατηγορία ήταν στημένη από τους Μεγαλομασώνους. Σκοπός τους, όπως είναι πάντα άλλωστε, μέσω της κακομοιριάς και της λύπησης, να προκαλέσουν την συμπάθεια και την ενοχή κρατών και των πολιτών τους.
Άλλωστε δεν πρέπει να ξεχνάμε και τα ψεύτικα 6.000.000 εβραίων φονευθέντων του "ολοκαυτώματος". Πρόκειται για μία απίστευτη απάτη (την μεγαλύτερη όλων των εποχών), στην οποία οι εβραίοι επένδυσαν και για 60 χρόνια κατάφεραν να κυριαρχήσουν σχεδόν σε όλο τον πλανήτη, σε όλους σχεδόν τους τομείς.


Και κλείνουμε επαναλαμβάνοντας την ίδια ερώτηση: 
Τι ήταν αυτό, που στην "δημοκρατική" Γαλλία στα 1890 δημιούργησε κύμα αντισημιτισμού;
   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου