22 Φεβρουαρίου 2012

Ταινία πρόκληση, της Τουρκίας για την Άλωση της Κωνσταντινούπολης


Σιωπή από το ελληνικό υπουργείο πολιτισμού, για την νέα ταινία πρόκληση, της Τουρκίας η οποία παρουσιάζει εντελώς διαφορετικά και όπως συμφέρει τους Τουρκους, μία ημέρα «πόνου» για τον ελληνισμό και όλη την Ευρώπη.

Μιλάμε φυσικά για την Άλωση της Κωνσταντινούπολης, που αν δεν είχε γίνει , η ιστορία τόσο της Ελλάδας, όσο και της Ευρώπης θα ήταν τελείως διαφορετική. Αυτό έχει γίνει αντιληπτό στην Ευρώπη που ήδη υπάρχουν έντονες αντιδράσεις για την ταινία, αλλά όχι και από το ελληνικό υπουργείο πολιτισμού, που δεν έχει βγάλει ούτε μία τυπική ανακοίνωση για το θέμα.

Η ταινία που κόστισε περισσότερα από 17 εκατ. δολάρια και γυριζόταν για περίπου τρία χρόνια, παρουσιάζει εντελώς διαφορετικά τα ιστορικά στοιχεία της Άλωσης, καθώς την «ντύνει» με εκπολιτιστικά στοιχεία και κίνητρα, και παρουσιάζει τους Έλληνες να προσκυνουν τον κατακτητή.

Η ταινία υπερπαραγωγή «Άλωση 1453» (Φετίχ 1453) έχει ήδη αρχίσει να προβάλλεται στην Τουρκία, ενώ θα βγει στις αίθουσες, σε ΗΠΑ και Βρετανία, τον Φεβρουάριο του 2012 και φέρει τη σκηνοθετική υπογραφή του Φαρούκ Ακσόι. Σύμφωνα μάλιστα με τα τουρκικά ΜΜΕ, είναι η ταινία με τον μεγαλύτερο προϋπολογισμό στην ιστορία του τουρκικού σινεμά,

Το υπουργείο Πολιτισμού, ούτε είδε, ούτε άκουσε τίποτα για την ταινία, που δεν προσβάλλει μόνο τους ‘Έλληνες, αλλά και την ίδια την αλήθεια…

Δείτε το σχετικό τρέιλερ:

 Πηγή: http://www.polispress.gr/archives/102344

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου