22 Σεπτεμβρίου 2011

Σε δίκη οι 39 ΟΥΚαδες για ρατσιστικά συνθήματα

ΚΟΝΤΑ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΑΣ ΣΚΥΛΙΑ (ΔΗΜΗΤΡΑΔΕΣ ΚΑΙ ΦΑΣΙΣΤΙΚΑ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΑ) ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΟΥΚΑΔΕΣ ΜΑΣ

Σε δίκη στο Ναυτοδικείο Πειραιά, παραπέμπονται σήμερα (20/9/2011) οι 39 άνδρες των ΟΥΚ μετά από δίωξη που ασκήθηκε από την Εισαγγελία Πειραιά κατόπιν έγκλησης από τον εκπρόσωπο του Ελληνικού Παρατηρητήριου των Συμφωνιών του Ελσίνκι (ΕΠΣΕ) Παναγιώτη Δημητρά.
Οι άνδρες των ΟΥΚ του Λιμενικού, κατηγορούνται για παράβαση του Άρθρου 2 του αντιρατσιστικού Ν. 927/79 για τα συνθήματα που αναφώνησαν κατά την παρέλαση της 25ης Μαρτίου 2010 στην Αθήνα. Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του Παρατηρητηρίου ο Παναγιώτης Δημητράς υπέβαλε παράσταση πολιτικής αγωγής εκπροσωπών των εθνικών ομάδων που προσβάλλονταν από τα συνθήματα αυτά («Σκοπιανοί», Αλβανοί και Τούρκοι).

Νέο σύνθημα στους ΟΥΚάδες το “Χαρωπά τα δυο μου χέρια τα κτυπώ!”

Γράφει ο Σωτήρης Χιωτάκης
Θέλουμε, πραγματικά, να μηδενιστούμε; Θέλουμε η Ιστορία να αναφέρεται για εμάς όπως διαβάζουμε τώρα για τους Βαβυλώνιους; Τι μανία αυτοκαταστροφής είναι αυτή που μας έχει πιάσει; Είναι δυνατό να δικάζουμε του ΟΥΚάδες επειδή φώναξαν συνθήματα σε μια παρέλαση; “Ρατσιστικά”, λέει, για Αλβανούς, Σκοπιανούς, Τούρκους κλπ.
Σωστά! Τα παλικάρια έπρεπε να τραγουδάνε το “Χαρωπά τα δυο μου χέρια τα κτυπώ”! Μην τυχόν ενοχληθούν οι γυφτοΣκοπιανοί και εκτός από τον Μεγαλέξαντρο κάνουν δικό τους και τον …Κούδα! Μην εξεγερθούν οι Αλβανοί που βγάζουν το ψωμάκι τους στην Ελλάδα και σηκώσουν κανένα χάρτη με την Τσαμουριά μέχρι το Αγρίνιο! Και μην τυχόν σεκλετιαστούν οι Τούρκοι που κάνουν βόλτες στο Αιγαίο και αρχίσουν τις γεωτρήσεις κοντά στα Κατεχόμενα!
Τι κατάντια είναι αυτή, Έλληνες; Τι ντροπή; Τι φρόνημα μπορείς να αξιώσεις από αυτούς τους λίγους που διάλεξαν – οι περισσότεροι – τον δύσκολο δρόμο της πρώτης γραμμής για μια πατρίδα που δεκαετίες τώρα φτιάχνει απάτριδες πολίτες;
Νιώθω αηδία για αυτούς που πήραν αυτήν την απόφαση, κανονικά οι ίδιοι θα έπρεπε να δικαστούν.
Αλλά όχι, δυστυχώς, δεν νιώθω έκπληξη… Όταν από τον πρωθυπουργό της χώρας και από σύσσωμο το γκουβέρνο ενάμιση χρόνο καλλιεργείται πόσο άχρηστοι είμαστε, πόσο χάρη μας κάνουν που μας δανείζουν, πόσο χαμηλά πρέπει να είναι η φωνή μας, όταν γύρω μας όλοι βρυχώνται, τι να περιμένεις από τρεμάμενους μήπως βρουν κανένα μπελά γραφειοκράτες;
Ναι ρε παλικάρια, να πάτε στο Ναυτοδικείο τραγουδώντας τα συνθήματα της ψυχής σας! Μην κωλώσετε, βγάλτε τον Έλληνα που ζει καταπιεσμένος από την καθημερινότητά του.
Όχι για να μισήσουμε και να …πολεμήσουμε τους γύρω μας, προς Θεού! Αλλά για να δείξουμε ότι υπάρχουμε ακόμη…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου