23 Μαΐου 2011

Ιταλία: Λαθρομετανάστες εργάζονταν με GPS

Δώδεκα ώρες τη μέρα φορώντας GPS εργάζονταν Ινδοί και Πακιστανοί λαθρομετανάστες στην Ιταλία οι οποίοι μοίραζαν φέιγ βολάν πόρτα-πόρτα. Μάλιστα, η βδομαδιαία τους αμοιβή έφτανε τα εκατόν πενήντα ευρώ.
Το στοιχείο όμως που προκάλεσε την μεγαλύτερη αίσθηση και θεωρήθηκε πρωτοφανές από πολλούς σχολιαστές είναι ότι οι σύγχρονοι αυτοί είλωτες, για να μπορέσουν να δουλέψουν, έπρεπε να φορούν ένα κολάρο που περιείχε συσκευή γεωγραφικού εντοπισμού θέσης μέσω του συστήματος GPS: με αυτά, οι δουλέμποροι ήταν σε θέση να ελέγχουν διαρκώς, μέσω δορυφόρου, πού βρίσκονταν και προς ποια κατεύθυνση μετακινούνταν οι εργάτες-σκλάβοι.

Η επιχειρηματική δραστηριότητα αυτή για τους εκμεταλλευτές ήταν ιδιαίτερα προσοδοφόρα: σύμφωνα με υπολογισμούς της οικονομικής αστυνομίας της πόλης Βιτσέντσα, ο συνολικός τζίρος από τα συμβόλαια για την διανομή φέιγ βολάν, ξεπερνούσε τα είκοσι εκατομμύρια ευρώ το χρόνο.

Χαρακτηριστικό είναι το σχόλιο με το οποίο επέλεξε να αναφερθεί στην όλη υπόθεση η εφημερίδα Κοριέρε Ντέλα Σέρα: "συναντάμε κάθε μέρα νεαρούς αφρικανούς που γεμίζουν τα γραμματοκιβώτιά μας με διαφημιστικό υλικό. Το δεχόμαστε και σκεπτόμαστε ότι κατάφεραν, τουλάχιστον, να βρουν μια δουλειά. Νιώθουμε σχεδόν ευτυχείς, όταν τους βλέπουμε με τα ποδήλατα και τα καπελάκια τους. Δεν είχαμε σκεφθεί ποτέ, όμως, ότι κάτω από τα καπελάκια αυτά, μπορεί να κρύβεται μια συσκευή εντοπισμού μέσω GPS, ένα τεχνολογικό λουρί τελευταίας γενιάς".


ΣΧΟΛΙΟ ΑΚΟΜΜΑΤΙΣΤΩΝ

Δουλέμποροι με συστήματα γεωγραφικού εντοπισμού μέσω gps. Μα τέτοια τεχνολογία μου θυμίζει το συντονισμένο εμπρηστικό σχέδιο «Ιμπραήμ» που έκαψαν την μισή Πελοπόννησο, ενεργοποιώντας τους εμπρηστικούς μηχανισμούς μέσω δορυφόρων.

Ποιοί έχουν τέτοια τεχνολογία στα χέρια τους. Μα φυσικά μυστικές υπηρεσίες που αφ΄ ενός μέσω των κινητών τηλεφώνων μπορούν να εντοπίζουν την γεωγραφική θέση του κατόχου αλλά και να ακούνε συνομιλίες ακόμα κι αν το κινητό είναι κλειστό, αφ΄ ετέρου μέσω του chip που προωθούν πάλι αμερικανικές εταιρείες τόσο για εμφύτευση όσο και σε κάρτες όπως η κάρτα του πολίτη για τον ίδιο ακριβώς σκοπό .

Άρα μήπως πίσω από την παγκόσμια διακίνηση φθηνού εργατικού δυναμικού μέσω δουλεμπόρων κρύβονται οι Μυστικές Υπηρεσίες των ΗΠΑ γι΄ αυτό όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις είναι ανήμπορες να αντισταθούν; Mήπως τα τεράστια ποσά από το δουλεμπόριο χρηματοδοτούν την εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ σε Ιρακ Αφγανιστάν κ.α. ; O δημοσιογράφος Τράγκας είχε πεί δημοσίως ότι το άνοιγμα των συνόρων με την Αλβανία έγινε κατόπιν πιέσεων των Αμερικανών. Όσο για την πολιτική της δήθεν αριστεράς την αφήνουμε στην κρίση των ψηφοφόρων της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου