19 Μαΐου 2011

ΔΕΣΜΟΦΥΛΑΚΑΣ ΗΤΑΝ ΣΤΗ ΜΑΚΡΟΝΗΣΟ Ο Θ. ΒΕΓΓΟΣ...

Σχόλιο Ακομμάτιστων
Όπως και να έχει, είτε ήταν "αριστερός" είτε "εθνικόφρων" είτε οτιδήποτε άλλο, ήταν ένας πολύ μεγάλος ηθοποιός και πρωτοπόρος.
Δεν πρέπει να ξεχνάμε και κάτι ακόμη. Στα ξερονήσια δεν πήγαν μόνο κομμουνισταί· ο μέγας όγκος αποτελούνταν από Έλληνες οι οποίοι είχαν πολεμήσει κατά των ναζιστών και είχαν καταταγεί στις καπελωμένες (ΕΑΜ κ.λ.π.) από το ΚΚΕ, αντιστασιακές οργανώσεις και δεν είχαν ιδέα για κομμουνισμούς, φασισμούς και άλλα κουραφέξαλα. Ο αντιστασιακός τους αγών, στην περίοδο της κατοχής, είχε ως σκοπό την Εθνική ανεξαρτησία.

Στο τέλος του άρθρου υπάρχει και μία αναφορά στον Λάκη Σάντα. Ο ήρωας αυτός, σε συνέντευξή του, είχε αποκαλύψει τις "παιδικές" βλέψεις, που είχαν αυτός και λοιποί συνομήλικοί του: Ήθελαν να οργανώσουν σώμα απελευθερώσεως των Δωδεκανήσων από τον Ιταλικό ζυγό...

Διαβάζουμε από το www.stoxos.gr
Δεν ήθελα να το γράψω αμέσως μόλις εκοιμήθη ο Θανάσης Βέγγος, για να μη με πούνε Ιερόσυλο. Όλοι αυτοί οι αριστεροί που λυμαίνονται τα ΜΜΕ, μάς έπρηξαν για τον «Μεγάλο Αγωνιστή της Αριστεράς» Θανάση Βέγγο που η αγνώμων Μαμά Πατρίδα τον έστειλε Εξορία στην Μακρόνησο και άλλα τέτοια δακρύβρεχτα… Η Αλήθεια είναι εντελώς διαφορετική: Ο Βέγγος (γεννημένος το 1927 στο Νέο Φάληρο) υπηρέτησε δύο χρόνια από την στρατιωτική του θητεία στην Μακρόνησο (1947 – 49) ως ΔΕΣΜΟΦΥΛΑΚΑΣ των κομμουνιστοσυμμοριτών που ήσαν εξόριστοι στο εν λόγω Ξερονήσι!

Οι «παροικούντες την Ιερουσαλήμ» γνωρίζουν πως για να στείλουν τότε έναν φαντάρο στην Μακρόνησο να υπηρετήσει την στρατιωτική του θητεία, έπρεπε αυτός ο φαντάρος να είναι ακραιφνής Έλλην, να μισεί τον Κομμουνισμό και να έχει κάνει σχετική Γραπτή Δήλωση!.. Να είναι, δηλαδή, ντούρος Εθνικόφρονας, για να μη πούμε τσιράκι του τότε Καθεστώτος των Μοναρχοφασιστών, όπως αποκαλούσε την νόμιμη Κυβέρνηση Σοφούλη – Τσαλδάρη το ηρωϊκό ΚΚΕ. Κι ενώ, λοιπόν, ο Βέγγος (που επί Χούντας είχε γυρίσει 15 κινηματογραφικές ταινίες και είχε πλουτίσει!) πήγε στην Μακρόνησο ως ΔΕΣΜΟΦΥΛΑΚΑΣ των εξόριστων Κατσαπλιάδων, η Αριστερή Προπαγάνδα μάς τον παρουσίασε όλες αυτές τις ημέρες ως εξόριστο αριστερό αγωνιστή!

Προς τιμήν της, μόνο η εκπομπή του αριστερού δημοσιογράφου Χρίστου Βασιλόπουλου (ΝΕΤ, βράδυ Κυριακής 8 Μαΐου 2011) είπε την αλήθεια για τον Δεσμοφύλακα Βέγγο, αλλά και αυτή έσπευσε να το δικαιολογήσει ότι και καλά επρόκειτο για «δυσμενή μετάθεση» ενός αριστερού φαντάρου!.. Η πλάκα είναι πως ο ίδιος ο Βέγγος, σε συνέντευξή του στο περιοδικό «Σύγχρονος Κινηματογράφος» - τεύχος 13, Μάρτιος 1971, είχε πεί για την γνωριμία του με τον ευεργέτη του Νίκο Κούνδουρο ότι συναντήθηκαν στον Στρατό, όταν υπηρετούσε στην Μακρόνησο!..

ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΣΧΕΤΙΚΟ: Λίγες ημέρες πρίν τον Θανάση Βέγγο, πέθανε ο Απόστολος Σάντας που κατέβασε (31 Μαρτίου 1941) την Γερμανική Σημαία από την Ακρόπολη, μαζί με τον Μανώλη Γλέζο. Οι πάντες απέκρυψαν πως όταν έκαναν αυτή την Ηρωϊκή πράξη οι δύο φίλοι, ήσαν αμφότεροι ενεργά μέλη της Μεταξικής Νεολαίας ΕΟΝ, πράγμα που συνεχώς έλεγε ο μακαρίτης Λάκης Σάντας!.. Και οι βρωμεροί αριστεροί που λυμαίνονται τα ΜΜΕ, χρέωναν στην Αριστερά την πατριωτική αυτή πράξη των δύο Φαλαγγιτών, διότι το 1943 έγιναν μέλη του ΕΑΜ!.. Αυτή είναι η Ελλάδα, που θα έλεγα και ο Εβραίος Σημίτης…

5 σχόλια:

  1. θΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΤΑ ΞΕΡΟΝΗΣΙΑ ΠΑΛΙ,ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΝΕ ΔΙΑΚΟΠΕΣ, Η ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΘΗΤΕΙΑ ΚΑΤΙ "ΕΛΛΗΝΕΣ" ΣΑΝ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΕ ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ.ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΝΑ ΕΚΑΝΑΝ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΔΙΠΛΑ ΣΤΗΝ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΘΑΛΑΣΣΑ ΟΠΩΣ Ο ΒΕΓΓΟΣ, Ο ΚΟΥΝΔΟΥΡΟΣ,Ο ΚΑΤΡΑΚΗΣ,Ο ΘΟΔΩΡΑΚΗΣ,ΚΑΙ ΤΟΣΟΙ ΤΟΣΟΙ ΑΝΩΝΥΜΟΙ ΠΟΥ ΑΠΛΑ ΕΚΑΝΑΝ ΔΙΑΚΟΠΕΣ....ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΟΣ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΕΧΕ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ...ΘΑ ΣΟΥ ΚΡΑΤΗΣΟΥΜΕ ΜΙΑ ΣΠΕΣΙΑΛ ΣΚΗΝΗ ....
    ΕΠΕΙΣΗΣ ΓΙΑ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΕΦΕΥΓΑΝ ΤΟΣΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΝΕΟΙ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ,ΤΗΝ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ,ΤΟΝ ΚΑΝΑΔΑ....ΑΠΛΑ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΚΛΙΜΑ ΣΤΑ ΧΩΡΙΑ ΤΟΥΣ. ....ΕΙΝΑΙ ΝΤΡΟΠΗ ΝΑ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΤΕΤΟΙΑ...ΝΤΡΟΠΗ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ετσι να βλεπουν καποιοι την ΚΑΠΗΛΕΙΑ των ηθοποιων απο την αριστερά.
    Μετα το 1974 πολλοι ηθοποιοι επρεπε φυσει ή θεσει να δηλωνουν αριστεροι για να υπαρχουν. Η μεγαλυτερη ακμη του Βεγγου ηταν επι βασιλειας και δικτατοριας.
    Αιωνια του η μνημη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αφού τα έγραψε ο στόχος, όλα αληθή θα είναι. Πείτε καλύτερα πως είστε ακροδεξιοί που ούτε καν η Χ.Α. σας αρκεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στην αρχή της αναρτήσεως υπάρχει ένα σχόλιό μας. Δεν μπήκες όμως στον κόπο να το διαβάσεις. Αν δε, το διάβασες και έκανες αυτό το σχόλιο, τότε υπάρχει πρόβλημα.

      Διαγραφή
    2. Επειδή είσαι ακομμάτιστος, άρα και αντικειμενικός, σου κάνω μια πρόταση: Μαζευόμαστε καμιά δεκαριά την 1η Ιουνίου, για να τιμήσουμε τον ηρωισμό του φαλαγγίτη Σάντα;
      Οι δαυλοί προσφορά δική μου.
      Για να κάνουμε εμείς την αρχή, βρε αδερφέ... κι έτσι θ' αναγκαστεί ν' ακολουθήσει κι ο Μιχαλολιάκος με τα παληκάρια του.
      Δεν είναι ηθικό να αφήνουμε τους φαλαγγίτες στη λήθη!

      Διαγραφή