7 Απριλίου 2011

ΒΙΝΤΕΟ - ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΛΑΜΠΡΑΚΗ ΔΟΛΟΦΟΝΗΘΗΚΕ Ο ΜΕΤΑΞΑΣ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΘΗΚΕ ΤΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ

Eπικεφαλής του κλιμακίου της Ιntelligent Service των Μυστικών Υπηρεσιών των Άγγλων στην Ελλάδα ήταν ο Λαμπράκης, σύμφωνα με τον δημοσιογράφο Σπύρο Χατζάρα.
Άξιος λοιπόν ο μισθός του για τις υπηρεσίες που προσέφερε κατά της πατρίδος του και υπέρ των Άγγλων. Ρίξτε μία ματιά τι κατέχει ο κεντροαριστερός Όμιλος Λάμπράκη

http://www.dol.gr/products.htm
http://www.dol.gr/group.htm

περαστικά στους φίλους του ΠΑΣΟΚ



Σημαντική αποκάλυψη του Σπύρου Χατζάρα, στο κανάλι «Blue-Sky»: Ο δημοσιογράφος αποκαλύπτει πως ο Ιωάννης Μεταξάς δολοφονήθηκε στο σπίτι του εκδότου του «Βήματος» και των «Νέων» Δημητρίου Λαμπράκη (πατέρα του Χρήστου Λαμπράκη, μεγαλοεκδότη και δημιουργού του Μεγάρου Μουσικής).
Θα ακούσετε τον Χατζάρα να λέει, ότι την παραμονή του θανάτου του 25 ή 26 Γενάρη 1941, ο Ιωάννης Μεταξάς επισκέφθηκε το σπίτι του Δημητρίου Λαμπράκη όπου τον κέρασαν μία δηλητηριασμένη πορτοκαλάδα.

Το μυστικό αποκάλυψε στον Χατζάρα ο γιός του γιατρού του Μεταξά. Γνωρίζαμε μεν πως οι Άγγλοι σκότωσαν τον Μεταξά, αλλά αγνοούσαμε ποιός ήταν το εκτελεστικό τους όργανο: Ήταν ο πράκτορας της Ιντέλλιτζενς Σέρβις, Δημήτριος Λαμπράκης!...Προσέξτε επίσης τί αποκαλύπτει ι ο καλεσμένος του Χατζάρα, καθηγητής της Ιστορίας Δημήτρης Μιχαλόπουλος :

Το πιστοποιητικό θανάτου του Μεταξά το υπέγραψε ο μέγας γιατρός της εποχής Γερουλάνος, ενώ δεν έχει ακόμη εκδοθει το πιστοποιητικό θανάτου του Παπάγου, τον οποίον επίσης δολοφόνησαν οι Άγγλοι, κατά τον καθηγητή Μιχαλόπουλο,

πηγή :http://ellinonenosis.gr/2011-01-24-14-32-12/241-2011-04-06-00-08-55.html

Ο Λαμπράκης πίσω απο το πραξικόπημα της Κύπρου;

Οι αποκαλύψεις για τον ρόλο του Χρήστου Λαμπράκη στην ανατροπή του Μακαρίου σύμφωνα με το πόρισμα που παρουσιάστηκε στην κυπριακή Βουλή την Πέμπτη 17 Μαρτίου, έχουν ξεσηκώσει σάλο στην Κύπρο αλλά και στην Ελλάδα!

Σύμφωνα με το πόρισμα που παρουσιάστηκε στην κυπριακή Βουλή την Πέμπτη 17 Μαρτίου, σχετικά με τον περίφημο “Φάκελο της Κύπρου”, υπάρχουν στοιχεία για ενεργό συμμετοχή του δημοσιογράφου και εκδότη Χρήστου Λαμπράκη, στον σχεδιασμό του πραξικοπήματος εναντίον του Μακαρίου στις 15 Ιουλίου 1974!
O ιδιοκτήτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη και εκδότης των εφημερίδων «Το Βήμα» και «Τα Νέα», κατονομάζεται ως ο “ως ιθύνων νους” του πραξικοπήματος σύμφωνα με την αποκάλυψη του βουλευτή του Δημοκρατικού Κόμματος, Ζαχαρία Κουλία.
Ο κ. Κουλίας, παρουσίασε έγγραφο που κατέθεσε στην at hoc Επιτροπή για τον Φάκελο της Κύπρου, ο Χάρης Βωβίδης, γραμματέας του τότε προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Μακαρίου.
Στο έγγραφο – το οποίο κατά πάσα πιθανότητα προέρχεται από την ελληνική ΚΥΠ-, αναφέρεται ότι τρεις μέρες πριν το πραξικόπημα, πραγματοποιήθηκε στην Ελλάδα σύσκεψη των ηγετών του εγχειρήματος ανατροπής του Μακαρίου, στο εξοχικό του Χρήστου Λαμπράκη στον Πόρο.
Σε αυτήν συμμετείχαν ο εκδότης Χρήστος Λαμπράκης, ο δικτάτορας Δημήτρης Ιωαννίδης αλλά και ο Νίκος Σαμψών, ο οποίος ανέλαβε «πρόεδρος» της πραξικοπηματικής κυβέρνησης μετά την ανατροπή του Μακαρίου στις 15 Ιουλίου του 1974.
Σύμφωνα πάντα με τα στοιχεία του πορίσματος, για την συγκεκριμένη συνάντηση είχαν ενημερωθεί τότε ο ίδιος ο αρχιεπίσκοπος Μακάριος αλλά και ο Κωνσταντίνος Καραμανλής!!
Το έγγραφο είχε παρουσιάσει ο Αρχιεπίσκοπος Μακάριος στον ιδιαίτερο γραμματέα του Χάρη Βωβίδη, με την εντολή να το καταστρέψει, λέγοντας ότι τέτοια έγγραφα «θα μας κάμουν να σκοτωνόμαστε για 100 χρόνια».
Ο Χάρης Βωβίδης δεν συμμορφώθηκε με την οδηγία του Αρχιεπισκόπου και διέσωσε το έγγραφο, του οποίου ο συντάκτης και η προέλευση δεν έχουν εξακριβωθεί, αλλά σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις προέρχεται από κάποια μυστική υπηρεσία- πιθανώς την ΚΥΠ.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα της κυπριακής εφημερίδας ο «Πολίτης», το πραξικόπημα έγινε με βάση σχέδιο που συνέταξε ο πρώην συνταγματάρχης Αντώνης Κέλλας, συμμαθητής του Δημήτρη Ιωαννίδη.
Για την εκτέλεσή του, συνεργάστηκαν ο ίδιος ο Ιωαννίδης, ο αντισυνταγματάρχης Μιχάλης Πηλικός της ΕΣΑ, ο συνταγματάρχης Κονδύλης που υπηρετούσε στην Κύπρο, ο εφοπλιστής Ανδρέας Ποταμιάνος και ο Χρήστος Λαμπράκης!
Είναι αξιοσημείωτο ότι τελικά το σχετικό πόρισμα για τον “Φάκελο της Κύπρου” εγκρίθηκε με τις 35 ψήφους των παρόντων βουλευτών του ΑΚΕΛ, του ΔΗΚΟ και της ΕΔΕΚ και των Οικολόγων. Αρνητικά ψήφισαν οι 15 παρόντες βουλευτές του ΔΗΣΥ και του Ευρωπαϊκού Κόμματος, που διαφώνησαν κυρίως με τις διαπιστώσεις για το ρόλο των ελληνικών στρατευμάτων στην Κύπρο.
ΠΗΓH: newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου