13 Δεκεμβρίου 2010

Κάρτα Πολίτη - Άγιος Παντελεήμων. Διαπιστώσεις - Συμπεράσματα


Κατ’ αρχάς να ξεκινήσουμε με ένα περίεργο φαινόμενο που παρατηρείται τα τελευταία χρόνια στην πατρίδα μας. Για όποιες πράξεις ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗΣ αντιστάσεως και αντιεξουσιασμού, πραγματοποιούνται, δεν υπάρχει η παραμικρή ενημέρωση στα μέσα μαζικής αποχαύνωσης.

11:00 Συγκέντρωση στο Σύνταγμα κατά της κάρτας του πολίτη
Και η χθεσινή ημέρα, λοιπόν, δεν μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση. Έτσι, καίτοι πραγματοποιήθηκε η συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά της κάρτας του πολίτη με προσέλευση χιλιάδων ατόμων, στις ειδήσεις των διαφόρων σταθμών, τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών, δεν ακούστηκε ΤΙΠΟΤΑ.
Όχι μόνο αυτό, αλλά και όταν έγινε συμβολική κατάληψη του οδοστρώματος (με τις οποίες εν γένει διαφωνούμε), έμπροσθεν της βουλής, δεν έγινε αναφορά στα ραδιόφωνα, ούτε καν για να αποφύγουν οι οδηγοί το συγκεκριμένο σημείο!!!
Ακολουθούν κάποιες φωτογραφίες από το συγκεντρωμένο πλήθος για να δείτε ότι στο κάλεσμα ανταποκρίθηκε πολύς κόσμος, παρόλο το κρύο και την απεργία των μέσων μαζικής μεταφοράς.



Βεβαίως υπάρχει και ένα άλλο παράδοξο. Πρώτη φορά στα χρονικά (εκτός και αν μας γελά η μνήμη μας) έκαναν στάση εργασίας, τα μέσα μαζικής μεταφοράς της αττικής, ημέρα Κυριακή. Και όχι μόνον αυτό· επέλεξαν ως ώρες στάσεως, το διάστημα μεταξύ 10:00 με 16:00. Να υπενθυμίσουμε ότι η συγκέντρωση για την κάρτα του πολίτη θα ξεκινούσε στις 11:00 και ότι τα εμπορικά καταστήματα έμεινα τελικά κλειστά. Το γεγονός βεβαίως μπορεί να είναι και τυχαίο, μας έκανε όμως ιδιαιτέρα εντύπωση και γι’ αυτό και το επισημαίνουμε.



18:00 Συγκέντρωση στον Άγιο Παντελεήμονα
Και το βράδυ όμως υπήρχε κινητοποίηση στην πλατεία του Αγίου Παντελεήμονα.
Συγκεντρώθηκαν, κυρίως, κάτοικοι της περιοχής, οι οποίοι χλεύασαν την υποκρισία του πολιτικοθρησκευτικού μας εξουσιασμού, που επιδεικτικά έχει εγκαταλείψει τις περιοχές του κέντρου, στα στίφη των λαθρομεταναστών.

Οι εξουσιαστές μας λοιπόν έκαναν ένα πανηγυράκι στον ιερό ναό και πραγματικά, δεν καταλαβαίνουμε τι προσδοκούσαν από την συγκεκριμένη πράξη. Τι περίμεναν δηλαδή, να συγκινηθούν οι κάτοικοι και να ξεχάσουν τις άθλιες συνθήκες διαβιώσεως που επικρατούν στις ιστορικές περιοχές του κέντρου;
Προφανώς τους Έλληνες τους περνάνε για ένα άμορφο πλήθος ανθρωπάριων που θα το πατήσουν στο σβέρκο και θα το υποχρεώσουν να αναμειχθεί και εν τέλει, να εξαφανιστεί μέσα στον εσμό των αφρικανών και ασιατών επήλυδων.





Παρόλο λοιπόν που η συγκεκριμένη συναυλία-εκδήλωση ήταν πολύ ωραία και ποιοτική, εμείς θα πρέπει να μείνουμε στην ουσία και τον λόγο για τον οποίο πραγματοποιήθηκε, που σίγουρα δεν είχε ως στόχο την ψυχαγωγία των Ελλήνων, της πολύπαθης αυτής περιοχής, αλλά τον αποπροσανατολισμό αυτών και της κοινής γνώμης από τα φοβερά προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Άλλωστε και οι ναζιστές το ’40, την ώρα που έκαιγαν τους γύφτους, μπορεί να άκουγαν κλασσική μουσική, τι θα κάνουμε δηλαδή θα επικροτήσουμε την πράξη επειδή την ώρα που την έκαναν άκουγαν «ποιοτική» μουσική; Αυτές τις παραδοξότητες μόνο το σύστημα της παγκοσμιοποιήσεως και του αποχαυνωτισμού των ελευθέρων ανθρώπων μπορούσε να επιβάλει και να δικαιολογήσει.




Βεβαίως εμείς εμμένουμε στην πρωταρχική πρόταση που είχαμε κάνει.
Είχαμε λοιπόν προτείνει να συγκεντρωθούμε όσο το δυνατόν περισσότεροι μέσα στον ναό και να παρακολουθήσουμε ανέκφραστοι την εκδήλωση. Στο τέλος αφού θα τελείωνε θα σηκωνόμασταν και θα λέγαμε τον Εθνικό μας Ύμνο. Αφού μάλιστα η συναυλία μεταδόθηκε και από την κρατική τηλεόραση, μπορείτε να φανταστείτε τι χτύπημα θα ήταν αυτό για τους εξουσιαστές μας, όταν όλη η Ελλάδα θα παρακολουθούσε ένα ολόκληρο πλήθος, να ψέλνει τον Εθνικό Ύμνο. Πιστεύουμε ότι θα είχαμε κερδίσει μία «μάχη» και δεν θα είχαν το θράσος και δεν θα τολμούσαν, να μας χαρακτηρίσουν, αμόρφωτους και φασίστες, όπως κάνουν σήμερα από το πρωί όλα τα φερέφωνα της εξουσίας.
Με αυτόν τον τρόπο θα είχαμε περάσει πολύ περισσότερα, από αυτά που τελικά έμειναν, από τις κατά τα άλλα, απολύτως δικαιολογημένες αντιδράσεις, των έξωθεν του ναού συγκεντρωθέντων ελλήνων.


Δυστυχώς δεν οργανωθήκαμε καλά και διαπιστώσαμε για ακόμη μία φορά, ότι οι δυνάμεις που καπηλεύονται τον πατριωτισμό, δεν έχουν την διάθεση να πράξουν κάτι διαφορετικό, από αυτό που ο κομματισμός τους και διάφορες άλλες δυνάμεις, τους επιβάλουν να κάνουν.
Κινούμαστε χρόνια στον πατριωτικό χώρο (από τα αριστερά ως τα δεξιά) χωρίς αγκυλώσεις και διασπαστικές τάσεις, και έχουμε επισημάνει την απουσία ηγετών που θα μπορούσαν να κάνουν κάποιες μη κατευθυνόμενες, απλές, συντονισμένες, λογικές και στρατηγικές κινήσεις. Με την συγκεκριμένη εκδήλωση χάσαμε αυτήν την φοβερή ευκαιρία. Απωλέσαμε μία ευνοϊκή στιγμή για κάτι διαφορετικό, που θα μας βοηθούσε να διαδηλώσουμε πολύ καλλίτερα την προσπάθειά μας και τους αγώνες μας, στους συμπατριώτες μας, που είναι καθηλωμένοι στον καναπέ.

Ο Αγών συνεχίζεται…
  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου