3 Σεπτεμβρίου 2010

"Ειδική μεταχείριση" σε λαθρομετανάστες από Άμποτ (Αυστραλία)

3/9/2010

"Ειδική μεταχείριση" στους αιτούντες άσυλο που φθάνουν στην Αυστραλία παράνομα επιφυλάσσει ο αρχηγός του Συνασπισμού Τόνι Άμποτ, αν το κόμμα του γίνει κυβέρνηση μετά τις εκλογές του επόμενου σαββατοκύριακου (21-22/08/2010).

Ο κ. Άμποτ ανακοίνωσε ότι ο ίδιος αυτοπροσώπως θα αποφασίζει ποια βάρκα θα επιτρέπεται να εισπλεύσει σε αυστραλιανό έδαφος, ενώ ανήγγειλε ότι θα ανοίξουν πάλι τα κέντρα κράτησης αιτούντων άσυλο στο Ναούρου, προκειμένου να στεγαστούν εκεί όσοι πρόσφυγες φθάνουν παράνομα στην χώρα.

«Ένα και μόνο τηλεφώνημα από τον κυβερνήτη του αυστραλιανού πλοίου που εντοπίζει βάρκες με αιτούντες άσυλο σε εμένα προσωπικά είναι απαραίτητο και εγώ θα αποφασίζω αν η συγκεκριμένη βάρκα θα φτάσει σε αυστραλιανό έδαφος», είπε ο κ. Άμποτ, ενώ υποσχέθηκε ότι μέσα σε τρεις μήνες από την μέρα που θα αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας θα μειωθεί ο αριθμός των πλοιαρίων με πρόσφυγες που φθάνουν στην Αυστραλία.

Ο κ. Άμποτ, όπως και ο προκάτοχός του στην ηγεσία του κόμματος και πρώην πρωθυπουργός Τζον Χάουαρντ, πιστεύει ότι η επαναλειτουργία των κέντρων κράτησης στο νησί του Ειρηνικού Ναούρου, θα λειτουργήσει ως ανασταλτικός παράγοντας για τους αιτούντες άσυλο που δεν ακολουθούν την νόμιμη οδό για να φθάσουν στην χώρα, αλλά και για τους εμπόρους «λαθρομεταναστών».
Αφού κατηγόρησε το Εργατικό ότι έχασε τον έλεγχο των συνόρων, ο κ. Άμποτ είπε ότι ο Συνασπισμός θα επαναφέρει τον θεσμό χορήγησης προσωρινής βίζας ενώ το κόμμα του μελετά την θέσπιση υποχρεωτικών ποινών φυλάκισης σε όσους αποδειχθούν ένοχοι για παράνομη διακίνηση «λαθρομεταναστών» αλλά και σε όσους αυστραλούς πολίτες υποθάλπουν άτομα των οποίων έχει λήξη η βίζα διαμονής.

Ο κ. Άμποτ ανακοίνωσε, επίσης, ότι οι Αρχές φρούρησης των αυστραλιανών υδάτινων συνόρων θα εξοπλιστούν με περισσότερα αεροσκάφη έτσι ώστε να δοθεί ένα ξεκάθαρο μήνυμα προς πάθε κατεύθυνση ότι η Αυστραλία δεν είναι «ξέφραγο» αμπέλι.
Η «ειδική μεταχείριση» των προσφύγων από το Συνασπισμό ανακοινώθηκε την Δευτέρα και ενώ έφτανε στην χώρα η 152η βάρκα με αιτούντες άσυλο, από τότε που πήρε την εξουσία το Εργατικό κόμμα.
 ΠΗΓΗ: http://www.neoskosmos.com/news/el/node/9478
 
Το ξέφραγο αμπέλι που λέγεται Ελλάς ποιός ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ θα φιλοτιμηθεί να το βάλει σε μία τάξη ή έστω, για αρχή, να αναγνωρήσει το πρόβλημα, που σε υπερπολαπλάσιο βαθμό έχουμε, σε σχέση με τους Αυστραλούς;;;; 
-
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου