9 Σεπτεμβρίου 2010

Δολοφονία Αριστοτέλους Γκούμα: Ελεύθεροι 3 από τους κατηγορούμενους!

Απόφαση του Δικαστηρίου της Αυλώνας: «Δεν συνιστούν κίνδυνο για τη δημόσια ασφάλεια…»

Το πρωτοβάθμιο δικαστήριο Αυλώνας αποφάσισε να αφήσει ελεύθερους τρεις από τους κατηγορούμενους για τη δολοφονία του 35χρονου Έλληνα Βορειοηπειρώτη, Αριστοτέλη Γκούμα, στις 12 Αυγούστου, στη Χειμάρα. Όπως αναφέρουν δημοσιεύματα του αλβανικού Τύπου, τρεις νεαροί, οι Μπλένταρ Μεμίναϊ, Αλεξάντερ Γκιόκα και Άντι Κοτόρι, οι οποίοι κατηγορούνται ότι υποστήριξαν τον δράστη, Ιλίρ Μούκα και συμπλήρωσαν την ποινή προφυλάκισης 20 ημερών που τούς είχε επιβάλει το δικαστήριο, αφέθηκαν ελεύθεροι, με την προϋπόθεση, όμως, ότι θα εμφανίζονται ενώπιον των αρμοδίων αρχών, όποτε τους ζητηθεί.

Στη λήψη της απόφασης για την απελευθέρωσή τους, το δικαστήριο έλαβε υπόψη «ότι οι νεαροί δε συνιστούν κίνδυνο για τη δημόσια ασφάλεια, είναι φοιτητές και θα εμφανίζονται όποτε τούς ζητηθεί».

Στη φυλακή, για τη δολοφονία του Αριστοτέλη Γκούμα, παραμένουν, με το μέτρο της επ’ αόριστον προφυλάκισης, ο δράστης Ιλίρ Μούκα και ο Εντρίτ Σαλάτι, ο οποίος κατηγορείται ότι βοήθησε τον Μούκα να απομακρυνθεί από τον τόπο του εγκλήματος. Όλοι οι υπόλοιποι νεαροί από την πόλη της Αυλώνας, που είχαν συλληφθεί για την υπόθεση Γκούμα, έχουν αφεθεί ελεύθεροι.

Πηγή: ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου