22 Ιουνίου 2010

Απειλές κατά της ζωής του δέχεται από συμπατριώτες του μετά την αποβολή του ο Νιγηριανός ποδοσφαιριστής Καϊτά

22/06/2010

O κολομβιανός αμυντικός Αντρές Εσκομπάρ πλήρωσε με τη ζωή του το αυτογκόλ που πέτυχε εις βάρος της ομάδας του στην αναμέτρηση με τις ΗΠΑ κατά τη διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου το 1994. Ακολούθησαν εκατοντάδες απειλητικά μηνύματα και λίγες ημέρες αργότερα δολοφονήθηκε εν ψυχρώ από την κολομβιανή μαφία, που λέγεται ότι είχε ποντάρει πολλά χρήματα στη νίκη της Κολομβίας.

Δεκαέξι χρόνια αργότερα το φάντασμα του Εσκομπάρ πλανάται στα γήπεδα της Νότιας Αφρικής πάνω από την αποστολή της Νιγηρίας με θύμα τον Σάνι Καϊτά (φωτογραφία).

Ο 24χρονος μέσος της ρωσικής Αλάνια αποβλήθηκε στο ματς με την Ελλάδα και κατηγορείται από τους συμπατριώτες του ότι υπήρξε ο βασικός υπαίτιος για την ανατροπή του σκορ και την ήττα της Νιγηρίας (1-2) που ως εκείνο το χρονικό σημείο είχε το προβάδισμα (1-0). « Ζω εφιαλτικές στιγμές. Μου τηλεφωνούν συνεχώς και μου λένε ότι θα με σκοτώσουν » δήλωσε ο Καϊτά στο γερμανικό ειδησεογραφικό πρακτορείο DΡΑ, ενώ ο εκπρόσωπος Τύπου της Νιγηρίας κ. Ιντάχ Πίτερσαϊντ σημείωσε ότι « περισσότερα από 1.000 απειλητικά μηνύματα έχουν φτάσει ως τώρα και όπως γίνεται αντιληπτό,λαμβάνουμε υπόψη αρκετά σοβαρά το θέμα ». Ηδη η ομοσπονδία της Νιγηρίας ενημέρωσε τη FΙFΑ ζητώντας επιπλέον ασφάλεια για την αποστολή της εθνικής ομάδας της χώρας στη Νότια Αφρική, αλλά κυρίως εκφράζονται ανησυχίες για το τι μπορεί να συμβεί μετά το πέρας των υποχρεώσεων των «Σούπερ Αετών» στο Μουντιάλ. «Το να δέχεται κάποιος απειλές κατά της ζωής του είναι τρομακτικό και απογοητευτικό,αφού αυτοί που απειλούν τον Καϊτά είναι συμπατριώτες μας. Πρόκειται για κάτι ιδιαίτερα ανησυχητικό » τόνισε ο κ. Πίτερσαϊντ.

Υπό αυτό το καθεστώς πίεσης η Νιγηρία προετοιμάζεται για την αποψινή (21.30, ΕΤ1) αναμέτρηση με τη Νότια Κορέα και στοχεύει μόνο σε νίκη για να έχει ελπίδες πρόκρισης στην επόμενη φάση. Επιπλέον κίνητρο αποτελεί το οικονομικό για τους Νιγηριανούς καθώς κάθε διεθνής παίκτης σε περίπτωση νίκης θα γίνει πλουσιότερος κατά 10.000 ευρώ, ενώ η πρόκριση θα αυξήσει τα έσοδά τους κατά 12.500 ευρώ.

ΠΗΓΗ:
http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&artid=339032&ct=5&dt=22/06/2010

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου