22 Ιουνίου 2010

Την αποκατάσταση 70.000 αλλοδαπών παρανόμων μικροπωλητών προτείνει για το κέντρο της Αθήνας ο Βούγιας

22/06/2010

Την αποκατάσταση, στεγαστική, οικονομική και επαγγελματική των περί τις 70.000 αλλοδαπών παρανόμων μικροπωλητών προτείνει για το κέντρο της Αθήνας ο υφυπουργός «Προστασίας του Πολίτη», Σπύρος Βούγιας. Μία «λονδρέζικη» λύση τύπου Κάμντεν, βλέπει ως συνταγή εξυγίανσης της θλιβερής εικόνας που παρουσιάζει εμπορικά αλλά και αισθητικά η ελληνική πρωτεύουσα, ο προστάτης απάντων των αλλοδαπών «πολιτών».

Στο διυπουργικό πόρισμα, με το οποίο είχαμε ασχοληθεί και σε παλαιότερο φύλλο της εφημερίδας μας, εξακολουθεί να μην ανακοινώνεται επισήμως, αλλά να μοιράζεται επιλεκτικά σε δημοσιογράφους για να το σχολιάζουν κατά προτίμηση θετικά. Μετά την «Καθημερινή», σειρά πήραν τα «ΝΕΑ» και το «ΒΗΜΑ», το οποία αντιμετωπίζει ωστόσο με σκεπτικισμό τις προθέσεις του Βούγια, ο οποίος μέσω του Χρυσοχοΐδη, έχει θέσει πλέον τα σχέδιά του υπ' όψιν του πρωθυπουργού.

Υπενθυμίζουμε, ότι το συγκεκριμένο διυπουργικό πόρισμα, με τίτλο «ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ» έγινε με σκοπό την καταπολέμηση της υποβάθμισης του κέντρου της Αθήνας. Όπως συμβαίνει, όλως παραδόξως, το τελευταίο διάστημα με όλα τα προβλήματα, και για το πρόβλημα αυτό, όπως για το περιβάλλον, την οικονομία, την δημόσια τάξη, την εκπαίδευση και το ασφαλιστικό, οι νομιμοποιήσεις και η προνομιακή μεταχείριση αλλοδαπών αποτελούν την λύση.

Η συνταγή Βούγια μιλά λοιπόν για «θέσπιση κινήτρων στους παράνομους μετανάστες ώστε να καταγγέλλουν στο ΣΔΟΕ τους Έλληνες ιδιοκτήτες που τους νοικιάζουν διαμερίσματα "με το κεφάλι" στο κέντρο της Αθήνας, αλλά και τη δημιουργία Σώματος "ήπιας καταστολής" που θα αποτελείται από αλλοδαπούς "αστυνομικούς"».

Μιλά επίσης για παραχώρηση αδείας εργασίας σε άτομα που δεν δικαιούνται αδείας παραμονής, ενώ φιλοδοξεί να καταργήσει την καταστροφή προϊόντων μαϊμού μετά την κατάσχεσή τους, αντικαθιστώντας την με την επαναδιοχέτευσή τους στην αγορά ως «μόδα fake». Τα «έθνικ παζάρια» τύπου Κάμντεν, ο κ. Βούγιας επιθυμεί να τα στεγάσει σε χώρους όπως η αγορά της Κυψέλης (με την συναίνεση εννοείται των «αρμοδίων» καταληψιών) και το παλαιό Ειρηνοδικείο. Αναρωτιόμαστε πραγματικά, πόσα τέτοια κτίρια απαιτούνται για να στεγάσουν 70.000 άτομα...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΕΔΩ:
http://www.elkosmos.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=4551:2010-06-15-20-49-05&catid=89:2008-10-10-10-48-18&Itemid=281

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου