14 Μαΐου 2010

Τουρκικά μαχητικά στο Βόρειο Αιγαίο, "προπομποί" του Ρ.Τ.Ερντογάν - Έξι παραβιάσεις!

14/05/2010

(ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ από το defencenet.gr)

Ούτε τα προσχήματα δεν κρατάει πλέον η Άγκυρα: Για πρώτη φορά κατά την διάρκεια επίσκεψης Τούρκου πρωθυπουργού στην Αθήνα, τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη, παραβιάζουν τον εθνικό εναέριο χώρο! Συγκεκριμένα τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη παραβίασαν έξι φορές πριν λίγη ώρα τον Εθνικό Εναέριο Χώρο στο Βόρειο Αιγαίο, προφανώς λειτουργώντας ως «προπομποί» του Τούρκου πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν!

Ελληνικά μαχητικά από την Λήμνο έσπευσαν προς αναγνώρισή τους. Τα τουρκικά μαχητικά έμειναν περίπου μισή ώρα εντός του ΕΕΧ και εν συνεχεία αποχώρησαν, όπως αναφέρουν απόλυτα έγκυρες πηγές του ΓΕΑ στο defencenet.gr. Από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας δεν έχει ανακοινωθεί τίποτα μέχρι στιγμής.

Από την ίδια διαδρομή, από Κωνσταντινούπολη, μέσω Βόρειου Αιγαίου έρχεται και ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Όλη τη νύχτα τουρκικά πολεμικά πλοία έπλεαν γύρω πό τα νησιά Χίου και Λήμνο, στο πλαίσιο των ασκήσεων που έχουν ξεκινήσει οι τουρκικές αεροναυτικές δυνάμεις.

Είναι πραγματικά εντυπωσιακή η συμπεριφορά της Τουρκίας, η οποία δείχνει πλέον και όλα αυτά μέσα σε μία ατμόσφαιρα «μείωσης εξοπλισμών» που υποτίθεται ότι θα προτείνει ο Ταγίπ Ερντογάν στον Έλληνα ομόλογό του Γιώργο Παπανδρέου! Προφανώς μείωσης των ελληνικών εξοπλισμών, γιατί οι τουρκικοί έχουν "εκτοξευτεί":

Αμέσως μετά την επιστροφή του στην Τουρκία, την Τρίτη 18 Μαίου, ο Ρ.Τ.Ερντογάν, έχει σύσκεψη με τον Τούρκο Αρχηγό ΓΕΕΘΑ, Ιλκέρ Μπασμπούγ για να αποφασίσουν τη προμήθεια 123 νέων μεταφορικών ελικοπτερων! Τα ελικόπτερα αυτά θα κατανεμηθούν ως εξής: 30 στην Στρατοχωροφυλακή, 20 στο Στρατό Ξηράς, 6 Πολεμικό Ναυτικό, 6 Αεροπορία, 6 Ακτοφυλακή, 8 υπηρεσίας ασφαλείας κλπ.: Φανταστείτε και να μην ήθελαν να μειώσουν τους εξοπλισμούς τι θα έκαναν!

O Τούρκος πρωθυπουργός φτάνει στη Αθήνα στις 11 το πρωί. Στο αεροδρόμιο θα τον υποδεχθεί ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος.

Τον Τούρκο πρωθυπουργό συνοδεύουν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Αλί Μπαμπατζάν, ο υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου, ο υπουργός Επικρατείας Ζαφέρ Τσαγλαϊάν, ο υπουργός Επικρατείας και επικεφαλής των διαπραγματεύσεων για την ΕΕ Εγκεμέν Μπαγίς, ο υπουργός Εσωτερικών Μπεσίρ Αταλάι, η υπουργός Εκπαίδευσης Νιμέτ Τσουμπουκτσού, ο υπουργός Ενέργειας Τανέρ Γιλντίζ, ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Ερτουργρούλ Γκιουνάι, ο υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών Μπιναλί Γιλντιρίμ και ο υπουργός Περιβάλλοντος Βεϊσέλ Έρογ.


Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΠΗΓΗ:
http://www.defencenet.gr/defence/index.php?option=com_content&task=view&id=12153&Itemid=139

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου