26 Απριλίου 2010

Τέλος η μπούρκα σε Γαλλία και Βέλγιο!

26/04/2010

Οι ευρωπαϊκές κοινωνίες προσπαθούν να αμυνθούν στην λαίλαπα της μετανάστευσης και της ισλαμοποίησης, λαμβάνοντας δραστικά μέτρα για την πολιτισμική και εθνική και κοινωνική τους προστασία. Συγκεκριμένα ο Πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας Νικολά Σαρκοζί ανακοινώσε την απόφαση του για πλήρη απαγόρευση της μπούρκας δηλώνοντας πως «Η μπούρκα πληγώνει την αξιοπρέπεια των γυναικών και δεν είναι αποδεκτή στη γαλλική κοινωνία». Πάντως η πρωτοβουλία του Σαρκοζί βασίζεται σε ένα λαϊκό και πολιτικό κίνημα, με πρωτοπόρους σύσσωμη την κοινοβουλευτική ομάδα του UMP και αρκετούς δεξιούς δημάρχους, ενώ υπάρχει και το σαφές κίνητρο για να ανακοπεί η ανοδική πορεία του «Εθνικού Μετώπου», εν όψει των προεδρικών εκλογών.

Επιπλέον και στο Βέλγιο, μια χωρά που μαστίζεται από την μετανάστευση, οι βουλευτές συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης, ψήφισαν αυστηρό νόμο για την απαγόρευση της μπούρκας και του νικάμπ. Επίσης τον Μάρτιο η επιτροπή Εσωτερικών του ομοσπονδιακού κοινοβουλίου του Βελγίου υπερψήφισε ομόφωνα την απαγόρευση σε πανεθνικό επίπεδο της εμφάνισης γυναικών με ρούχα ή κεφαλομάντηλα που δεν επιτρέπουν την αναγνώρισή τους, περιλαμβανομένων του νικάμπ και της μπούρκα. Οι μουσουλμάνες που θα αψηφούν την απαγόρευση θα αντιμετωπίζουν ποινή 15-25 ευρώ και ποινή φυλάκισης έως και επτά ημερών! Αξίζει ακόμη να σημειωθεί πως την υπεράσπιση τα μπούρκας και του δικαιώματος(!) των μουσουλμάνων να την φορούν, έχουν αναλάβει οι γνωστοί αντιρατσιστές εργολάβοι των ΜΚΟ, και συγκεκριμένα της διεθνούς Human Rights Watch!
 
ΠΗΓΗ
http://elkosmos.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=4027:2010-04-24-11-37-26&catid=97:2008-10-17-07-33-49&Itemid=284

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου